Afwateringstechnieken

Afwateringstechnieken

Afwateringstechnieken

In de natuurlijke waterkringloop gaat geen enkele druppel verloren. Dit perfecte systeem is het voorbeeld voor REHAU en haar duurzame watermanagement, dat in regio's met weinig water ertoe bijdraagt, de levensnoodzakelijke ressource voor de toekomstige generaties te waarborgen; in waterrijke delen van de wereld helpt het, aan de steeds strenger wordende milieu-eisen toekomstgericht te voldoen en heffingen te voorkomen. De oplossingen beslaan de gehele waterkringloop van de drinkwatervoorziening via de hemelwaterafvoer tot aan de afvalwaterafvoer en -behandeling. Hoogwaardige materialen op basis van polymeren garanderen lekdichtheid en zekerheid tot 100 jaar.

Uw voordeel: de levenscycluskosten zijn volledig onder controle

Sneller gepland met allround ondersteuning.
 


Planning

GEMAKKELIJK TE PLANNEN OOK IN MOEILIJKE INBOUWSITUATIES

Ideaal voor lage inbouwdieptes en grote overdekkingen dankzij het bijpassende vormdeel programma voor een uniforme minimale ringstijfheid.

ONDERSTEUNING VOOR TECHNISCHE PLANNEN

 • Rentabiliteitsberekeningen
 • Statische en hydraulische berekening van het leidingsysteem
 • CAD-data
 • Aanbestedingen

MET DE JUISTE SOFTWARE

 • Net-san kanaalplanningssoftware
 • Online statische berekening

Bespaar kosten op transport, installatie en uitgraving
 


Uitvoering

LAGERE TRANSPORTKOSTEN

 • Met kleinere voertuigen.
 • Betere slagvastheid van het PP Materiaal beschermt tegen schade tijdens het transport.

LAGERE MONTAGEKOSTEN
AWADUKT PP is lichter dan beton of gres en is daardoor sneller gemonteerd en verlegd.

BESPARINGEN OP GRONDWERKEN
Aangepaste schachtplanning beperkt de nodige grondwerken door kleinere afmetingen

Lange afschrijvingstermijnen, lagere onderhoudskosten, duurzame en toekomstbestendige werking.

Bedrijf

LAGE AFSCHRIJFKOSTEN

 • 100 jaar levensduur, geattesteerd door Landesgewerbeanstalt Nürnberg
 • Schachten en verbindingen: 100 % permanent dicht door lastvrije schachtelementdichting en veiligheidsvergrendelingssysteem

BESPARING OP ONDERHOUDSKOSTEN

 • Bewezen wortelweerstand van het ganse systeem
 • pH- en corrosiebestendig door gebruik van 100% polypropyleen

TOEKOMST VERZEKERD ZONDER VERNIEUWING

Dankzij de hoge statische en dynamische belastbaarheid bestand tegen het groeiende verkeersvolume.

10 JAAR GARANTIE
10 jaar garantie inclusief montage- en demontagekosten conform het REHAU-garantiecertificaat.

DUURZAME INVESTERING
Het eerste bedrijf in de civiele techniek dat de Gold Cradle to Cradle ontvangt voor de rioolbuizen systemen AWADUKT PP SN10 en AWADUKT HPP SN16

Potentiële besparingen schachten

37 % kostenbesparing op kunststof schachten

Volgens de DWA-Studie betreffende de toestand van de rioleringen 2009 is de schade aan deksels en buizen met 37% de meest voorkomende schade aan betonnen schachten. Hoge dynamische weerstand tot 10 ton wielbelasting – het dubbele van de belasting veroorzaakt door een vrachtwagen – de krachten van een schacht in kunststof worden zijwaarts door de grond afgevoerd. Renovatiekosten worden hiermee met succes vermeden.

37 % kostenbesparingen

De veilige investering: gegarandeerd dicht, goed drijfvermogen en duurzaam

100% dichtheid wordt gegarandeerd door een belasting ontkoppelde putelementdichting en ons Safety-Lock-dichtingssysteem. De vertanding van de versterkingsribben houdt onze AWASCHACHTEN stevig op hun plaats in de bodem – ook bij hogere grondwaterstanden. pH- en corrosiebestendig zoals al onze producten gemaakt van puur, vulstofvrij polypropyleen, heeft onze AWASCHCHACH een levensduur van minstens 100 jaar. Dit wordt gecertifieerd door Landesgewerbeanstalt Nürnberg

Daarom geven we u een garantie van 10 jaar inclusief montage- en demontagekosten conform het REHAU-garantiecertificaat. Veel Belgische gemeenten hebben al gekozen voor AWASCHACHTEN. Overtuig uzelf.

10 jaar garantie

Duurzaam investeren

Duurzame producten voor duurzaam bouwen - dat is ons doel. Daarom zijn we trots om wereldwijd als eerste civieltechnische onderneming de Cradle to Cradle Gold-certificering te ontvangen voor ons AWADUKT PP rioolbuizenstelsel.

Voor u betekent dit investeren in duurzame producten met de beste bestanddelen, energie-efficiënte productie en hoge recyclagepercentages.

Zo produceren we onze rioolbuizen bijna zonder CO2-uitstoot en met 100% groene stroom. Door het lage gewicht - in vergelijking met beton of steengoed - en decentrale logistieke centra, besparen we tonnen kilometers tijdens het transport. Samen met de levensduur van minimaal 100 jaar gecertificeerd door de LGA, maakt dit onze rioolbuissystemen een duurzaam alternatief in de rioolconstructie. Een criterium waaraan de nieuwe aanbestedingswet bijzonder belang hecht.

Duurzaam investeren

Engineering progress

Enhancing lives

Maximum cart size of 3 items has been reached!

Your sample cart items:
Type
Decor
Collection