REHAU - bæredygtig plastproduktion på internationalt niveau

REHAU - bæredygtig plastproduktion på internationalt niveau

REHAU er en af Europas førende producenter af plastløsninger til byggeri, bilindustrien og industri. REHAU producerer alt fra kabelkanaler til vinduer og fjernvarmerør, og selv i flyindustrien finder man komponenter leveret af REHAU.

18.11.2020

Med mere end 20.000 ansatte på verdensplan er REHAU en vigtig aktør i udviklingen af fremtidens plastløsninger, hvilket gør bæredygtighed til en prioritet på allerhøjste niveau. Derfor er REHAU i Danmark også en del af WUPPI.

I Danmark leverer REHAU primært vinduesprofiler i plast og i det avancerede kompositmateriale RAU-FIPRO til vinduesproducenterne. REHAU i Danmark leverer også fjernvarmerør, nedløbsrør i plast og er desuden også leverandør af møbelkantbånd til køkken og bad.

Bæredygtighed har høj prioritet

”Bæredygtighed har høj strategisk prioritet for os på koncernniveau,” siger Iben Rode Scotwin, som er Marketing Communications Manager i REHAU Nordic. ”Vi stiller krav til vores partnere og leverandører om at de også skal have en miljømæssigt fornuftig profil – og vores kunder stiller også krav til os. For eksempel har vi aftaler med flere internationale firmaer, som lægger vægt på, at tingene er fremstillet bæredygtigt. Det kan vi garantere dem, at det er, blandt andet i kraft af vores samarbejde med organisationer som WUPPI.”


Copyright Wuppi-ordningen/YouTube

Tre veje til genanvendelse af plast

REHAU-koncernen arbejder overordnet med tre veje til genanvendelse af plastmaterialer:

  • Et lukket kredsløb, hvor afskær bliver genanvendt i REHAUs egne fabrikker
  • Post-industrielt genbrug, hvor REHAU genanvender afskær fra andre producenter i sin egen produktion
  • Genanvendelse af brugte materialer som f.eks. brugte vinduesprofiler.

REHAU har for eksempel brugt rigtig mange ressourcer på at få gjort vinduesproduktionen så bæredygtig som muligt: ”Vores mål er, at vi skal producere 50 % af vores vinduer ved coekstrudering – altså hvor vi i nye vinduesprofiler bruger genanvendt PVC til de interne profiler og nyt PVC til de ydre, synlige profiler,” fortæller Iben Rode Scotwin.

Strategiske samarbejder om genanvendelse

Mængden af genanvendt plast hos REHAU er steget støt gennem årene – og nåede i 2016 mere end 40.000 tons. Samtidig arbejder REHAU også målrettet på at indgå i strategiske samarbejder med genanvendelsesvirksomheder verden over som f.eks. Tönsmeier og PVC Recycling Ltd.

”Når vi er associeret medlem af WUPPI i Danmark, skyldes det primært, at vi gerne vil støtte udviklingen her i landet, hvor hele plastbranchen tager masser af gode initiativer. Det er et naturligt forum for os at være en del af, og vi ønsker at gøre det muligt for vores kolleger i branchen at gøre det lettere at indsamle og genanvende plastmaterialer som fx PVC. Det er det, WUPPI kan – med vores og andres hjælp,” slutter hun.

Læs mere om wuppi på www.wuppi.dk

Engineering progress

Enhancing lives