REHAU predstavio prozore budućnosti

Pogled u lepši, sigurniji i održiviji svet

25.03.2024

Kompanija REHAU i ove godine je nastupila na jednom od najvećih sajmova industrije prozora i vrata, Fensterbau Frontale 2024 u Nirnbergu, u Nemačkoj, na kojem je predstavila najnovije inovacije i ugostila više od 400 partnera i kupaca iz celog regiona. Pod sloganom All in One Partner, REHAU je predstavio unapređenja svog širokog portfolija, koja donose konkretna rešenja, merljivu dodatnu vrednost i održivost za sve partnere.

Prozorska divizija ove nemačke kompanije, čija centrala u Srbiji vodi poslovanje u 11 zemalja regiona, na tržište je, između ostalog, prikazala prozore budućnosti, koji su potpuno održivi i tokom čije proizvodnje se ispušta čak 90 odsto manje CO2!

Brojne inovacije premijerno predstavljene na ovom sajmu, pokazale su kako REHAU divizija prozorskih rešenja, u oblastima istraživanja i razvoja, prodaje, proizvodnje, usluga i marketinga, razvija i podstiče efikasnost, unapređuje dizajn i još važnije - poboljšava održivost. Bez obzira na to da li su u pitanju profilna rešenja, sistemski dodaci, digitalne usluge ili pametni proizvodi, sve to nastaje iz intenzivnog i direktnog dijaloga sa tržištem, partnerima i industrijom, sa kojima grade uspešniju i lepšu budućnosti stanovanja.

"Zajedno sa našim partnerima, saradnicima i kupcima, pronalazimo i koristimo prilike i na taj način obezbeđujemo dugoročni uspeh svih nas. Zajedno, inspirišemo kupce i partnere i danas i sutra REHAU sistemima, rešenjima, proizvodima i uslugama. Kao značajan partner industrije u kojoj poslujemo, pružamo konkretne odgovore na globalne megatrendove i nudimo efikasna rešenja za izazove poput nedostatka radne snage, smislenih inovacija, reciklaže i cirkularne ekonomije. Simbiozu svega ovoga prikazali smo na našem impresivnom štandu, koji je, nakon događaja „World od Windows“ 2022. i ARTEVO lansiranja 2023, sledeći inovativni centar komunikacije za konkurentna i trendseterska rešenja za naše partnere, jer smo mi All in One Partner", rekao je Nikola Ivošević, generalni direktor kompanije REHAU Srbija i izvršni direktor divizije prozorskih rešenja za jugoistočnu Evropu.

REHAU-RAU_INFINIO-FRONTALE2024 - 100007265

RAU-INFINIO: Staklena vlakna koja menjaju pravila igre

Za prozorske stručnjake sa vizijom, ključni faktor uspeha je kompanija čije poslovanje se brine o celom lancu vrednosti, jer se na taj način postižu stabilnost i sigurnost. Zato se REHAU holistički pristup bazira na inovativnoj snazi i svestranosti, a najbolji primer toga je nova tehnologija za proizvodnju prozorskih profila, od dugih vlakana RAU-INFINIO.

Korišćenjem dugih staklenim vlakana u termoplastičnoj matrici, stručnjaci iz REHAU divizije prozorskih rešenja ostvarili su profile izuzetnih mehaničkih svojstava. Novi materijal otvara i potpuno nove mogućnosti za prozorske sisteme i rešenja, a RAU-INFINIO donosi poboljšanja u pogledu još većih dimenzija prozora, stabilnosti, izolacije, mogućnosti primene, obrade, dizajna, sigurnosti i održivosti.

ARTEVO TERRA: Bio inovacija za lepše sutra

REHAU divizija prozorskih rešenja među prvima u svetu upotrebila je i prilagodila biopolimer za izradu prozora, kao još jedan u nizu održivih materijala, što će doprineti potpuno zatvorenoj cirkularnoj ekonomiji.

ARTEVO TERRA je strateški podvig i iskorak u odnosu na konkurenciju za 2024, a baziran je na prozorskom sistemu ARTEVO, koji je predstavljen prošle godine. REHAU inženjeri i stručnjaci ovim prozorskim sistemom iniciraju masovnije korišćenje bio PVC-a kao jedinstvenog i održivog materijala u industriji prozora. Sa bio PVC-om, ARTEVO TERRA štedi do 90 odsto emisije CO2 u poređenju sa korišćenjem uobičajenog PVC-a i gotovo u potpunosti je napravljen od recikliranih materijala, pa je dizajniran tako da bude održiv tokom celog svog radnog veka.

Još neke od izuzetnih ARTEVO TERRA karakteristika su vrhunska termoizolacija i činjenica da mu čelično ojačanje nije potrebno do visine okvira od čak 2,4 metra.

REHAU_ARTEVO TERRA-FRONTALE2024 - 100007253


REHAU SLINOVA X-FRONTALE2024 - 100007262

SLINOVA X: Novi standard prozora za profesionalnu upotrebu

Jedinstven dizajn, efikasna proizvodnja i instalacija uklopljeni u koncept održive budućnosti - to je SLINOVA X - inovativno klizno rešenje bazirano na visokotehnološkom materijalu RAU-FIPRO X. Zahvaljujući posebnim svojstvima RAU-FIPRO X, SLINOVA X nudi najtanji centralni deo ikada u PVC-baziranom kliznom sistemu. Ovakav pristup dizajnu otvara nove dimenzije profesionalne upotrebe i inspiriše arhitekte i vlasnike zgrada da maštu pretoče u stvarnost. Takođe, SLINOVA X deli platformu okvira sa SLINOVA, drugom varijantom platforme za horizontalne klizne sisteme. Ovo nudi još dve prednosti: značajno pojednostavljuje logistiku i proizvodnju zahvaljujući korišćenju identičnih delova.

SLINOVA X donosi fleksibilan dizajn profila, sistem je izrađen do 69 odsto od recikliranih materijala, prilagođen upotrebi u gotovo svim zemljama sveta zahvaljujući prilagodljivim karakteristikama prostoriji u koju će se ugrađivati, a centralni deo je širok samo 32 milimetra!

Kompanija REHAU je na Fensterbau Frontale 2024 sajmu u Nirnbergu predstavila i niz novih rešenja u okviru platformi REHAU Connect, REHAU Window.ID i REHAU sistema za planiranje.

Engineering progress

Enhancing lives

Maximum cart size of 3 items has been reached!

Your sample cart items:
Type
Decor
Collection