РАУ-ФИПРО ИКС (RAU-FIPRO X)

Нова дефиниција на прозорците – со РАУ-ФИПРО ИКС


Со РАУФИПРО РЕХАУ во 2008 година направи револуција на пазарот за прозорци. Принципот на композитни материјали засилени со стаклени влакна – досега познат првенствено кај авто-трките и авионската индустрија – за првпат се користи кај прозорците и ги комбинира најдобрите својства на ПВЦ-то и стаклените влакна во материјал од нов вид сосема нов материјал.


 
Vorteile von RAU-FIPRO X


Рецепт за успех

Максимални големини на прозорците со двојно поголема стабилност во однос на прозорците од ПВЦ.

Најдобра енергетска ефикасност со значително помалку термички мостови.

Индивидуални форми, целосно армирани – без додавање на челик до секој агол.


 
RAU-FIPRO X

Со својот удел на стаклени влакна, зголемен за 50 % во крилото, РАУФИПРО ИКС ги проширува познатите предности за X‑фактор!X-тра големи

10 % поголеми елементи:

Со РАУ-ФИПРО Х лесно се изведуваат повисоки прозорски елементи со сигурна функција без дополнителни светла:

  • Бели: со висина до 280 cm
  • Неармирани бели: со висина до 230 cm
  • Неармирани во боја: со висина до 220 cm
10% поголеми прозорски елементи


X-тра стабилни

Профилите од РАУ‑ФИПРО ИКС X се целосно армирани, без додавање на челик сè до аглите, без дополнително лепење.

Товарот се пренесува во сите насоки.

Зголемената отпорност на температура обезбедува максимална стабилност – од исклучителна важност особено поради зголемениот број на фолирани и обоени профили.

700-D079 - 61881

X-тра силни

Се поддржуваат тежини на крилата до 150 kg - и со тоа е овозможена интеграција на стакло кое има звучна и сигурносна заштита:

  • Прозорците од профилите РАУ‑ФИПРО ИКС X ја намалуваат бучавата за до 47 dB.
  • Класата на отпор RC 2 се достигнува без проблеми. Дури и барањата на класата на отпор RC 3 едноставно се реализираат преку соодветните дополнителни мерки.

Самите профили притоа се до 40 % полесни од системите на конкуренцијата. Тоа ја олеснува обработката и монтажата.

 
посебно енергетски ефикасни


X-тра ефикасни

90 % од сите рамки изработени од РАУ‑ФИПРО ИКС доаѓаат без метално армирање. Така се избегнува појава на неповолни термички мостови.

Слободните комори можат да се користат за дополнителни мерки за термичка изолација. А во комбинација со тројно изолирачко стакло се постигнуваат идеални Uw‑вредности до 0,60 W/m2K.

Прозорските профили од РАУ‑ФИПРО ИКС се сертифицирани од страна на институтот за пасивни куќи во Дармштат.


безброј можности за дизајн

X-тра дизајн

Програмата КАЛЕИДО КОЛОР Ви нуди огромен избор од варијанти на бои и дизајни. Зависно од саканиот изглед и структурата на површината, се применуваат различни постапки, како лакирање (КАЛЕИДО ПЕИНТ) или фолирање (КАЛЕИДО ФОИЛ). Резултат: преку 400 можности за дизајн.

Aluminium-Vorsatzschale KALEIDO COVER

Идеална алуминиумска оптика

Со алуминиумскиот поклопец КАЛЕИДО КАВЕР, прозорците добиваат висококвалитетната алуминиумска оптика – благодарение на универзалниот профил обоен во антрацит, дури и при отворањето.

KALEIDO WOODEC

Природен изглед со КАЛЕИДО ВУДЕК

Следното ниво на оптика и ‑изглед на дрвото: Мат површините не се само убави за гледање, туку исто така и даваат чувство на реално дрво.

 
Nachhaltigkeit aktiv leben

Активна одржливост

Старите прозорци стануваат нови, иновативни и одржливи прозорски системи – со ист квалитет во споредба РЕХАУ прозорците со РЕХАУ прозорците изработени од свеж материјал. Материјалот се собира, се распределува, чисти и Материјалот се собира, се распределува, чисти и се рециклира во внатрешното јадро на новите прозорски профили.

Со тоа уште денес постигнуваме заштеда на CO2‑ до 97.000 тони годишно.


Силен тим: Прозорски систем ГЕНЕО (GENEO) и РАУ-ФИПРО ИКС (RAU-FIPRO X)  

Успехот РАУ ФИПРО  е тесно поврзан со нашиот прозорски систем ГЕНЕО. Логична последица: ГЕНЕО е
првиот РЕХАУ систем што е достапен со РАУФИПРО ИКС.

Најважните вредности со еден поглед:

700-D082_numbers_MK1 - 71579


 

Ние сме тука за Вас!

Дојдено е време за прозорци што се исто толку модерни како и нашиот живот. Со нетрпение очекуваме да разговараме со вас!

 

Downloads

Engineering progress

Enhancing lives

Maximum cart size of 3 items has been reached!

Your sample cart items:
Type
Decor
Collection