20210924_REH_kantenrollenlager_scannen_0741_sRGB - 1099091

Veriset satser på digital processtyring i kantbehandlingkantforarbejdning

"Køkkenet. Made in lucerneluzern." beskriver kernen i Veriset's mærkemærkesynspunkt. I over 20 år har den schweiziske familievirksomhed stået for attraktive køkkener af høj kvalitet til en konkurrencedygtig pris. Vi talte med ejer og adm. direktør Ueli Jost om, hvorfor Smart Factory repræsenterer er et kvantespring for netop hans forretningsområde, især byggeri af industrikøkkenerbyggeri. Som pilotkunde har Veriset testet og aktivt videreudviklet REHAU's serviceværktøj "#edgeisdigital" til optimering og fremskyndelse fremme af processer inden for logistik, arbejdsforberedelse og produktion.

Hr. Jost, under din ledelse har Veriset udviklet sig til den største køkkenproducent i Schweiz. Hvilken rolle spillede har automatisering og digitalisering spillet i jeres succeshistorie?

For mig er digitalisering en af de største succesfaktorer for vores vækst og effektivitet. Jeg lagde kursen for 20 år siden hos Veriset med de første grænseflader mellem salg og produktion. Veriset nyder godt af dette i dag. Man Du kan ikke bare starte digitale processer. Det kræver it- og datakoncepter, de rigtige grænseflader og tillid til de rigtige partnere. Det er dyrt at investere i en ny maskine, men den væsentlige effektivitetsforøgelse i dag kommer sker primært gennem digitaliseringsprocesser.

Hvad er de særlige krav i forbindelse med fremstilling af køkkenmøbler?

Hos os er hvert køkken noget særligt, og vi fremstiller vores køkkener med den højeste stor variabilitet og fleksibilitet. Det er præcis, hvad vores kunder sætter pris på. Det betyder til gengæld, at antallet af enheder er 1. Kontinuitet i hele proceskæden – fra udvikling, planlægning, produktion og logistik til salg og service – er derfor yderst vigtig. Det er den eneste måde at sikre udnyttelsen af vores maskiner på og dermed rentabiliteten. Og kompleksiteten bliver stadig større. Relativt nyt er det "digitale køkken", dvs. Verisets køkkenkonfigurator i en app. Også her er vi førende på det schweiziske marked.

M00-D1740_CL - 1098956

Ueli Jost, adm. inistrerende direktør og ejer af Veriset

M00-D1737_CL - 1098959

Veriset Pushersat-arbejdsstation med skuffer

Hvad var drivkraftengav incitament til at indføre "#edgeisdigital" hos Veriset?

For mig er det helt klart processikkerhed. Jeg vil gerne have 100 % kontrol over alle faser, så vidt muligt. Dette omfatter at undgå fejl og spore ting tilbage. Vores krav er perfekt kvalitet til kunden. Omkostningerne er i øjeblikket første omgang sekundære i denne sammenhæng. REHAU's "digital edge" er en vigtig byggesten på denne vej. Og det var et ekstra incitament for mig at være pilotkunde.

Due understreger, at "”#edgeisdigital"” hjælper med at forebygge fejl. Hvilke fejl er især sket Hvad er de vigtigste fejl, der er kommet frem indtil nu?

Der opstår en fejlkilde, når man tildeler kanten til panelet. Især med enhedsfarver som hvid kan man ikke umiddelbart se, at opgaven tildelingen er forkert. På grund af den digitale justering nærmer bliver man sig ikke engang den forkerte kant slet ikke sat i gang i første omgang. Selv forkerte maskinparametre som f.eks. kontakttrykket er nu gemt i processen og skal ikke længere indstilles manuelt. Alt i alt har kan vores medarbejdere træffe sikkerhed i deres beslutninger sikkert, og de arbejder mere effektivt.

Du har valgt den avancerede variant af #edgeisdigital. Hvad var årsagerne hertil?

REHAU-systemet har overbevist mig, og jeg lover mig selv yderligere integrationsniveauer også i fremtiden. Det er her afgørende, at dataoverførslen omfatter alle parametre. Også sSelv om vi endnu ikke udnytter alle mulighederne i dag. Ffor mig er "#edgeisdigital" et filosofisk spørgsmål om filosofi, som drivkraft for fremskridt og fremtidig levedygtighed.

Hvor stort er potentialet for at øge effektiviteten (og dermed også reducere omkostningerne) i dine jeres processtrømmeprocesflow?

Som allerede nævnt er vi ikke primært optaget af potentielle besparelser. Det er processikkerhed, der holder os i gangbringer os videre. Det er fejlene, der er dyre. Måske vil vi i fremtiden vinde et par procentpoint i udnyttelsen af vores maskinpark inden for kantforbearbejdning. Vi får se.

M00-D1738_CL - 1098958

Veriset-kvalitetskontrol i produktionen

M00-D1739_CL - 1098957

Veriset-tilskæring cut

Hvor og hvordan har REHAU støttet jer i forbindelse med opbygningen af digitaliseringsprocesserne?

Vores virksomhed har samarbejdet med REHAU i mange år, og vi har tillid til produkternes kvalitet. Den digitale kanttjeneste er nyt territorium land for vores partnerskab. Vores kontaktpartnere har vi derimod kendt i mange år. Yvonne Hänni er REHAUs ansigt i Schweiz for os. Hun styrer nu også logistikken for kantbånd med digital identifikation for os. Vi kender også den tekniske projektleder og kontaktperson for implementeringen, Matthias Hacker, fra andre projekter. Så teamet Veriset –- REHAU har fungeret virkelig -teamet arbejdede meget godt, og vi er i serieproduktion efter 6 måneder.

Hvad ønsker du dig for ifm. yderligere udvidelsesfaser?

I en branche, der er så jordnær som snedkerhåndværkets tømrerbranchen, lægger vi vægt på jordnærhed og pålidelighed. Det digitale projekt med REHAU er også baseret på gennemsigtighed og tillid. I dag har vi opnået en meget høj grad af netværk tæt forbindelse mellem produkt, lager og produktionfremstilling. Vi arbejder i øjeblikket internt på forudsætningerne for, at vi i fremtiden også kan integrere indkøbs- og ordrebehandling i proceskæden via EDI-grænseflader. Og et langvarigt partnerskab er også en garanti for os for, at vi ved nye udviklinger igen vil være med i front.på forkant med nye udviklinger.

#edgeisdigital

Engineering progress

Enhancing lives

Maximum cart size of 3 items has been reached!

Your sample cart items:
Type
Decor
Collection