AWADUKT THERMO lucht-aardwarmtewisselaar

AWADUKT THERMO lucht-aardwarmtewisselaar

Meer kwaliteit van leven door een natuurlijk klimaat in uw woning!

Wij bieden u de optimale oplossing voor een gecontroleerde ventilatie binnen uw eigen vier muren. Dat verhoogt niet alleen het welzijn, maar is ook lief voor uw portemonnee. Via het ventilatiesysteem wordt er in de verschillende ruimtes op een natuurlijke manier geventileerd. Frisse lucht zonder het raam open te hoeven zetten – dat verlaagt uw energiekosten. Ventilatiesystemen worden al lang niet meer uitsluitend gebruikt in woningen met een laag energieverbruik of in klimaatvriendelijke woningen. Voor uw gezondheid en comfort.

Uw extra voordeel

Het ventilatiesysteem kan nog efficiënter worden geïnstalleerd door er een lucht-aardwarmtewisselaar voor te monteren. Een in de grond aangelegd buizensysteem gebruikt daarbij de energetische opslagcapaciteit van de grond en verwarmt in de winter de lucht voor of koelt deze in de zomer: dat bespaart extra verwarmings- en aircokosten!

REHAU heeft dit systeem geoptimaliseerd en de lucht-aardwarmtewisselaar ontwikkeld die de groei van bacteriën remt.  

AWADUKT Thermo is verkrijgbaar in verschillende sets. Kijk welke u nodig heeft.

Elke geplande nieuw- of verbouw is persoonlijk en anders. Profiteer van onze jarenlange know-how op het gebied van planning en realisatie van de installatie van lucht-aardwarmtewisselaars. Wij adviseren u uitgebreid over de belangrijke aspecten zoals tijd, kosten, nut, bodemgesteldheid, voordelen en nog veel meer. Hebt u nog vragen of wilt u teruggrijpen op de voordelen van lucht-aardwarmtewisselaars? Contacteer ons. Wij kijken uit naar een eerste, vrijblijvende kennismaking.

Voordelen van een lucht-aardwarmtewisselaar

Sommer_NL - 66682

Voordelen bij gebruik in de zomer

  • Meer comfort door koeling van de toegevoerde lucht zonder extra kosten
  • Koeling van de toegevoerde lucht op aangename temperaturen ter beveiliging tegen oververhitting van het gebouw ook midden in de zomer
  • Verhoging van de luchtkwaliteit door het onttrekken van vocht aan de toegevoerde lucht
  • Te gebruiken met speciale filters voor allergische mensen
  • Geen lawaai tijdens het ventileren door geopende ramen

Hernieuwbare energie

Voordelen bij gebruik in de winter

  • Bijzonder efficiënte voorverwarming van de aanvoerlucht door de lucht-aardwarmtewisselaar en warmteterugwinningsapparaat
  • Voorkomen van bevriezing van het ventilatieapparaat zonder extra kosten
  • Geen ontdooifunctie in het ventilatieapparaat nodig en kan het gehele jaar worden gebruikt
  • Onafhankelijk van fossiele brandstoffen door het gebruik van herwinbare energie
  • Schone lucht ook bij "koude periodes" en algemeen verspreid griepvirus

Enorm energiebesparingspotentieel

Naast de directe toevoer in het gebouw, zorgt de indirecte en intelligente, via een ondergronds geïnstalleerd buizennetwerk, getransporteerde luchttoevoer voor een enorm energiebesparingspotentieel: in de zomer wordt de lucht op die manier voorgekoeld, en in de winter voorverwarmd. Dat betekent, dat u de ventilatielucht in de winter minder hoeft te verwarmen en in de zomer minder hoeft te koelen, om de ideale kamertemperatuur te bereiken. Hoeveel u concreet kunt besparen, kan vooraf nauwkeurig worden berekend. Hier helpen wij u graag verder.

Buisarchitectuur van doorslaggevend belang

Ideaal geschikt voor de lucht-aardwarmtewisselaar is de speciale architectuur van de AWADUKT Thermo-buizen. Deze garanderen betrouwbaar de maximale geleidbaarheid. Dat is van doorslaggevend belang voor de hoge efficiency van de temperatuuropname uit de omgevende bodem. Met AWADUKT Thermo-buizen realiseert u daarom een buitengewoon hoog rendement.

Op een diepte van 1,5 tot 2,5 meter is de temperatuur van de aarde in de zomer en in de winter relatief constant. Boven de aarde echter niet. Bij een lucht-aardwarmtewisselaar (LAWW) wordt dit verschil in temperatuur gebruikt om energie te besparen. Het temperatuurverschil tussen de aangezogen buitenlucht en de in het gebouw getransporteerde lucht is pure winst: er hoeft niet meer met veel energie te worden bijverwarmd ofwel gekoeld.

Video

AWADUKT Thermo - het systeem voor schone lucht - REHAU

Contact

Heeft u nog vragen omtrent AWADUKT-THERMO? We adviseren u graag.

Klik hier voor het contactformulier

Engineering progress

Enhancing lives

Maximum cart size of 3 items has been reached!

Your sample cart items:
Type
Decor
Collection