Прозорци и врати

Ново откривање на прозорците. За современиот живот.

Современата технологија е составен дел од нашето секојдневие. Зошто не и во Вашите прозорци? Со РЕХАУ, сите можности Ви се отворени – без оглед дали барате необични дизајни, одржливи производи или паметни решенија. Дознајте повеќе за нашите врвни достигнувања:


Прозорци што се модерни како и нашиот живот

РЕХАУ си постави задача да развие прозорци и врати, кои се модерни како и нашиот живот. Тие ни го покажуваат светот, но и се грижат за свежиот воздух и додека се затворени. Тие можат и да ги одвратат провалниците пред нешто да се случи.

Се одлучивте за РЕХАУ? Веднаш контактирајте со компетентна специјализирана компанија во Ваша близина.

Најди специјализирана компанија


RAU-FIPRO X

Најдобри односи на светло и видливост

Никогаш порано архитектурата не барала толку светлина, како денес. Големите прозорци имаат огромен придонес за ова.

RAU-FIPRO X Fenster

Неограничени перспективи

Со нашиот материјал со врвен квалитет РАУФИПРО ИКС (RAU-FIPRO X), прозорските елементи достигнуваат стабилност и на висина од 2,80 м може да се реализираат функционално и безбедно – целосно без дополнителни отвори за повеќе светлина. Особено тенките профили дополнително ги зголемуваат прозорските површини и обезбедуваат повеќе светлина.

Размислувајте во нови димензии

Panoramafenster und -türen

Отворени за извонредното

Со нашите подигачко-лизгачки врати се реализираат уникатни панорамски ефекти. Елементи со ширина до 10 м и висина на отворот од 2,70 м се изведуваат во разновиден дизајн и со различни начини на отварање.

Доживејте максимална панорама


 

Чувствувајте се безбедни

РЕХАУ прозорците имаат оптимална заштита од провала. Класата на отпор може да се утврди според личните потреби за безбедност. Преку соодветни дополнителни мерки едноставно се реализира и класата на отпор RC 3.

179706_MK - 71967


Во Германија на секои 3 минути доаѓа до обид за провала во домовите. Повеќето од една третина од случаите завршуваат само со безуспешен обид за провала, и тоа благодарение на сигурсноната опрема.

Смарт Гард: ги брка провалниците пред да настане штета

Со РЕХАУ Смарт Гард, одиме уште еден чекор понатаму. Оптичките и акустичните сигнали му покажуваат на престапникот дека воопшто не треба ни да се обиде да изврши провала. Активното одвраќање спречува оштетување на прозорците и вратите.

Откријте ја превентивната заштита од провала

Smart Guard


KALEIDO COLOR

Бои и форми според Ваш вкус

Програмата КАЛЕИДО КОЛОР Ви нуди огромен избор од варијанти на бои и дизајни. Зависно од саканиот изглед и структурата на површината, се применуваат различни постапки, како лакирање или ламинирање на фолијата. Со алуминиумскиот поклопец, прозорците добиваат висококвалитетната алуминиумска оптика. Резултат: преку 400 можности за дизајн.

Се разбира совршено може да се комбинира, различниот изглед на внатрешната и надворешната страна на прозорецот. 

ДОЖИВЕЈТЕ ГО СВЕТОТ НА БОИТЕ ВО РЕХАУ

kaleido

Софистицираната архитектура често различни побарувања за формите на прозорците. Сега имаме слобода за креативност, при конструкција на нашите прозорци.


klima

Оптималната температура во просторијата ги заштедува трошоците за греење и го чува нашето здравје

Температурата во просторијата каде што живееме е од исклучителна важност за да имаме пријатно чуваство во домот. Таа влијае на нашето здравје и на целокупната наша способност. Покрај вистинската температура, уште поважна улога има  и свежиот воздух во доволна количина, како и оптималната влажност на воздухот.

Заштедете енергија и зачувајте ја околината

Со нашите прозорски системи, ќе можете да ја контролирате  потрошувачката на енергија во домот. Високите изолациски вредности се овозможуваат ниска потрошувачка на енергија – до 76 % помалку енергија отколку кај старите прозорци*.

ЗАШТЕДА НА ЕНЕРГИЈА


* Намалување на губитокот на топлина низ прозорецот при промена на старите прозорци од дрво/пластика од 1980-тите години (Uf = 1,9; Ug = 3,0) со прозорци од профилите ГЕНЕО РАУФИПРО ИКС (Uf = 0,89; Ug = 0,5), големина на прозорец 123 x 148 см


Одржливост


Наша средина, наша одговорност

Како компанија што произведува ширум светот, РЕХАУ има посебна одговорност за луѓето и за животната средина. Затоа се подразбира дека ние постојано го оптимизираме користењето на нашите ресурси и енергетската ефикасност во нашите фабрики и нашите производи. До 2020 година, РЕХАУ ќе инвестира повеќе од 65 милиони евра во постројките за рециклирање во сопственост на компанијата, како и во надворешни постројки за рециклирање, со цел одржлива заштита на ресурсите.

Што за РЕХАУ значи одржливост

MK_WS campaign - 76095

Прозорци за удобен дом

Прозорските системи од РЕХАУ нудат и многу други можности за удобност  во домот. Со нив, не треба да размислувате за бучавата, чистењето и достапноста.

rehau

Високо сјајната површина на профилите ХДФ High-Definition-Finishing-Technologie (HDF) е отпорна на нечистотија, лесна е за чистење и овозможува најдобра отпорност на лошите временски услови.

RAUCERO

Нашиот поден праг без препреки РАУЦЕРО – со висина на прагот од 0 мм – ги обединува функцијата и дизајнот. Лесен е за чистење и е невидлив кога вратата е затворена.

rehau

Бучавата значи стрес – а и не ја сакаме во нашите четири ѕида. Со 24‑кратното намалување на бучавата, Вашиот дом станува оаза на мирот.


Нашите системи

РЕХАУ нуди високо-технолошки решенија за најголема удобност,  денес и за утре – без оглед дали станува збор за прозорци, балконски врати, врати од тераси и влезни врати или подигачко-лизгачки врати.

Совети и поддршка.

Ние можеме да Ви помогнеме, да одберете прозорец, каков што Ви е потребен. Ви стоиме на располагање со нашето портфолио на иновативни производи и услуги. Контактирајте нѐ.

Ви благодариме на барањето. Ќе Ве контактираме колку што е можно побрзо.

Вашето барање не можеше да се испрати. Проверете ги задолжителните полиња.

An error occured, please try again later. (Form was not sent!)

Сите полиња означени со * се задолжителни и мора да се пополнат пред испраќање на формуларот.

Специјализирани компании во Ваша близина

Најдете ги брзо и едноставно компетентните специјализирани компании за прозорци на РЕХАУ на лице место.

Engineering progress

Enhancing lives

Контакт

Maximum cart size of 3 items has been reached!

Your sample cart items:
Type
Decor
Collection