Profil Industrija

REHAU – vodeći dobavljač sistema za industriju

REHAU se u različitim industrijskim branšama nametnuo kao vodeći dobavljač sistema i partner u razvoju, inovativni kreator ideja, kao i pouzdan dobavljač sistema i proizvoda iz serijske proizvodnje. U naše kupce ubrajamo drvoprerađivačku industriju i inudstriju namještaja, industriju bijele tehnike, kao i industriju vozila, postrojenja i mašina. Proizvodi i sistemska rješenja za područje crijeva i tehnologiju elastomer se proizvode kako za industriju tako i za krajnje potrošače. Spektar rješenja na bazi polimera se proteže od standardizovanih programa za serijsku proizvodnju pa sve do individualno razvijenih proizvoda i sistema. Kupci koji koriste naše opsežne pakete usluga i servisa profitiraju u svim fazama industrijskog poslovanja.

Za inudstriju namještaja i drvoprerađivačko zanatstvo REHAU razvija funkcionalne programe za kancelarije, kuhinje, kupatila, dnevne i spavaće sobe. Kao kreator inovacija i na tržištu vodeći proizvođač kant-traka REHAU podstiče razvoj proizvoda, dizajna i procesa. Razvoj zvučno-apsorbujućih rolo-vrata za ormane unapređuje radno okruženje i time podiže efikasnost rada u kancelarijama. Sposobnost kompanije da ispuni najviše i najrazličitije zahtjeve u odnosu na dizajn i površinsku strukturu, zasniva se na opsežnoj stručnosti po pitanju materijala, postupaka i površinske obrade.

Kao kompetentan specijalista za razvoj profila i fazonskih komada REHAU opslužuje saobraćajno-tehničku branšu – od izgradnje šina do avio-industrije. Ostala područja, koja su težište našeg poslovanja su automobilska industrija i industrija postrojenja, kao i tehnika za klima uređaje i ventilacione sisteme. Kompanija nudi koncepte rešenja i programa za višekratna transportna pakovanja kako za internu upotrebu tako i za externe logističke tokove. Kombinacija individualnih sistemskih rješenja sa opsežnim servisom i profesionalni logistički koncepti kupcima donose značajnu prednost nad konkurencijom.

Za industriju bijele tehnike REHAU je stručan partner za najrazličitije zahtjeve u odnosu na uređaje za hlađenje, kuhanje i ostale kućne aparate. Paleta seže od zaptivnih profila za frižidere preko različitih profila i fazonskih komada pa sve do kompleksnih sistemskih razvoja za proizvođače uređaja za profesionalnu primjenu u privredi.

REHAU se bavi razvojem na području tehnike crijeva i elastometara, specifičnih tipova crijeva i vodova po zahtjevu kupca sa područja automobilske industrije, industrije mašina i postrojenja, kao i penumatske i fluid tehnike. Specijalista za isporuku sistema impresionira svojom tehnologijom materijala, armiranja, armatura i priključaka, i važi za dobavljača kompletnog asortimana baštenske tehnike.

Poslovno područje Industrija je jedan od nosećih stubova kompanije REHAU, prerađivača polimera, koji posluje širom sveta. Za pojedine branše specifičan Know-how, koji potiče sa naša tri poslovna područja Gradnja, Automotivi i Industrija REHAU konzekventno međusobno povezuje, kako bi na nivou proizvoda, savjetovanja i servisa ponudio inovativne i zaokružene sisteme, i time ojačao svoju, širom sveta, vodeću poziciju. Oko 20.000 zaposlenih širom globusa za REHAU postiže rast i uspjeh. Na preko 170 lokacija nezavisna porodična kompanija traži blizinu tržišta i kupaca.