Stöcklin satser på laserteknologi til kantforarbejdning

Stöcklins motto er "Køkkener, der forbløffer". Det traditionelle og præstationsstærke familiefirma i det nordvestlige Schweiz satser på æstetik, individualitet og de allernyeste teknologier, når de skaber køkkener, der opfylder alle krav og tilfredsstiller enhver smag.  
Vi talte med direktøren Daniel Hofer fra ejerfamilien (Hofer) om industrielt køkkenbyggeri samt fordelene ved laserforarbejdning af kantbånd til køkkeninventar for både fabrikanter og kunder.

Daniel Hofer, firmaet Stöcklin står for schweizisk præcision og innovation inden for køkkenbranchen. Hvordan ser fremtidens køkken ud efter din mening? Hvad forventer jeres kunder af jer i dag?

Vores kunder forventer, at deres individualitet også kan komme til udtryk i deres køkkener. Det er ikke tilfældigt, at overskriften på vores hjemmeside er "Dit køkken – dit liv – din fremtid". For os betyder det, at vi skal være i stand til at imødekomme vores kunders behov ved at være fleksible, hvad angår både mål og materialer. Det betyder endvidere, at vi er afhængige af stærke samarbejdspartnere, der hurtigt kan forsyne os med de nødvendige kvalitetsmaterialer.
Desuden tror jeg ikke, at man kan give et entydigt svar på, hvordan fremtidens køkken kommer til at se ud – i hvert fald ikke hos Stöcklin. Vores kunder skal nemlig kunne fortælle os, hvad de selv har for drømme og forestillinger. Det er vores opgave at gøre deres drømme til virkelighed.


IMG_4866_CL - 1107258

Daniel Hofer, fra ejerfamilien Hofer og direktør for Stöcklin Möbel AG

I har nu i en række år sat jeres lid til REHAUs kvalitetskanter.  Hvad er fordelen for jer? Hvad betyder dette partnerskab for jer?

REHAU har et imponerende erfaringsgrundlag inden for laserteknologi og dækker derfor også en yderst bred vifte af muligheder. Nøgleord som kvalitet, individualitet, pålidelighed og kundenærhed passer i vores opfattelse perfekt på REHAU. Da vi også selv stræber efter at realisere disse værdier hver dag, er dette fælles værdigrundlag med til at gøre vores partnerskab med REHAU så værdifuldt og vellykket.

Bild_Ima1_CL - 1107260

Højautomatiserede produktionsanlæg Stöcklin Möbel AG

Jeres firma var et af de første til at introducere laserteknologi i komponentproduktion. Hvad var det, der overbeviste jer om at indføre denne teknologi i produktionen?

Helt grundlæggende var det vores pionerånd, mod og villighed til at løbe risici, der udgjorde grundlaget for denne beslutning. Vi havde desuden fuld tiltro til denne nye, lovende teknologi og var helt overbeviste om, at vi havde den rette partner på vores side. Efter mere end 10 års erfaring kan jeg kun sige, at vi traf den rigtige beslutning!

Opfylder nulfugeteknologien jeres kvalitetskrav?  

Ja, visuelt er det helt perfekt, og det fungerer upåklageligt ved almindelig brug af køkkenet. Det bliver dog mere kritisk, når der ikke længere er tale om såkaldt "almindelig brug" (det kan f.eks. dreje sig om manglende rengøring, beskadigelse af fronterne, defekte apparater/opvaskemaskiner, problematisk indeklima ved monteringen…).

Den "forseglede" komponent uden fuger og samlinger beskytter i daglig brug træmøblement mod varm vanddamp. Findes der scenarier, hvor du ville anbefale jeres kunder at vælge modellen RAUKANTEX pro OMR, dvs. en kant med øget bestandighed mod vanddamp? 

I samarbejde med vores partnere afprøver vi løbende nye materialer og forarbejdningsteknologier, så vi kan opnå de bedst mulige resultater. Vanddampen er helt sikkert én af de næste par års største udfordringer. Der skal tages hensyn til flere faktorer, som i sidste ende er afgørende for et godt resultat. Disse faktorer omfatter ud over limteknologien også pladernes kvalitet, kantmaterialet og de anvendte værktøjer og disses skarphed. Hos os gælder kun de højeste kvalitetsstandarder, så vi anvender derfor altid OMR-kanterne, hvor det er muligt.

Bild_Ima2_CL - 1107259

Hos Stöcklin Möbel AG designes køkkener uden grænser

Küche_Stoecklin_CL - 1107257

På besøg i Stöcklins showroom

Køkkenet er hjemmets hjerte. Findes der kunder, der lægger vægt på et bæredygtigt køkken?

Ja, og i takt med at køkkenet integreres mere og mere med resten af hjemmet som et decideret opholdsrum, ændres kravene til køkkenet. Der anvendes også en lang række nye materialer og teknologier.
Her hos Stöcklin gør vi os mange tanker omkring dette emne og forsøger i øjeblikket at finde ud af, hvad vi allerede gør godt, og hvad vi kan gøre for at formidle dette til vores kunder. Endvidere skal vi identificere forbedringspotentialet, som stadig eksisterer på mange områder, så vi kan definere og implementere passende tiltag.
Jeg er selv aktiv i en forening, der beskæftiger sig med emnet "plastik" (eller mere præcist kunststoffer) i verdenshavene. Missionen er at eliminere eller i det mindste stoppe væksten af de enorme øer af plastik i vores oceaner. Jeg har allerede haft mulighed for at tale med REHAUs fagfolk om dette, og jeg blev glædeligt overrasket over, hvor meget der allerede bliver gjort, og hvilke spændende projekter og produkter vi kan se frem til.

Engineering progress

Enhancing lives

Maximum cart size of 3 items has been reached!

Your sample cart items:
Type
Decor
Collection