50-years-of-RAUKANTEX_1920 x 686 Px_Header_03 - 1088969

Sretan rođendan RAUKANTEX-u!

50 godina marke RAUKANTEX: Kant trake pokazuju inovativnost

28.09.2021

RAUKANTEX robna marka sinonim je za polimerne rubove u svijetu namještaja. U jubilarnoj godini REHAU slavi proizvod koji nastavlja igrati ključnu ulogu u poslovanju s namještajem. Andreas Albig, izvršni direktor za upravljanje proizvodima Edgeband Furniture Solutions zahvaljuje brojnim zaposlenicima, klijentima i partnerima za povjerenje i dobru saradnju. "Proizvodimo i isporučujemo idealne kant trake za sve vrste zahtjeva (dijelovi namještaja kao da su izliveni iz jednog komada). To je obećanje koje dajemo našim kupcima.

Prve termoplastične trake izašle su iz proizvodne linije REHAU-a prije više od 50 godina. Naime, RAUKANTEX je robna marka koja datira od 1970. godine i koja se razvila u favorita sa višegodišnjom tradicijom u međunarodnoj industriji namještaja i ujedno je postala uzor šta znači baviti se inovacijama proizvoda.

Zbog privrednog uspona u poslijeratnim godinama, proizvodnja namještaja se iz temelja promijenila. Zahtjevi za dizajnom naglo su porasli, umjesto masivnog drveta, iverica je postala industrijski standard, a kako bi rezani rubovi bili nevidljivi, bio je potreban novi izum - kant traka. REHAU je uvijek iznova uspijevao zamijeniti postojeće komponente sistema ”pametnim” polimernim  rješenjima. Iverice sa ukrasnim površinama ili bez ukrasnih površina su se uz RAUKANTEX počele razvijati u jedinstvene komponente namještaja. Mala revolucija u proizvodnji namještaja!

MA-D750 - 67989

Andreas Albig, izvršni direktor za upravljanje proizvodima Edgeband Furniture Solutions

Dijelovi namještaja kao iz jednog komada

Prije nego što su bezfugna tehnologija i RAUKANTEX pro laserska kant traka, koju je razvio REHAU, postali najsavremeniji rubovi namještaja, RAUKANTEX je doživio mnoge metamorfoze, tj.  započeo je s PVC-om i preko ABS-a je došao do ekološki prihvatljivog polipropilena i alternativnih materijala koji se koriste i danas. Nakon što je RAUKANTEX registrirovan kao robna marka, širom svijeta otvoreno je više proizvodnih mjesta. RAUKANTEX je sada rasprostranjen u cijelom svijetu i proizvodi se sa istim standardom kvalitete "Made in Germany" što će se nastaviti i ubuduće.

Istorija inovacija - ne samo u proizvodu

Broj naših usluga kontinuirano raste. Cilj je stvoriti dodatnu vrijednost za kupce. Danas Rehau napreduje putem digitalizacije. Međutim uvijek se iznova traže kant trake za posebne primjene: kant trake za pasivnu zaštitu od požara, s antivirusnim premazom i specijalne kant trake za vrata.

Na putu ka većoj ekološkoj održivosti 

Istorija materijala pokazala je da se tema ekološke održivosti oduvijek razmatrala u REHAU, što se nastavilo i do danas kako u proizvodnji i pakovanju, tako i u kvaliteti proizvoda. Naprimjer, dvije održive linije proizvoda RAUKANTEX eco i RAUKANTEX evo aktivno osiguravaju  korištenje više reciklata i manje emisije CO2, dok RAUKANTEX osnovna kant traka podržava uštedu resursa kod lakih građevinskih primjena.  Rehau je u proizvodnji počeo uvoditi različite mjere kako bi na kraju postigao jedan cilj - CO2 neutralno poslovanje.

Šta nam donosi budućnost?

Kada su prije više od 50 godina prve kant trake napustile ekstruder, niko nije mogao pretpostaviti da je baš tada započela jedna nevjerovatna priča o uspjehu. S virtuelnim časopisom za godišnjicu "50 godina RAUKANTEX-a", REHAU želi staviti kant trake u središte pažnje a poslovnim partnerima i kupcima približiti dio istorije, sadašnjosti i budućnosti kantnih traka. 

Bez jučer nema sutra!

Pročitajte više na linku: www.rehau.com/raukantex-50.


Engineering progress

Enhancing lives

Maximum cart size of 3 items has been reached!

Your sample cart items:
Type
Decor
Collection