M63-D076_551037_0_CL - 551037

Бази

База за модерен дијан на кујната

Благодарение на РАУБАСЕ (RAUBASE) системот на бази од РЕХАУ, поминаа времињата кога повеќе компоненти требаше да се усогласуваат едни со други. Системот се состои од бази, аголници (внатрешни и надворешни 90° и 135°), завршни капачиња како и дихтунзи за бази. Тој е функциопнален и декоративен елемент на секоја кујна. Профилите за бази со празни комори, кои имаа меки и невидливи дихтунзи, овозможуваат создавање на спој кој не собира нечистотија и влага. РАУБАСЕ (RAUBASE) кујнските бази ги има во следниве димензии/висини 100, 125, 150 и 225 mm.

По избор постои и метален држач на базата, кој ќе овозможи прецизна монтажа на самата база. Држачот овозможува оптимален притисок на базата со што се изведува одличен спој со елементот.

Предности

Повеќе од 400 декори

во нестандардна програма

Отпорни на вода  

Дихтунгот овозможува изведба на спој кој е отпорен на собирање на нечистотија и влага.

Универзелн метален држач за база

за едноставно прицврстување

4 димензии

соодветни на дизајнот на кујната: 100, 125, 150 и 225 mm

Дизајн

Осум актуелни декори од РЕХАУ Експрес колекцијата ја зочинуваат стандардната програма:

  • Меџик Алу мазна
  • Меџик Алу рапава
  • Меџик челик рапава
  • Бела
  • Сребрено сива
  • Црна
  • Даб рустична

Нестандардната програма има преку 400 декори.

Металик дизајн

Дизајнот металик е комбинација на фукционалноста и лесната обработна на вештачки материјал со изглед на алуминиум. Овој дизајн овозможува уредување на кујната со ист дизајн и површина. Благодарение на висококвалитетниот изглед на алуминиум или ексклузивниот изглед на оплеменет челик, дизајнот металик создава додадена вредност – на базата, на корпусот, на работната плоча, на фронтот, на ролетната за ормар.

РЕХАУ метален држач за база

Со практичниот метален држач за база се избегнува подесувањето на прицврстувачите со ногарките за базата при самата монтажа. Металниот држач во секое време овозможува допволен притисок на на базата со елементот. Доколку се користи металниот држач, потребно е да се направи јаз помеѓу работ на базата и подо во висина од 3 mm до 15 mm.

Предности

Заштеда на време

Се избегнува потребата од прецизно и долготрајно подесување при монтажа.

Прецизност

Металниот држачво секое време озбезбедува доволен пртисок на базата со елементот.


Дихтунзи за база

Дихтунзите за база се изработени од полипропилен и полиетилен. Транслуцентните профили го има во димензии 13 mm, 16 mm и 19 m.

Engineering progress

Enhancing lives

Maximum cart size of 3 items has been reached!

Your sample cart items:
Type
Decor
Collection