700-D317_01_CL - 86818

КАЛЕИДО КОЛОР – светот на боите на РЕХАУ

Прозорците и вратите значително ја обликуваат сликата на фасадата и на секоја зграда ѝ даваат уникатен изглед. КАЛЕИДО КОЛОР на РЕХАУ Ви нуди огромен избор на варијации на бои и дизајни, така што фантазијата за индивидуалната изведба на Вашите објекти е неограничена.

Покрај бојата, стилското оформување го дефинираат и обликот и големината на прозорците и вратите. Пластичните профили од РЕХАУ ви отвораат дизајнерски опции, за кои можеби до денес не сте ни помислувале. Со системите од иновативни материјали (како ГЕНЕО од РАУ‑ФИПРО), покрај тоа може да се изградат големини што досега конвенционално не можеа да се реализираат.

100 % РЕХАУ квалитет

Сите фолии и бои темелно се анализираат пред прва употреба, се подвргнуваат на долготрајни тестови и на највисоки оптоварувања. Откако ќе се потврдат сите тестови, тогаш зборуваме за РЕХАУ квалитет. За Вас тоа значи дека добивате производ со највисоки индустриски стандарди, во комбинација со целосна гаранција од производителот.

Впечатоци

Разновидност на дизајнот на КАЛЕИДО КОЛОР
Разновидност на дизајнот на КАЛЕИДО КОЛОР
Разновидност на дизајнот на КАЛЕИДО КОЛОР
Разновидност на дизајнот на КАЛЕИДО КОЛОР

КАЛЕИДО ВУДЕК

Мамлив изглед и чувство на вистинско дрво

Мат површините на КАЛЕИДО ВУДЕК не се само убави за гледање, туку се чувствуваат како да се од вистинско дрво. Ќе бидете изненадени, зашто со КАЛЕИДО ВУДЕК е навистина тешко да ги разликувате пластичните од дрвени прозорци. Кај пластичните прозорци, исто така вложувате минимални напори за одржување.

Декорации:

Sheffield Oak concrete

Sheffield Oak concrete

Sheffield Oak alpine

Sheffield Oak alpine

Oberfläche Turner Oak malt

Oberfläche Turner Oak malt

КАЛЕИДО ФОИЛ

Посебни акценти со дрвени, уникатни и металик декорации

Ламирањето на декорациите е веќе години наназад докажана постапка на боење на пазарот. РЕХАУ декорациите се изведуваат со лепило и со специфична постапка, со помош на машини со високи перформанси, се нанесуваат врз профилот на прозорецот. ПВЦ-фолијата се изработува во два слоја: Основната фолија останува во една боја или се пресува, транспарентниот горен слој од PMMA (поли(метил метакрилат)) ги штити боите и декорациите од избледување поради УВ-зраците или од други влијанија на временски услови. Декорациите можете да ги нанесувате внатре и/или надвор.

Бои и декорации:

Црна со текстура

Црна со текстура

Midnight Black matt

Midnight Black мат

Антрацит сива мат

Антрацит сива мат

Махагони со текстура

Махагони со текстура

Зелена со текстура

Зелена со текстура

Темноцрвена со текстура

Темноцрвена со текстура

Sheffield Oak light со текстура

Sheffield Oak light со текстура

Ултрамарин сина со текстура

Ултрамарин сина со текстура

Антрацит сива со текстура

Антрацит сива со текстура

Alux DB

Alux DB

Сигнална сива мазна

Сигнална сива мазна

КАЛЕИДО ПЕИНТ

Брилијантно лакирање за Вашите РЕХАУ прозорци

Со КАЛЕИДО ПЕИНТ прозорците целосно се лакираат во една боја, според Вашите желби. Благородната боја се прска во неколку слоеви и на прозорецот му дава посебна завршна обработка со сјајна или заматена површина. Палетата на бои дополнително се проширува – актуелно на пр. со боите за текстура кај кои за посебни оптички ефекти се мешаат вообичаените микро-честички од лакот.

Лакирање однадвор во сребрена сива, RAL 7001 и орев кафеава, RAL 8011

Лакирање однадвор во сребрена сива, RAL 7001 и орев кафеава, RAL 8011

Лакирање однадвор во сребрена сива, RAL 7001

Лакирање однадвор во сребрена сива, RAL 7001

Структурирано лакирање

Структурирано лакирање

КАЛЕИДО КАВЕР

Класичен и благороден: совршен алуминиумски изглед

Алуминиумски фасадни ѕидови овозможуваат комбинирање на алуминиумски изглед на профили со технички предности на ПВЦ-профили. КАЛЕИДО КАВЕР е совршено прилагоден на просторот на профилот на прозорецот и цврсто е поврзан со него. Површината на фасадниот ѕид може да се бојоса, може прашкесто да се обложи или да се елоксира и истовремено е силна и отпорна на временски услови. КАЛЕИДО КАВЕР може да се изведе во над 170 RAL нијанси.

КАЛЕИДО КАВЕР
КАЛЕИДО КАВЕР
Алуминиумски фасаден ѕид
КАЛЕИДО КАВЕР


Облици

Со пластичните прозорци на РЕХАУ, можни се облици кои би биле незамисливи со други материјали.

Изберете соодветен облик на прозорец за Вашиот објект, со соодветна боја и ќе добиете нешто посебно.

Облици на прозорците

Engineering progress

Enhancing lives

Maximum cart size of 3 items has been reached!

Your sample cart items:
Type
Decor
Collection