REHAU tuguje zbog gubitka osnivača kompanije, Helmuta Wagnera

„Nepokolebljiv vizionar i odvažan poduzetnik“

26.01.2021

REHAU tuguje zbog gubitka osnivača i počasnog Predsjednika kompanije, gospodina Helmuta Wagnera. Preminuo je u nedjelju, u 95. godini u Švicarskoj, u krugu svoje porodice. Vijest o smrti omiljenog i do posljednjeg dana vrlo angažovanog osnivača kompanije pogodila je REHAU zaposlene širom svijeta.  

„Ogroman broj izjava saučešća zbog smrti našeg oca stiže iz mnogih regiona širom svijeta. Kao porodica veoma smo dirnuti time“, izjavljuje Jobst Wagner, Predsjednik Upravnog odbora kompanije. Ovakve reakcije dokazuju koliki je trag Helmut Wagner, „kao pionir moderne industrije, kao odvažan poduzetnik i nepokolebljiiv vizionar ostavio za sobom“ naglašava Wagner. „Uspomenu na Helmuta Wagnera poštovaćemo tako što ćemo odlučno nastaviti njegovo impresivno djelo. Njegov poduzetnički duh vodiće nas i u budućnosti“ izjavio je Predsjednik Upravnog odbora.

Od 1948. godine Helmut Wagner oblikovao je industriju materijala na bazi polimera i dao ogroman doprinos njenom razvoju. Osnivanjem kompanije u gornjo frančkom gradu Rehau započeta je proizvodnja proizvoda od polimernih materijala a time i priča o uspjehu jedne porodične kompanije koja traje i danas, i u kojoj se i dalje njeguje vizionarski duh svog osnivača.

Nakon uspješnog razvoja kompanije tokom pet decenija, Helmut Wagner 2000. godine predaje upravljanje kompanijom svojim sinovima: Jobst Wagner postaje Predsjednik, a Dr. Veit Wagner, Potpredsjednik Upravnog odbora. Upravnom odboru se u međuvremenu pridružuje i treća generacija porodice. 2015. godine gradska uprava Rehau-a dodjeljuje osnivaču kompanije REHAU posebno priznanje: Helmut Wagner proglašen je prvim počasnim građaninom od završetka Drugog svjetskog rata.

Danas je REHAU internacionalna kompanijska grupacija koja posluje širom svijeta, zapošljava 20.000 zaposlenh na preko 170 lokacija. „To na kraju krajeva zahvaljujući viziji i odvažnosti Helmuta Wagner“, izjavio je William Cristensen, Izvršni direktor REHAU Grupe. „REHAU porodica ujedinjena je u dubokoj žalosti i iskrenoj zahvalnosti za sva ostvarenja osnivača kompanije, “ rekao je Christensen.


Wagner_Helmut - 1077021

Helmut Wagner, osnivač i počasni predsednik kompanije, preminuo je u nedelju u 95. godini


Engineering progress

Enhancing lives