Прозорци ГЕНЕО

Прозорци ГЕНЕО

Прозорци за совршено домување

Прозорците ГЕНЕО уверуваат – покрај извонредната топлинска изолација – со координираниот целосен пакет. Бидејќи: Благодарение на материјалот за поврзување на влакната РАУ‑ФИПРО, ГЕНЕО нуди максимална стабилност без челик. На тој начин, прозорците ГЕНЕО со лесни и располагаат со својства на топлинска изолација што не може да ги понуди ниту еден друг прозорец. Уверете се самите!

Предности:

 • Заштедувате до 76 % енергија*
 • Се чувствувате безбедни благодарение на силната заштита од провали
 • Уживате во својата оаза на мирот со 24‑кратно намалување на бучавата**
 • Во дизајнот, за Вашата фантазија нема поставени граници
 • Искусувате лесно чистење благодарение на мазната површина
 • Достапно и во верзијата со сертификат за пасивни куќи
 • Исто така, го добивате ГЕНЕО и како влезна врата и лизгачка врата

До специјализирана компанија за прозорци во Ваша близина

* Намалување на загубата на енергија на прозорецот при промена на старите прозорци од дрво/пластика од 1980-тите години (Uf = 1,9, Ug = 3,0) со прозорци од профилите ГЕНЕО (Uf = 0,89; Ug = 0,5), големина на прозорец 123 x 148 cm
** Основа на пресметката: Зголемување на бучавата за 10 dB = удвојување на субјективно одредената јачина на звук (LfU). ГЕНЕО ја намалува бучавата за 47 dB

GENEO Fenster

Изглед

Уживате во слободата – во бојата и обликот

Избирате од многубројните архитектонски можности со индивидуални облици, на пр. кружни, коси и триаголни прозорци, како и испакната конструкција.

Избирате помеѓу повеќе од 220 декорации на Вашата сакана боја. Вашата фантазија овдека ќе биде без граници. Нашиот спектар на бои КАЛЕИДО КОЛОР Ви ја овозможува секоја слобода на дизајнирање: Без оглед дали станува збор за металик тонови, топол изглед на дрво или тренди пастел – КАЛЕИДО КОЛОР ја исполнува секоја индивидуална желба за боја.

farben-mk - 110027


РАУ‑ФИПРО® – Врвна технологија

 • Топлинска изолација Uw до 0,61 W / m²K
 • Звучна изолација Rw = 47 dB
 • Отпор на провала до RC3
 • Длабочина на вградување од 86 mm
 • 6 комори
 • Дебелина на стаклото од 53 mm за сертификат за пасивни куќи
 • Сеопфатни заптивки за надежна заштита од провев и влага
 • Пропустливост на воздухот 4
 • Заптивност на дождовна вода 9А
 • Отпорност на ветер B5
Профил на прозорец ГЕНЕО

РЕХАУ Смарт Гард – превентивна заштита од провали

Незабележително инсталиран во рамките на Вашите прозорски системи ГЕНЕО, опционалниот Смарт Гард активно се грижи за превентивната безбедност. Интелигентниот сензор ги регистрира провалниците и самостојно ја стартува одбранбената програма. Активното одвраќање спречува оштетување на прозорците и вратите.

На тој начин Смарт Гард оди многу подалеку од вообичаените алармни системи. Бидејќи тие реагираат дури откако провалникот е во куќата – прозорецот или вратата тогаш се веќе оштетени.

Дознајте повеќе

Смарт Гард систем конект

Специјализирани партнери во Ваша близина

Најдете ги нашите партнери со кои директно ќе може да контактирате.

Побарајте специјализирани партнери

Промената на прозорци е толку едноставна

Се извршува брзо, чисто и некомплицирано.

Погледнете го видеото

Engineering progress

Enhancing lives

Maximum cart size of 3 items has been reached!

Your sample cart items:
Type
Decor
Collection