REHAU gradi budućnost

Otvaranje renoviranog poslovnog sedišta u Beču
27.09.2011

Otvaranje renoviranog REHAU sjedišta u Guntramsdorfu

Nakon manje od godinu dana renoviranja 15. septembra 2011. godine svečano je otvorneno REHAU sjedište Guntramsdorf u Donjoj Austriji, gde se nalazi glavna uprava za jugoistočnu Evropu, distributivni centar za gradnju u Austriji i internacionalna akademija. Prema standardu za niskoenergetske kuće, ovde je stvoren objekt reperezentativnog karaktera u kome su iz proizvodnog REHAU portfolija, ugrađena sva rješenja na bazi polimera za ekonomičnu i ekološku budućnost.

Otvaranje prodajne kancelarije Beč

ss l. na d.: pastor Dr. Josef Wilk; CEO Mag. Rafael Daum, REHAU Region SE; Vzbgm. Robert Weber, MSc.; Bgm. Karl Sonnweber; LR Dr. Petra Bohuslav; Jörg Neukirchner, član REHAU GEB i rukovodilac SGF BAU; Jobst Wagner, predsednik REHAU SB; LAbg. Bgm. Hans Stefan Hintner i Bez. HptM. Dr Philipp Enzinger

Osim mnogobrojnih gostiju i zvanični govornici: dr. Petra Bohuslav, pokrajinska savjetnica za privredu, turizam i sport donja Austrija, koja je zastupala pokrajinskog predsjednika dr. Erwina Prölla, Karl Sonnweber, gradonačelnik grada Guntramsdorfa, Jobst Wagner, predsjednik REHAU Supervisory Boarda, Jörg Neukirchner, član Group Executive Board-a i rukovodilac strateškog poslovnog područja GRADNJA, domaćin mr. Rafael Daum, CEO REHAU Region jugoistočna Evropa i pastor Josef Wilk crkvena zajednica Guntramsdorf-St. Jakobus, koji je osveštao objekat, izrazili su svoje oduševljenje kompletnom sanacijom, u koju je uloženo više od 2 miliona eura.

Energetska efikasnost na najvišem nivou

Prilikom renoviranja objekta primjenom REHAU inovativnih sistema i rješenja postavljeni su novi standardi u odnosu na arhitekturu, energetsku efikasnost, klimu, akustiku i funkcionalnost prostorija, kao i kod njihovog unutrašnjeg uređenja: 58 prozora, kao i jedna podizno-klizna vrata od GENEO profila, 14 PE-Xa-geosodni, 3 toplotne pumpe rasolina/voda, 1.500 m² površinskog grijanja, jedan antimikropski izmjenjivač toplote vazduh/zemlja AWADUKT Thermo, 1.250 m² akustičnog rashladnog stropa, 200 m² RAUVOLET acustic-line rolo ormara i 150 m² RELAZZO terase obezbjeđuju prijatnu klimu i optimalne uslove. Dopadljiva pejsažna arhitektura i inovativni koncept kancelarija, uključujući recepciju i prostorije za održavanje seminara i kuhinja, pružaju funkcionalno i prijatno radno okruženje. Osim toga, nova State-of-the-Art-zgrada svojom arhitekturom atraktivno i reprezentativno oslikavat će ekološku svijest REHAU-a.

Otvaranje VB Beč

Renovirani objekat u pogledu arhitekture, energetske efikasnosti, klime, akustike i funkcionalnosti prostorija, kao i kod unutrašnjeg uređenja postavlja nove standarde.

Renoviranje umjesto novogradnje

Zbog dobre građevinske supstance objekta odlučeno je da se isti renovira. Rafael Daum povodom toga kaže: "Odlučili smo se za jedan put koji će sačuvati dio REHAU istorije, a to je renoviranje starijeg dijela našeg sjedišta, u kome se nalazi Odjeljenje distribucije za gradnju i dio regionalne glavne Uprave, čime smo istovremeno ponudili moderan i energetski efikasan ambijent za sve zaposlene u njemu. U tu svrhu, cjelokupna unutrašnja konstrukcija kompletno je uklonjena, kako bi se omogućila nova raspodjela prostorija i stvorila atmosfera koja obezbjeđuje dobru komunikaciju i motivaciju zaposlenih. Osim korištenja obnovljivih izvora energije, veoma je bitna i izolacija novog objekta kako bi se i ovom dijelu agitovalo u smislu očuvanja energije. Kao isporučilac kompletnih rješenja htjeli smo da pružiti dobar primjer i pokazati šta se sve može."

Internacionalni svjetionik

Prije svega dr. Petra Bohuslav, pokrajinksa savjetnica, čestitala je uspješnu realizaciju uz primjenu sopstvene tehnike, i nazvala REHAU sjedište vrhunskim reprezentativnim primjerom u oblasti renoviranja i primjenjene energetske efikasnosti, što se svakako odlično uklapa u energetsku strategiju Donje Austrije. Gradonačelnik Karl Sonnweber također je bio radostan "zbog toga što se takav svojevrsan reprezentativan projekt nalazi u opštini i regionu Guntramsdorf“. Već početkom godine općina Guntramsdorf je odlikovala REHAU kao kompaniju koja se brine o životnoj sredini. Jobst Wagner i Jörg Neukirchner govorili su o „vrhunskom reprezentavinom projektu koji će predstaviti REHAU širom svijeta i pokazati šta se sve može sa modernom energetskom tehnikom".

U oktobru je organizovana posjeta novinara koji su obišli kompletan objekt.

REHAU grupa

Kao premijum robna marka za rješenja na bazi polimera REHAU širom svijeta zauzima vodeće mjesto na području gradnje, automotiva i industrije. Naša izuzetna inovativnost, struktura kompanije koja pokriva mnoge branše i efikasna sinergija koja proizlazi iz toga, čini nas modernim, profesionalno vođenim i "porodičnim" preduzećem, jedinstvenim u industriji plastičnih masa. U naše glavne kompetencije ubraja se razvoj materijala i sistema, kao i tehnika površinske obrade. Kao pokretač inovacija, REHAU sa oko 20.000 zaposlenih na više od 170 lokacija širom svijeta zauzima istaknuto mjesto.

U Austriji je REHAU zastupljen još od 1956. godine. Već skoro 15 godina odavde se uspješno upravlja i širi poslovanje u regionu South East Europe sa 1.900 zaposlenih, na 24 lokacije, u 19 zemalja.