Frontale 2024 - 100006969

REHAU prozori budućnosti

Pogled u ljepši, sigurniji i održiviji svijet

02.04.2024

Kompanija REHAU i ove godine je nastupila na jednom od najvećih sajmova industrije prozora i vrata, Fensterbau Frontale 2024 u Nirnbergu, u Njemačkoj, na kojem je predstavila najnovije inovacije i ugostila više od 400 partnera i kupaca iz cijele regije. Pod sloganom All in One Partner, REHAU je predstavio unapređenja svog širokog portfolija, koja donose konkretna rješenja, mjerljivu dodatnu vrijednost i održivost za sve partnere.

Prozorska divizija ove njemačke kompanije, čija centrala u Srbiji vodi poslovanje u 11 zemalja regije, na tržište je, između ostalog, prikazala prozore budućnosti, koji su potpuno održivi i tokom čije proizvodnje se ispušta čak 90 % manje CO2!

Brojne inovacije premijerno predstavljene na ovom sajmu, pokazale su kako REHAU divizija prozorskih rješenja, u oblastima istraživanja i razvoja, prodaje, proizvodnje, usluga i marketinga, razvija i podstiče efikasnost, unapređuje dizajn i još važnije - poboljšava održivost. Bez obzira na to da li su u pitanju profilna rješenja, sistemski dodaci, digitalne usluge ili pametni proizvodi, sve to nastaje iz intenzivnog i direktnog dijaloga sa tržištem, partnerima i industrijom, sa kojima grade uspješniju i ljepšu budućnost stanovanja.

"Zajedno sa našim partnerima, saradnicima i kupcima, pronalazimo i koristimo prilike i na taj način obezbjeđujemo dugoročni uspjeh svih nas. Zajedno, inspirišemo kupce i partnere i danas i sutra REHAU sistemima, rješenjima, proizvodima i uslugama. Kao značajan partner industrije u kojoj poslujemo, pružamo konkretne odgovore na globalne megatrendove i nudimo efikasna rješenja za izazove poput nedostatka radne snage, smislenih inovacija, reciklaže i cirkularne ekonomije. Simbiozu svega ovoga prikazali smo na našem impresivnom štandu, koji je, nakon događaja „World od Windows“ 2022. i ARTEVO lansiranja 2023, sljedeći inovativni centar komunikacije za konkurentna i trendseterska rješenja za naše partnere, jer smo mi All in One Partner", rekao je Zenun Smajlović, direktor kompanije REHAU BiH i direktor prodaje u diviziji prozorskih rješenja.

RAU-INFINIO: Staklena vlakna koja mijenjaju pravila igre

Za prozorske stručnjake sa vizijom, ključni faktor uspjeha je kompanija čije poslovanje se brine o cijelom lancu vrijednosti, jer se na taj način postižu stabilnost i sigurnost. Zato se REHAU holistički pristup bazira na inovativnoj snazi i svestranosti, a najbolji primjer toga je nova tehnologija za proizvodnju prozorskih profila, od dugih vlakana RAU-INFINIO.

Korištenjem dugih staklenih vlakana u termoplastičnoj matrici, stručnjaci iz REHAU divizije prozorskih rješenja ostvarili su profile izuzetnih mehaničkih svojstava. Novi materijal otvara i potpuno nove mogućnosti za prozorske sisteme i rješenja, a RAU-INFINIO donosi poboljšanja u pogledu još većih dimenzija prozora, stabilnosti, izolacije, mogućnosti primjene, obrade, dizajna, sigurnosti i održivosti.

ARTEVO TERRA: Bio inovacija za ljepše sutra

REHAU divizija prozorskih rješenja među prvima u sijvetu upotrijebila je i prilagodila biopolimer za izradu prozora, kao još jedan u nizu održivih materijala, što će doprinijeti potpuno zatvorenoj cirkularnoj ekonomiji.

ARTEVO TERRA je strateški podvig i iskorak u odnosu na konkurenciju za 2024, a baziran je na prozorskom sistemu ARTEVO, koji je predstavljen prošle godine. REHAU inžinjeri i stručnjaci ovim prozorskim sistemom iniciraju masovnije korištenje bio PVC-a kao jedinstvenog i održivog materijala u industriji prozora. Sa bio PVC-om, ARTEVO TERRA štedi do 90 % emisije CO2 u poređenju sa korištenjem uobičajenog PVC-a i gotovo u potpunosti je napravljen od recikliranih materijala, pa je dizajniran tako da bude održiv tokom cijelog svog radnog vijeka. 

Još neke od izuzetnih ARTEVO TERRA karakteristika su vrhunska termoizolacija i činjenica da mu čelično ojačanje nije potrebno do visine okvira od čak 2,4 metra.

SLINOVA X: Novi standard prozora za profesionalnu upotrebu

Jedinstven dizajn, efikasna proizvodnja i instalacija uklopljeni u koncept održive budućnosti - to je SLINOVA X - inovativno klizno rješenje bazirano na visokotehnološkom materijalu RAU-FIPRO X. Zahvaljujući posebnim svojstvima RAU-FIPRO X, SLINOVA X nudi najtanji centralni dio ikada u PVC-baziranom kliznom sistemu. Ovakav pristup dizajnu otvara nove dimenzije profesionalne upotrebe i inspiriše arhitekte i vlasnike zgrada da maštu pretoče u stvarnost. Takođe, SLINOVA X dijeli platformu okvira sa SLINOVA, drugom varijantom platforme za horizontalne klizne sisteme. Ovo nudi još dvije prednosti: značajno pojednostavljuje logistiku i proizvodnju zahvaljujući korištenju identičnih dijelova.

SLINOVA X donosi fleksibilan dizajn profila, sistem je izrađen do 69 % od recikliranih materijala, prilagođen upotrebi u gotovo svim zemljama svijeta zahvaljujući prilagodljivim karakteristikama prostoriji u koju će se ugrađivati, a centralni dio je širok samo 32 milimetra!

Kompanija REHAU je na Fensterbau Frontale 2024 sajmu u Nirnbergu predstavila i niz novih rješenja u okviru platforme REHAU Window.ID i REHAU sistema za planiranje.

Engineering progress

Enhancing lives

Maximum cart size of 3 items has been reached!

Your sample cart items:
Type
Decor
Collection