Прозорци и врати од ПВЦ

Материјалот ПВЦ: издржлив, отпорен на временски услови и лесен за одржување.

Извонредна можност за обликување, апсолутна слобода на дизајнот и оптимален сооднос помеѓу цената и перформансите – сето ова зборува за прозорците и вратите од висококвалитетен ПВЦ. Нашите профили дополнително се оплеменети со посебна високосјајна површина ХДФ (high definition finishinig).

Оваа екстра мазна површина речиси е целосно отпорна на нечистотија. Исто така, одржувањето на прозорците и вратите е брзо и лесно: Еднаш годишно се подмачкува оковот со капка масло од домаќинството, а дихтунзите со силикон.

Прозорци СИНЕГО

Прозорци СИНЕГО (SYNEGO) 

ПВЦ-систем на профили со длабочина на вградување од 80 mm и Uf-вредност до 0,94 W / m²K

Прозорците СИНЕГО се најдобриот избор за клиенти, кои дават значење на енергетската ефикасност. Покрај Uf-вредноста од до 0,94 W/m²K, системот се докажува со својата економичност и многубројните варијанти за дизајн.

Предности:

 • Повеќе место во магацинот, бидејќи СИНЕГО системот ќе можете да го опремите со две варијанти на дихтување.
 • Широка палета на профили
 • Достапен во сите бои, како и новата облога со стаклен ламинат КАЛЕИДО ВИЗИОН од внатрешна страна
 • Еколошки, целосно се рециклира

Технички податоци

Општо 
Видливост на рам/крило94 mm до 175 mm
Видливост на средна пречка114 mm до 218 mm
Длабочина на вградување80 mm
Број на комори7/6
Дебелина на стакломакс. 51 mm
Систем за дихтувањеАД: 2 преклопни дихтунзи
МД: 2 преклопни дихтунзи, 1 среден дихтунг
Дизајн на профилоткрило со израмнувачка површина, заоблено крило со делумно израмнувачка површина 
Карактеристики 
Топлинска изолација Ufдо  0,94 W/m²K
Звучна изолацијаRw до 47 dB
Заштита од провала (EN 1627)до RC3
Отпорност на ветер (EN 12210)B5
Пропустливост на пороен дожд (EN 12208)9A
Пропустливост на воздух (EN 12207)4
Оперативни сили (EN 13115)2
СИНЕГО Влезни врати

СИНЕГО (SYNEGO) Влезни врати

Систем на профили  со длабочина на вградување од 80 mm и Ud-вредност до 0,82 W / m²K

Дизајнирани за оков со класа на заштита RC3, влезните врати СИНЕГО нудат одлична заштита од провали. Со нивната топлинска изолација, висока звучна изолација, долговечност и широка палета на бои, овие влезни врати ги исполнуваат барањата и на инвеститорите со високи побарувања.

Предности:

 • Извонредно дихтување и изолација
 • Голема стабилност и долготрајност благодарение на челичното армирање
 • Слободен избор на исполни за врата
 • Без бариери
 • Висока безбедност од провали
 • Достапни во сите варијанти на бои од КАЛЕИДО КОЛОР, освен КАЛЕИДО ВИЗИОН

Технички податоци

Општо 
Видливост на рам/крило174 mm
Видливост на праг/крило136 mm (висина на прагот 20 mm)
Длабочина на вградување80 mm
Број на комори7/5
Дебелина на стаклоmax. 51 mm
Систем за дихтување

АД: 2 дихтунзи за компресија
МД: 2 преклопни дихтунзи, 1 среден дихтунг

Дизајн на профилоткрило со израмнувачка површина
Карактеристики 
Топлинска изолација Uf1,2 W/m²K
Звучна изолацијаRw до 45 dB
Заштита од провала (EN 1627)до RC2
Отпорност на ветер (EN 12210)B2
Пропустливост на пороен дожд (EN 12208)4A
Пропустливост на воздух (EN 12207)4
SYNEGO Hebeschiebetüren

Подигачко-лизгачки врати СИНЕГО (SYNEGO) 

ПВЦ-систем на профили со длабочина на вградување од 80 mm и Uf-вредност до 1,3 W / m²K

Како прозорците и влезните врати СИНЕГО, така и подигачко-лизгачките врати имаат извонредна заштита од провали.

Предности:

 • Голема удобност при користење, благодарение на висококвалитетните дихтунзи
 • Панорамска варијанта со ширина на премин од 5 m
 • Можна ширина на елементите од 10 m и висина на елементите до 2,70 m
 • Достапни во сите варијанти на бои од КАЛЕИДО КОЛОР освен КАЛЕИДО ВИЗИОН

Технички податоци

Општо 
Видливост рам/крило103 mm
Длабочина на вградување рам/крило190 mm / 80 mm
Број на комори5
Дебелина на стакломакс. 51 mm
Големина на лизгачко криломакс. 300 cm x 260 cm (Ш x В)
Дизајн на профилоткрило со израмнувачка површина
Карактеристики 
Топлинска изолација Uf0,54 W/m²K
Звучна изолацијаRw до 43 dB
Заштита од провала (EN 1627)RC2
Отпорност на ветер (EN 12210)             B3
Пропустливост на пороен дожд (EN 12208)9A
Пропустливост на воздух (EN 12207)4
Прозорци СИНЕГО НЛ (NL)

Прозорци СИНЕГО НЛ (SYNEGO NL)

ПВЦ-систем со традиционален изглед на дрво, со длабочина на вградување од 120 mm

Прозорците СИНЕГО во ништо не заостануваат зад дрвените прозорци – дури и ги надминуваат во однос на издржливоста.

Предности:

 • Широка палета на профили
 • Заштита од провала до RC3
 • Заштита од провев и влага, благодарение на специјалниот систем за дихтување што истовремено се грижи за оптимизиран притисок на затворање.
 • Достапни во сите варијанти на бои од КАЛЕИДО КОЛОР освен КАЛЕИДО ВИЗИОН

Технички податоци

Општо 
Видливост рам/крило119 mm до влезна врата 166 mm
Видливост на средна пречка164 mm
Длабочина на вградување120 mm
Број на комори5/6
Дебелина на стакло51 mm
Систем за дихтување1 преклопен дихтунг
Карактеристики 
Топлинска изолација Ufдо 1,0 W/m²K
Звучна изолацијаRw до 46 dB
Заштита од провала (EN 1627)до RC3
Отпорност на ветер (EN 12210)до C5/B5
Пропустливост на пороен дожд(EN 12208)до 9A
Пропустливост на воздух (EN 12207)до 4
Оперативни сили (EN 13115)   1
Прозорци Еуро Дизајн 70

Прозорци ЕУРО 70 (EURO 70)

Прозорски систем со длабочина на вградување од 70 mm

Нашиот прозорски систем Еуро Дизајн 70 нуди широк избор на можности за дизајн. Благодарение на неговата длабочина од 70 mm, тој е совршено погоден за стари градби.

Предности:

 • Повеќе простор во магацин, благодарение на истите челични армирања на рамот и крилото.
 • Достапни во сите варијанти на бои од КАЛЕИДО КОЛОР освен КАЛЕИДО ВИЗИОН

Технички податоци

Длабочина70 mm
Топлинска изолација Ufдо 1,3 W/m²K
Звучна изолацијаRw до 45 dB
Заштита од провала (EN 1627)RC2
RAUCERO


Обединува дизајн и функција:

Нашиот поден праг без препреки РАУЦЕРО – со висина на прагот од 0 mm

Предности:

 • Лесно чистење
 • Оптичка атрактивност
 • Совршено прилагоден на РЕХАУ системите на куќни и балконски врати
 • Оценет како најдобро решение во критериумот „лесна преминливост “ од страна на ифт Розенхајм

Engineering progress

Enhancing lives

Maximum cart size of 3 items has been reached!

Your sample cart items:
Type
Decor
Collection