Česta pitanja o uređaju za kontrolu vodovodne instalacije sa RE.GUARD-om

Najvažniji odgovori i pitanja na temu RE.GUARD-a, pametnog uređaja za kontrolu vodovodne instalacije i detektora vode.

BAU-D1520 - 73775


Koji delovi RE.GUARD sistema su mi potrebni za optimalnu zaštitu?

Pored RE.GUARD uređaja za kontrolu vodovodne instalacije, potreban Vam je RE.HUB da biste podesili granične vrednosti koje su specifične za domaćinstvo i da biste upravljali preko aplikacije. RE.GUARD detektor vode je opcioni i štiti posebno osetljiva područja.

Da li mogu posebno da koristim RE.GUARD detektor vode?

Ne. Da bi se garantovala efektivna zaštita, za ugradnju RE.GUARD detektora vode potreban Vam je RE.GUARD uređaj za kontrolu vodovodne instalacije koji će se u ozbiljnom slučaju pobrinuti za blokadu dovoda vode.

Da li sam zaštićen i kada nestane struja?

RE.GUARD uređaj za kontrolu vodovodne instalacije se može opremiti baterijama za rezervno napajanje koje će moći da održe rad u trajanju od najviše 24 sata.

Da li RE.GUARD uređaj za kontrolu vodovodne instalacije mogu ručno da otvorim?

U malo verovatnom slučaju, da otvaranje putem aplikacije ili na samom uređaju više nije moguće, možete da uklonite kućište RE.GUARD uređaja za kontrolu vodovodne instalacije i da ručno uklonite blokadu. Opis ćete naći na uređaju.

Da li mogu sam da ugradim RE.GUARD uređaj za kontrolu vodovodne instalacije?

Ugradnju RE.GUARD uređaja za kontrolu vodovodne instalacije mora stručno da obavi REHAU serviser. Listu servisera ćete naći ovde. Granične vrednosti su navedene u ovom uputstvu, ali ih može prilagoditi vodoinstalater, pa i sam kupac. Preporučujemo da podešavanje početnih vrednosti prepustite serviseru.

Da li mogu sam da pustim u rad RE.GUARD uređaj za kontrolu vodovodne instalacije?

Da, puštanje u rad se vrši na jednostavan način u samo nekoliko koraka. Kasnije možete da dodate još nekoliko detektora vode. RE.GUARD detektor vode možete da nabavite kod svog servisera ili onlajn na www.rehau.com/webshop.

Da li RE.GUARD uređaj za kontrolu vodovodne instalacije može da se montira na svakom cevovodu?

Da, RE.GUARD uređaj za kontrolu vodovodne instalacije može da se priključi na sve instalacije zahvaljujući navojnom spajanju. Zbog toga je RE.GUARD uređaj za kontrolu vodovodne instalacije podjednako pogodan za novogradnju, renoviranje i nadogradnju.

Da li je RE.GUARD uređaj za kontrolu vodovodne instalacije pogodan za ugradnju u cev za toplu vodu, odn. da li je specijalno ispitan za to?

DVGW, odn DIN-DVGW sertifikat (DVGW = Nemačko udruženje za gas i vodu) pokazuje da je proizvod pogodan za primenu u području pitke vode i ugradnju u cevovod. Ovaj uređaj je sertifikovan u skladu sa DIN 3553 DVGW. Sertifikat se može dobiti na zahtev.

Da li RE.GUARD uređaj za kontrolu vodovodne instalacije može da se ugradi ispred filtera za vodu u domaćinstvu?

Da. Ultrazvučno merenje kod RE.GUARD se ne ometa česticama prljavštine, kao npr. peskom. Zbog toga se njime može osigurati i filter za vodu, kao mogući uzrok šteta.

Da li je moguća ugradnja u cevovod za toplu vodu?

Ne, ugradnja je moguća samo u cevovod za hladnu vodu, odn. u dovod hladne vode za pripremu tople vode.

Živim u kući sa više stanova. Da li mogu da ugradim RE.GUARD kod sebe?

Ugradnja je trenutno moguća samo u pojedinačnim stanovima sa decentralizovanim snabdevanjem toplom vodom. RE.GUARD uređaj za kontrolu vodovodne instalacije se ne može ugraditi u glavnu cev za vodu kuća za više porodica, bilo u podrumu ili na glavnom vodomeru.

Za koje operativne sisteme je dostupna aplikacija RE.GUARD?

Aplikacija RE.GUARD je dostupna za Android od verzije 7.0 i iOS od verzije 11.

Da li je RE.GUARD zaštićen od sajber napada?

Kompletan sistem se redovno proverava od strane nezavisnog instituta za bezbednost. Po potrebi se preko aplikacije pribavljaju ažuriranja softvera. U slučaju da i pored svih sigurnosnih mera neko pristupi Vašem sistemu, RE.GUARD se u svakom trenutku može odvojiti sa električne mreže i ručno otvoriti. Z-Wave uređaji su veoma bezbedni u slučaju sajber napada zato što komuniciraju samo međusobno, odn. sa mrežnim prolazom, i ne može im se pristupiti direktno putem interneta.

Da li mi je potrebna aplikacija za upravljanje RE.GUARD-om?

Upravljanje RE.GUARD uređajem za kontrolu vodovodne instalacije je moguće i bez aplikacije, na samom uređaju. Međutim, takvo upravljanje obuhvata samo osnovne funkcije, dok se korisnička podešavanja obavljaju isključivo preko aplikacije RE.GUARD. Zaštitna funkcija postoji i bez korišćenja aplikacije.

Da li mogu da koristim aplikaciju RE.GUARD i bez Cloud-a?

Da, aplikacija RE.GUARD se može koristiti i bez povezivanja na Cloud, isključivo u sopstvenoj WLAN mreži. Određene funkcije, kao što su obaveštenja o događajima, upravljanje ili praćenje potrošnje vode, takođe nisu moguće kada se nalazite van te mreže.

Šta se dešava sa mojim ličnim podacima?

Svi podaci, kao što su npr. Vaši podaci za prijavljivanje, vrednosti potrošnje i podešavanja graničnih vrednosti, čuvaju se na serverima u EU. Ove informacije se koriste isključivo za obezbeđivanje funkcionalnosti uređaja. Više informacija ćete naći u izjavi o zaštiti podataka aplikacije.


 

Sa samo 4 komponente do pouzdane kontrole vodovodne instalacije

410-D002 - 80181

RE.GUARD uređaj za kontrolu vodovodne instalacije

Pomaže da se otkriju lomovi cevi i kapljična curenja i u slučaju štete blokira vodovodnu instalaciju. Pored toga, meri Vašu potrošnju vode i omogućava ručno blokiranje i deblokiranje vodovodne instalacije. Ugradnja se vrši odmah iza vodomera, a ispred filtera za vodu u domaćinstvu.


IGT_0608-Online - 87306

RE.GUARD detektor vode

Pouzdano je povezan preko radio-standarda Z-Wave sa uređajem za kontrolu vodovodne instalacije i detektuje vodu koja izlazi u kritičnim područjima. Detektori vode se opciono mogu postaviti po celoj kući i predviđeni su sa produžnim kablom za teško pristupačna mesta.
Može se naručiti na: www.rehau.com/webshop


AL-D1638 - 70923

RE.HUB mrežni prolaz1

Povezuje Vaše RE.GUARD uređaje sa internetom i može se jednostavno povezati na Vaš ruter.


410700_Mockup_Iphone_Homescreen - 86243

RE.GUARD aplikacija1

Obaveštava Vas bilo kada i bilo gde preko pametnog telefona i pomaže da se prepoznaju održivi potencijali uštede potrošnje vode.410-D057_CL - 86089


Dostupno odmahMi smo tu za vas!

Obratite nam se odmah i detaljno se informišite o pametnom uređaju za kontrolu vodovodnih instalacija RE.GUARD. Ako ste dodatno naveli Vaš poštanski broj, tada Vam takođe možemo preporučiti pogodne servisere za ugradnju RE.GUARD-a u Vašoj blizini.

Popunite poja označena zvezdicom (*), a zatim kliknite na „Neobavezujući upit“.

Zahvaljujemo na Vašem upitu. Stupićemo u kontakt sa Vama u najkraćem mogućem roku.

Vaš upit nije mogao biti poslat. Proverite obavezna polja.

An error occured, please try again later. (Form was not sent!)


1 Vorausgesetzt, das Smartphone ist mit dem Internet verbunden.

Engineering progress

Enhancing lives