Toplovodna mreža

817-D1011 - 54529

Budućnost snabdevanja toplotom

Zakonodavac je pokrenuo proces dobijanja toplote iz obnovljivih izvora energije: Individualna ložišta koja koriste fosilna goriva treba da nestanu u velikom broju. Stroža odredba o uštedi energije sada još više povećava pritisak za instalacije grejanja – sa strožim zahtevima za novogradnju. Sa ekološki prihvatljivim alternativama, povezanim sa rešenjima kompanije REHAU za mreže lokalnog grejanja dugoročno se mogu ispuniti ekološki zahtevi.

Zašto multivalentna rešenja za grejne mreže?

  • „Rešenje sa lokalnom grejnom mrežom“ znači: udruživanje više korisnika koji se snabdevaju preko zajedničke grejne mreže.
  • „Multivalentno“ znači: odgovarajuća kombinacija više izvora energije kod grejanja u odnosu na pojedinačni sistema grejanja.

Korist:

Rešenja sa lokalnom grejnom mrežom su efikasnija, ekonomičnija i ekološki prihvatljivija od mnogih pojedinačnih sistema.

679400_RS - 116926

Budućnost je multivalentna

679402_RS - 116928

Primarni energetski faktori

Razlika između daljinskog i lokalnog grejanja

Mreže daljinskog grejanja najčešće snabdevaju velike oblasti i energija se prenosi na velikim rastojanjima. Mreže lokalnog grejanja odlikuju se kratkim putanjama i mnogo manjim brojem priključaka; one su manje i kompaktne. U blizini su potrošača.

Priključna snaga se takođe razlikuje: Kod mreža lokalnih grejanja retko se radi o snagama iznad 2 MW, a prosečno toplotno opterećenje po pravilu nije veće od 0,5 do 1,5 MWh/(m*a).

Engineering progress

Enhancing lives

Maximum cart size of 3 items has been reached!

Your sample cart items:
Type
Decor
Collection