Profil Automotivi

REHAU – kreativni partner automobilske industrije

REHAU kao inovativni porizvođač sistema i kreativni partner u razvoju podržava automobilsku branšu u njenom nastojanju da ciljano optimizuje dizajn, komfor i sigurnost automobila. Od kompletnih spoljnih elemenata, kao što su branici i blatobrani, inteligentnih modula za ravod vode i vazduha u uređajima za pranje vjetrobranskog stakla i klima uređajima ili termoplastičnih sistema dihtunga – REHAU kao premijum marka za rješenja na bazi polimera je u svakom trećem, u Evropi, proizvedenom automobilu i skoro u svim automobilima više klase, zastupljen.

U integrisanim konstrukcijama spoljnih elemenata REHAU ne impresionira samo proizvodnjom dijelova, već i alternativnim tehnologijama površinske obrade, što se obezbjeđuje izuzetno velikim Know-how-om u proizvodnji. Funkcionalna i na servis orijentisana rješenja karakteriše izvrsan management bojama i razvoj materijala, koji se razvijaju za specifične primjene. Tako je naša kompanija npr. bila prvi isporučilac, koji je uveo serijsku proizvodnju i lakiranje blatobrana od polimera.

REHAU svojim integrisanim i sa grijačima opremljenim rješenjima sistema za pranje vjetrobranskog stakla i farova, kao i inteligentnim ventilacionim razvodom u znatnoj mjeri doprinosi komforu i sigurnosti u automobilu. Modularni način konstrukcija pojednostavljuje kompleksnost sistema za upravljanje vazduhom i vodom. Ekonomični paketi dihtunga za prozorska stakla, vrata i poklopce potvrđuju kompetentnos kompanije na području termoplastičnih materijala.

Kao vodeći isporučilac sistema REHAU objedinjuje sve profitne segmente, počevši od razvoja i proizvodnje materijala preko inženjeringa, projektnog managementa pa sve do serijske proizvodnje i proizvodnje rezervnih dijelova kao i njihove isporuke. Sofisticiranim konceptima proizvodnje i logistike kompanija je sa svojim proizvodima zastupljena širom svijeta.

Sa svim OEM-kompanijama i dobavljačima automobilske industrije REHAU ima poslovnu saradnju i u tom segmentu plasiramo svoj cjelokupan asortiman.

Poslovno područje Automotivi je jedan od nosećih stubova kompanije REHAU, prerađivača polimera, koji posluje širom svijeta. Za pojedine branše specifičan Know-how, koji potiče sa naša tri poslovna područja Gradnja, Automotivi i Industrija REHAU konzekventno međusobno povezuje, kako bi na nivou proizvoda, savjetovanja i servisa ponudio inovativne i zaokružene sisteme, i time ojačao svoju, širom svijeta, vodeću poziciju. Oko 20.000 zaposlenih širom globusa za REHAU postiže rast i uspjeh. Na preko 170 lokacija nezavisna porodična kompanija traži blizinu tržišta i kupaca.