FAQ

Veelgestelde vragen en hun antwoorden over BIM


Waarvoor staat OBS?

OBS staat voor het database-gestuurde onderdelenbeheersysteem (OBS), powered by BIMsystems GmbH. Met deze plug-in levert REHAU de BIM-content van zijn uitgebreid productportfolio voor verschillende softwareoplossingen. Maar het OBS is meer dan alleen een objectbibliotheek. Door het geïntegreerde logica- en regelsysteem worden de REHAU BIM-content of de objecten buitengewoon 'slim'. De verschillende producten kunnen met behulp van de plug-in volledig worden voorgeconfigureerd, voordat op het einde de geometrische weergave met alle bijbehorende parameters en attributen naar het digitale gebouwgegevensmodel wordt overgebracht. Dit garandeert een eenvoudige dataverwerking.

Onder welke BIM-software draait het OBS?

Het OBS is uitvoerbaar op de volgende BIM-platformen:

  • Revit: versies 2017-2019
  • Allplan: versies 2016-2018
  • ArchiCAD: versies 19, 20, 21, 22

Kan ik alleen via het OBS toegang krijgen tot de REHAU BIM-content?

Nee, behalve via de plug-in zijn de families natuurlijk ook gewoon beschikbaar om te downloaden.

Hoe kan ik het OBS in mijn software laden?

Klik in de rubriek Onderdelenbeheersysteem op de downloadknop en geef uw e-mailadres in. Vervolgens wordt het installatiebestand gedownload, dat u dan alleen nog maar hoeft te starten. Na de installatie vindt u het OBS in uw BIM-software onder de hulpprogramma's. De eerste keer dat u het systeem start, moet u zich eenmalig registreren en daarna kunt u gebruikmaken van alle functionaliteiten van het OBS. 

Waar vind ik de verschillende objecten van de REHAU BIM-content?

In de rubriek REHAU Portfolio vindt u de productsegmenten waarvoor wij content en ook andere digitale oplossingen ter beschikking stellen. Kies het gewenste segment en vervolgens de oplossing of content die u nodig hebt voor uw werk.

Hoe kan ik meer informatie krijgen over BIM en biedt REHAU ook aangepaste opleidingen aan?

Als u informatie nodig hebt over BIM, schrijf u dan in voor onze BIM-webinars of neem contact met ons op via bim@rehau.com.


Uw feedback over BIM@REHAU

Neem even tijd en help ons BIM@REHAU te verbeteren.

Help ons

Engineering progress

Enhancing lives