Werk Visbek_Ansicht SW_CL - 1080525

Proširenje kapaciteta i asortimana

REHAU jača servis za kant trake uz najsavremeniji logistički centar

17.08.2022

Sa RAUKANTEX-om, REHAU već više od 50 godina nudi proizvođačima nameštaja idealna rešenja kant traka za njihove projekte. Kupcima su dostupne brojne usluge koje olakšavaju odabir i naručivanje. REHAU je sada proširio servisni i logistički centar u Visbeku, Donja Saksonija. Kupci sada mogu birati između još više artikala na zalihama i brojnih usluga u vezi sa kant trakama. Roba na zalihama se još istog dana pakuje iz potpuno automatiziranog visokoregalnog skladišta.

REHAU fabrika u Visbeku proizvodi kant trake i profile za industriju nameštaja od ranih 1980-ih. prvobitno isključivo za industrijsku proizvodnju. Kada je kompanija pre 20 godina otvorila svoj asortiman kant traka za stolaske radionice, standardni asortiman se mogao nabaviti u malim količinama od naših ugovorenih trgovaca. Ovim korakom REHAU je omogućio da ponudi stolarima komponente najvišeg kvaliteta i najnovijeg dizajna. Potražnja se u narednim godinama enormno povećala i već 2007. godine osnovan je poseban servisni centar za standardnu kolekciju traka. REHAU i dalje mnogo investira i ponovno širi svoje kapacitete: novo, potpuno automatzovano visokoregalno skladište i dodatne servisne stanice povećale su asortiman proizvoda i usluga. Svaka porudžbina iz standardnog asortimana ide direktno na preuzimanje i pakuje se istog dana. Zahvaljujući digitalnom umrežavanju proizvodnje i logistike na istoj lokaciji, kupci imaju bržu dostupnost, više skladišnog prostora i veću brzinu u celom proizvodnom, montažnom i servisnom lancu.

"Made in Germany" – za Evropu

Konceptom proširenja, koji se odnosi na stepen automatizacije, digitalizaciju svih procesa i najsavremenije transportne sisteme, REHAU povećava svoje kapacitete za program isporuke kant traka i komponenti nameštaja. "Investicija značajno proširuje naše mogućnosti tako da možemo još efikasnije podržati naše partnere i kupce iz našeg servisnog centra u Visbeku - i to u celoj Europi, od dizajnera enterijera u Lisabonu do stolarskih radionica u Helsinkiju", kaže Thomas Ponater, direktor marketinga i prodaje odeljenja enterijera u Evropi. „Istovremeno, proširenje je jasan signal za Nemačku kao poslovnu lokaciju. „Made in Germany” je naše obećanje kvaliteta i predanost našim korenima.” Novi logistički centar takođe daje važan doprinos održivosti: Kamionski transport za fabričku logistiku može se značajno smanjiti kroz optimizaciju procesa. Ovo odgovara uštedi u emisiji CO2 od oko 62,5 tona godišnje.

Visbek_Lager_01 - 1080543

Ne samo da su proširenja kapaciteta i procesa  sastavni deo novog koncepta u Visbeku već se i tempo povećava: „Proizvodnja i logistika su tako dobro umreženi da se porudžbine roba sa zaliha koje se prime do 16 sati pakuju se istog dana. Individualni zahtevi, kao što su širine traka, dužine rezanja od jednog metra, veće unutrašnje jezgro, različiti premazi za mašinsku obradu su također uključeni“, potvrđuje Lukas Bachmann, direktor pogona novog logističkog centra. Kupci štede ovom uslugom jer sada mogu i bez sopstvenog skladišta.

105A1696 - 1080566

Raznovrsnost traka i usluge za proizvođače

Bilo da se radi o radnoj ploči, kuhinjskom ormančiću ili polici: sa kolekcijom kant traka RAUKANTEX proizvođači mogu proizvesti delove nameštaja po meri - i to u ogromnom broju varijanti: Sa 2.400 boja i dekora u više od 200.000 različitih varijanti, trake standardne kolekcije odgovaraju stoprocentno sa kolekcijama ploča i laminata svih vodećih svetskih proizvođača – a svake se godine doda oko 300 novih dekora. Sa ovim asortimanom REHAU ostaje veran svom obećanju: "Idealna kant traka za svaki zahtev". Ovo obećanje se ne odnosi samo na dekore već i na vrstu obrade. U zavisnosti od potreba, kupci mogu birati između tri varijante: RAUKANTEX pro, idealni nevidljivi spoj, zahvaljujući polimernom funkcionalnom sloju, ulazak u kvalitet bezfugnog kantovanja RAUKANTEX plus, ili klasična kant traka za standardni lepak, RAUKANTEX pure.

Iako su kolekcije REHAU kant trakan velike, naši servisi su jednostavni. Prema motu "Bilo koja količina, bilo koja dužina", REHAU isporučuje RAUKANTEX pure i RAUKANTEX plus dužine od 1 m. Ako koristite funkcionalnu i optički idealnu kant traku RAUKANTEX pro (laserska traka), to možete učiniti od jedne rolne. Takođe, tu je i fleksibilnost u pogledu širine. Ako je potrebno nešto drugo osim standardne širine, REHAU seče trake individualno. Naša praktična online pretraga takođe olakšava pronalaženje prave trake, a možete naručiti i uzorak. Proces poručivanja je vrlo jednostavan: REHAU radi s lokalnim partnerima koji mogu naručiti i dopremiti kant trake ili čak gotove delove nameštaja.

REHAU_Eröffnung_Visbek_CL - 1081610

Na slici s leva na desno: Gerd Meyer (gradonačelnik Visbeka), Lukas Bachmann (menadžer fabrike Visbek), Jürgen Werner (šef odeljenja za enterijerska rešenja), dr. Uwe Böhlke (CEO REHAU Industries), Stephan May (izvršni direktor operativnih rešenja za enterijere), Thomas Ponater (direktor rešenja za enterijere), Marvin Schillmöller (šef logističkog centra u fabrici Visbek), Alfred Meyer (IGZ Automation GmbH), Matthias Saroia, (menadžer projekta)

Engineering progress

Enhancing lives

Maximum cart size of 3 items has been reached!

Your sample cart items:
Type
Decor
Collection