Service

Netefficiency

Efficiënte planning

Blokverwarmingsnetwerken hebben alleen zin, als deze ook werkelijk verwarmingszekerheid bieden en wel tegen economische voorwaarden. Dat wil zeggen: over het gehele net moeten de warmteverliezen zo laag mogelijk worden gehouden. Om dit te waarborgen, bieden wij speciale softwaremodules voor de netwerkplanning.

Netwerkontwerp
Planningsfactoren Systeemcomponenten

1. De sleutel: intelligent netwerkontwerp

Wij van REHAU realiseren de voedingszekerheid en de efficiëntie door de combinatie van een intelligent netwerkontwerp, geoptimaliseerd samenspel van alle planningsfactoren en de keuze van de passende systeemcomponenten. Als resultaat ontstaan daardoor uiterst efficiënte blokverwarmingsnetwerken, zelfs bij lage warmtevraagdichtheid zoals bijv. bij de nieuwbouw.

50% minder warmteverlies

2. Het resultaat: halvering van de warmteverliezen

Met onze netwerkontwerpen realiseren wij ten opzicht van de standaard niet zelden een halvering van de warmteverliezen. Ons instrumentarium voor het vergroten van deze efficiëntiepotentialen bestaat uit:

  • Rekening houden met hydraulische inregeling
  • Bepaling van de gelijktijdigheid
  • Optimalisatie van alle secundaire circuits
  • Toepassing van DUO-leidingen Gebruik van versterkte isolatie

Berekening van de gelijktijdigheidsfactoren per tracé

3. Het uitgangspunt: passende configuratie van de netwerken

De centrale gedachte van onze experts is in principe: "Vermijd overdimensionering". Om hier succesvol te kunnen zijn, is speciale knowhow nodig. Daarom leveren wij onze partners en klanten projectgerelateerd altijd een omvangrijk servicepakket bestaande uit warmteverlies- en leidingnetberekeningen en installatierichtlijnen voor het waarborgen van de efficiënte netwerkdimensionering.

Netefficiency

Engineering progress

Enhancing lives

Maximum cart size of 3 items has been reached!

Your sample cart items:
Type
Decor
Collection