Uspješan skok na vrh:

REHAU GRUPA po prvi put nagrađena zlatnom medaljom od strane agencije za rangiranje EcoVadis

09.09.2021

Kompanija REHAU u svim svojim segmentima poslovanja dosljedno primjenjuje odgovorno upravljanje – očigledno uspješno. Agencija za rejting EcoVadis dodijelila je REHAU zlatnu medalju za svoj angažman u oblasti održivog upravljanja. 

Sa ukupnim rezultatom  71 od mogućih 100 poena, REHAU grupa je po prvi put osvojila zlatni certifikat i time se svrstala među 5% najboljih kompanija učesnica i 1% najboljih iz oblasti plastičnh proizvoda.  
Nezavisna agencija za rejting EcoVadis od 2007. godine ocjenjuje performanse održivosti kompanija, u kategorijama životne sredine, rada i ljudskih prava, etike i održive nabavke. EcoVadis sa 21 kriterijuma iz oblasti održivosti čini aktivnosti kompanija, sa internacionalnim lancima snabdjevanja, mjerljivim i uporedivim, čime se stvara povjerenje i transparetnost među poslovnim partnerima. EcoVadis obezbjeđuje kompanijama holističko rangiranje u segmentu kompanijske odgovornosti. Društveno odgovorno poslovanje (Coporate Social Responsibility) ili skraćeno CSR označava društvenu odgovornost kompanija u smislu održivog upravljanja. Velike multinacionalne kompanje sarađuju sa agencijom EcoVadis kako bi održivost svojih globalnih lanaca snabdjevanja unaprijedili i učinili  transparentnom. 
 


MA-D972 - 113629

Andreas Jenne, Head of Sustainability REHAU Industries


Konstantan dalji razvoj u kompaniji REHAU  

REHAU grupa stalno napreduje što se odražava i u ocjenama EcoVadis rejtinga, sprovedenih posljednjih godina. Rezultat od 58 poena u 2019. godini, do 65 poena u 2020. godini, sada je još jednom nadmašen sa 71 poenom u ovoj godini.

„To je timski uspjeh mnogih kolega i kolegica iz raznih stručnih odjeljenja: pravnog, ljudskih resursa, upravljanje životnom sredinom i energijom, kao i održivošću. Na to možemo da budemo ponosni, ali tu nećemo stati.“ Andreas Jenne, Head of Sustainability REHAU grupe. 

Kontakt za medije

Natalie Stan

Rheniumhaus, 95111 Rehau
Tel.: +49 6074 4090286
press@rehau.com

Engineering progress

Enhancing lives

Maximum cart size of 3 items has been reached!

Your sample cart items:
Type
Decor
Collection