Produkt des Jahres 2019 - 87976

Prozori za modernu arhitekturu

Stručni izdavač za arhitekturu Callwey nagrađuje REHAU sistem GENEO za „Proizvod godine 2019“

31.10.2019

Sa GENEO prozorima ojačanim staklenim vlaknima ekpert u polimerima REHAU povezuje stabilnost, održivo korišćenje materijala uz energetsku efikasnost i najveću arhitektonsku fleksibilnost. Stručni izdavač za arhitekturu Callwey nagradio je sistem prozora GENEO kao „Proizvod godine 2019“.

Viši stručni žiri za arhitekturu i medije nagradio je sistem prozora REHAU GENEO na takmičenju "Proizvod godine 2019", koje je Callwey održao u kategoriji prozora. Specijalista u polimerima REHAU, proizveo je više od 50 000 kilometara prozorskih profila izrađenih od visokotehnološkog kompozitnog materijala ojačlanog vlaknima u poslednjoj deceniji. Samo ove godine, GENEO je ponovo predstavljen na tržištu sa dalje razvijenim materijalom RAU-FIPRO X, što značajno poboljšava njegove karakteristike. "Prefinjena kompetentnost materijala je osnova fleksibilnih i pametnih prozorskih sistema koji ispunjavaju najviše standarde dizajna i estetike", objašnjava Peter Kotzur, direktor marketinga Windows Solutions odeljenja u REHAU. "Nagrada ovo naglašava, jer se inovativne kuće za jednu i dve porodice koje je nagradio Callwey, stručni izdavač, u nemačkom govornom području smatraju merilom kvaliteta."

Neograničene mogućnosti za arhitekte

U REHAU prozorskom sistemu profila GENEO, kombinacija patentiranog jezgra profila izrađenog od RAU-FIPRO X materijala sa optimizovanom konstrukcijom profila i integrisanim sistemom ojačanja IVS obezbeđuje maksimalnu stabilnost bez čeličnog ojačanja. Izbegavanjem na taj način toplotnog mosta, GENEO postiže vrednost Uf do 0,79 W/m²K i smanjuje potrošnju energije do 76 procenata. Uz visokotehnološki materijal RAU-FIPRO X, REHAU je takođe definisao granice onoga što je moguće u pogledu veličine prozora. Zahvaljujući optimizovanom kompozitnom materijalu, na primer, mogu se realizovati elementi prozora od poda do plafona u beloj boji do 2,80 metara visine i do 1,60 metara širine.
Do sada su takve konstrukcije bile moguće samo sa aluminijskim profilima. Čak i obojene konstrukcije mogu se realizovati u visini do 2,70m, što su novi standardi u industriji.

Kreativni program KALEIDO COLOR od REHAU-a sa preko 400 vrsta dizajna nudi arhitektama veliku kreativnu slobodu. Ako arhitekta kombinuje aluminijsku oblogu sa profilom u verziji KALEIDO WOODEC, on postiže kvalitetan izgled kombinacije drveta i aluminijuma na prozoru.KALEIDO WOODEC izgleda i deluje poput drveta, jednostavan je za održavanje i izdržljiv.

Funkcionalnost GENEO sistema lako se može proširiti inteligentnim REHAU rešenjima kao što je preventivna protivprovalna zaštita Smart Guard ili pametni sistem provetravanja INOVENT. Sa visokotehnološkim materijalom RAU-FIPRO, REHAU već u toku proizvodnje doprinosi održivijem dizajnu: otpad profila i stare prozore napravljene od plastike ojačane staklenim vlaknima preduzeće koristi u programu reciklaže ECO PULS za kvalifikovanu obradu i reciklažu.

Izložba do kraja novembra

Svi označeni kao „Proizvodi 2019. godine“ od strane Callwey izdavačke kuće biće izloženi u Muzeju nemačke arhitekture (Deutsches Architektur Museum) u Frankfurtu na Majni do 24. novembra 2019. godine.
Više informacija o sistemu profila prozora s ojačanim vlaknima GENEO možete pronaći na https://www.rehau.de/rau-fipro-x.

Engineering progress

Enhancing lives