NEA SMART 2.0

Споразумение за ползване на Услугата NEA SMART 2.0

1. Каква цел има това Споразумение?

С това Споразумение ние се споразумяваме с вас за услуги за продукта NEA SMART 2.0, които предоставяме като интернет услуга. Интернет услугата обозначаваме като „Услугата NEA SMART 2.0“. Под „REHAU“ и „ние“ имаме предвид REHAU Industries SE & Co. KG, Helmut-Wagner-Straße 1, 95111 Рехау, Германия. Това Споразумение наричаме по-нататък също „Условия за ползване.“

В допълнение към това Споразумение за предоставяне и ползване на приложението NEA SMART 2.0 важат условията на App Store, чрез който вие сте се снабдили с приложението NEA SMART 2.0.

С регистрацията за Услугата NEA SMART 2.0 вие приемате тези Условия за ползване. Ако имате въпроси за продукта, Услугата NEA SMART 2.0 или тези Условия за ползване, свържете си с отдела за обслужване на клиенти (т. 12).

2. Какви функции има Услугата NEA SMART 2.0?

Услугата NEA SMART 2.0 ви позволява, да обслужвате, настройвате и управлявате през интернет системата за регулиране на температурата в помещенията NEA SMART 2.0. Функциите за анализ и оптимизация се изчисляват и се предоставят на вас и вашата система за регулиране на температурата в помещенията NEA SMART 2.0. Освен това чрез Услугата NEA SMART 2.0 можем да предложим актуализации на софтуера за вашата система за регулиране на температурата в помещенията NEA SMART 2.0.

3. Възникват ли разходи?

Ние ви предоставяме Услугата NEA SMART 2.0 безплатно с описания по-горе в точка 2 обхват на функциите.

Бъдещи разширения на функциите е възможно да са платени. Такива платени разширения на функциите можете да придобиете чрез Услугата NEA SMART 2.0 и/или при необходимост през приложението NEA SMART 2.0 чрез покупка в приложението или сравними функции. Платени разширения на функциите ще получавате винаги само за посочения при съответното разширение на функциите период от време. Ако не е посочен период от време, важи период от 12 месеца.

4. Какви условия трябва да изпълня?

За да можете да ползвате Услугата NEA SMART 2.0 без ограничаване, трябва да са изпълнени следните условия:

Ако възникнат разходи за подготовката на тези условия, тези разходи се поемат от вас.

5. Как се извършва регистрацията? На какво трябва да обърна внимание след регистрацията?

Регистрацията се осъществява чрез създаване на личен потребителски профил чрез приложението NEA SMART 2.0 или чрез интернет страницата accounts.rehau.com. При регистрацията съхранете вашия имейл адрес и задайте лична парола. При регистрация през интернет страницата можете да активирате многофакторно удостоверяване, с което се осигурява допълнителна защита срещу достъп до вашия потребителски профил.

Чрез вашия потребителски профил можете да променяте въведения имейл адрес и паролата. Моля, уверете се, че в потребителския си профил винаги въвеждате текущия си имейл адрес, тъй като ние се нуждаем от имейл адреса ви за различни функции във връзка с вашия потребителски профил и вашата система за регулиране на температурата в помещенията NEA SMART 2.0.

Моля, изберете сигурна парола и я пазете от злоупотреба. В рамките на регистрацията към вашата парола се задават и проверяват определени изисквания. Ако установите, че потребителският ви профил е ползван непозволено, моля, незабавно информирайте REHAU и променете паролата си. Ако подозираме, че даден потребителски профил се използва непозволено, имаме право да го блокираме.

Ако позволите на друго лице да използва Услугата NEA SMART 2.0 на вашето крайно устройство, ваше задължение е да сте наясно с Условията за ползване и да контролирате съответствието им.

6. Наличност

Не можем да гарантираме непрекъсна наличност на Услугата NEA SMART 2.0. Въпреки че се стремим да сведем до минимум ограниченията за вас като потребител, ние ви молим да разберете, че не носим отговорност за евентуални щети, причинени от прекъсвания на Услугата NEA SMART 2.0.

За управляването и използването на услугата NEA SMART 2.0 са необходими актуализации, свързани със сигурността и функционалността. Ако не ги извършвате като потребител редовно, това ще наруши достъпа до услугата NEA SMART 2.0. Не поемаме каквато и да било отговорност за отказ на услугата NEA SMART 2.0 поради неизпълнени актуализации.

Ние имаме право, да блокираме вашия достъп до Услугата NEA SMART 2.0, ако има признаци за

7. Променя ли се обхватът на функциите?

Поради обстоятелства като технически напредък или регулаторни промени, може да е необходимо или полезно за нас да разширим, ограничим, променим или прекратим по друг начин Услугата NEA SMART 2.0. Тези промени на Услугата NEA SMART 2.0 могат да се отнасят за отделни или за всички серии устройства. Ние ще се стремим да сведем до минимум въздействието върху вас от евентуалните промени на Услугата NEA SMART 2.0, но ви молим да разберете, че не сме в състояние да гарантираме дългосрочната наличност на Услугата NEA SMART 2.0, особено поради бързото техническо развитие в областта на ИТ.

Актуализациите могат да се извършват автоматично без допълнителни уведомления или вашето съгласие. Вие давате своето съгласие за автоматични актуализации. Ако не желаете подобни актуализации да се инсталират автоматично, можете да посочите това в настройките на приложението. Възможно е да ви помолим да извършите самостоятелно актуализацията и сте отговорни за нейното своевременно извършване. Ако пропуснете да инсталирате подобни актуализации, може да бъдете изложени на рискове (напр. рискове, свързани със сигурността), което се отразява неблагоприятно и ограничава нашата отговорност и способност да ви предлагаме услугите.

Ние поддържаме само текущото състояние на приложението.

8. Колко дълго ще се предоставя Услугата NEA SMART 2.0? Как мога да прекратя услугата NEA SMART 2.0 ? Какво ще се случи с моите данни в случай на прекратяване?

Нашата услуга се предоставя за минимален период от време от две години от датата на закупуване от вас

Ако ние решим да прекратим предоставянето на услугата NEA SMART 2.0, ще ви съобщим прекратяването по имейл или чрез приложението NEA SMART 2.0. Датата на спиране на Услугата NEA SMART 2.0 ще ви съобщим заедно с предизвестието за прекратяване. Със спирането на Услугата NEA SMART 2.0 се прекратява и това Споразумение.

Вие можете да прекратите това Споразумение чрез Услугата NEA SMART 2.0 по всяко време, като се дерегистрирате от ползването на Услугата NEA SMART 2.0.

Вие и ние имаме право да прекратим това Споразумение по важни причини. Важна причина за прекратяване от страна на REHAU са по-специално случаите, посочени в т. 6, пар. 2.

След прекратяване на това Споразумение REHAU не е задължена да запази вашите данни.

9. Ограничение на отговорността

Ако понасяте щети във връзка с Услугата NEA SMART 2.0, ние се стремим да намерим взаимно приемливо решение по отношение на това. Трябва обаче да ограничим отговорността до степен, която е оправдана и приемлива.

Имайте предвид, че разходите за отопление са силно зависими от различни фактори, които не могат да бъдат повлияни от REHAU. Такива фактори включват например изолация, характеристиките на вентилацията, метеорологични условия, други строително-физични характеристики на сградата и избрани номинални температурни настройки. Поради това не можем да поемем отговорност за вашите разходи за отопление.

Доколкото услугите по това Споразумение са безплатни за вас, важат законовите разпоредби относно отговорността при договори за безвъзмездно ползване.

Освен това ние носим отговорност във всички случаи на договорна и извъндоговорна отговорност за умисъл и груба небрежност в съответствие със законовите разпоредби за обезщетение за вреди или възстановяване на напразни разходи. В други случаи ние носим отговорност, освен ако не е предвидено друго в пар. 4, само в случай на нарушение на договорно задължение, едва чието изпълнение изобщо прави възможно правилното изпълнение на договора и на чието спазване можете редовно да се доверявате като клиент (така нареченото кардинално задължение) и то ограничено до обезщетяването на предвидимите и типични щети. Във всички останали случаи нашата отговорност е изключена при спазване на разпоредбата в пар. 3.

Нашата отговорност за щети, произтичащи от увреждане на живота, тялото или здравето и съгласно Закона за отговорността на производителите, остава незасегната от горепосочените ограничения на отговорността и изключване на отговорност.

Доколкото предоставяме връзки за достъп към други уебсайтове, ние не носим отговорност за чуждото съдържание, съдържащо се в тях. Ние не приемаме чуждото съдържание като наше собствено. Ако узнаем за неправомерно съдържание на външни интернет страници, ще премахнем незабавно връзката.

10. Промяна на Условията за ползване

Ние си запазваме правото да променяме и/или допълваме това Споразумение или отделни разпоредби от него. В такъв случай изрично ще насочим вниманието ви към новата версия и ще направим изменения текст достъпен за вас, както и ще ви помолим за вашето съгласие за новата версия.

Имате право да откажете съгласието си. В този случай договорното отношение се продължава при досегашните условия на ползване, но имаме право да прекратим договорните отношения с вас и да забраним по-нататъшното ползване на услугата NEA SMART 2.0.

11. Защита на данни

За предоставяне на услугите на NEA SMART 2.0 е необходимо обработване на личните данни. Това се осъществява при стриктно спазване на действащите закони за защита на данните от REHAU като администратор на лични данни. За подробна информация относно защитата на данните вижте Декларацията за поверителност на REHAU NEA SMART 2.0.

12. Отдел за обслужване на клиенти

При въпроси за Услугата NEA SMART 2.0 или възникнали проблеми можете да се обърнете към нас, както следва:

REHAU Industries SE & Co. KG
Helmut-Wagner-Straße 1
95111 Рехау
Германия
Имейл: service.de@support.rehau.com
Телефон: +49 91 31 / 92 55 55

13. Заключителни разпоредби

Законодателството на Федерална република Германия се прилага, но само дотолкова, доколкото не сте лишени от закрилата, предоставена ви от задължителни разпоредби на държавата, в която пребивавате обичайно.

Европейската комисия създаде интернет платформа за онлайн разрешаване на спорове. Платформата служи като контактно звено за извънсъдебно уреждане на спорове относно договорни задължения, произтичащи от онлайн договори за продажба. Повече информация може да намерите на следния линк: http://ec.europa.eu/consumers/odr . Ние не сме нито готови, нито задължени да участваме в процедура за разрешаване на спорове пред арбитражен съд на потребителите.

Ако нямате обща юрисдикция в държава членка на ЕС или сте бизнес клиент, изключителната компетентна съдебна инстанция е Хоф, Германия. Освен това приложимите законови разпоредби се прилагат за местната и международната юрисдикция.

Ако отделни разпоредби на настоящите Общи търговски условия или на договора, сключен с вас, са изцяло или частично невалидни, валидността на останалите разпоредби няма да бъде засегната. Вместо невалидните разпоредби се прилагат правните разпоредби, ако има такива.

01.10.2022

Engineering progress

Enhancing lives

Maximum cart size of 3 items has been reached!

Your sample cart items:
Type
Decor
Collection