700-D325_v2-FINAL - 101265

Create difference, grow business

REHAU toont vensteroplossingen voor differentiatie en succes

21.02.2020

Onder de slogan ‘Create difference, grow business’, presenteert REHAU baanbrekende nieuwe productoplossingen en -services op de toonaangevende vensterbeurs, Fensterbau Frontale, in Neurenberg. De innovaties bieden antwoorden op de uitdagingen waarmee de hele industrie wordt geconfronteerd en opent nieuwe deuren voor de partners.

Hoe combineren raamsystemen de voordelen van moderne technologie met de hoogste normen in ontwerp, beveiliging en duurzaamheid? In antwoord op deze vraag presenteert REHAU slimme oplossingen tijdens de Fensterbau Frontale in Neurenberg van 18 tot 21 maart 2020. Op onze traditionele plek (hal 4A / 123), maar met het merk in een frisse nieuwe look, wordt een belevingswereld met de meest relevante onderwerpen gecreëerd op 860 vierkante meter. Een nieuw beursconcept onder de slogan 'Create difference, grow business ' geeft bezoekers de kans om de innovaties van REHAU op een intuïtieve manier te ervaren. REHAU zal antwoorden geven op de vele uitdagingen die de industrie beïnvloeden - zoals slimme technologieën, de voortdurende tekorten aan vaardigheden en digitalisering. Bovendien breidt REHAU zijn productportfolio als systeemaanbieder uit met slimme oplossingen die verder gaan dan profielsystemen.

Press Contact

Marijke Keller

Ambachtenlaan 22
3001 Heverlee
Tel.: +32 16 39 99 90
+32 476 88 77 04
marijke.keller@rehau.com

Slimme uitbreiding van de systeemportfolio

Naast de beproefde raamprofielsystemen zoals GENEO, gemaakt van het next-generation materiaal RAU-FIPRO X en SYNEGO presenteert REHAU een nieuw schuifsysteem op het SYNEGO-platform. Gebruiksgemak, ontwerp en rationele verwerking staan hier centraal. Daarnaast pakt REHAU met een eigen valbeveiligingssysteem een andere actuele trend in de industrie op: Het SKYFORCE-systeemonderdeel met gesloten detectieketen, verkrijgbaar vanaf 2020, maakt een minimalistisch ontworpen, glazen valbeveiliging mogelijk voor alle REHAU-productlijnen. Bovendien zullen tal van nieuwe internationale systemen worden tentoongesteld, waaronder SYNEGO NL, Delight of Prestige Design, die zijn afgestemd op de behoeften van de respectieve markten.

Slimme systemen en digitalisering met toegevoegde waarde

Bij de laatste Fensterbau Frontale was REHAU de eerste leverancier van raamsystemen die aantoonde dat ramen ook slim kunnen zijn. Het bedrijf bleef deze koers volgen en maakte gebruik van nieuwe toepassingsgebieden voor slimme oplossingen, waardoor klanten nieuwe unieke verkoopargumenten voor ramen konden aanvoeren. De verbeteringen van de bestaande veiligheidsoplossing Smart Guard is in lijn met de internationalisering en maken nieuwe opties mogelijk op het gebied van connectiviteit. REHAU zal ook laten zien hoe andere slimme componenten interactief kunnen werken met REHAU-oplossingen, zoals de interactie van slimme handgrepen met de Smart Guard, die de inbraakbeveiliging verbetert dankzij automatische vergrendeling.

Digitalisering is een van de belangrijkste kwesties in de industrie. De vraag die velen echter stellen is: wat zijn de concrete oplossingen die toegevoegde waarde bieden voor de echte wereld en die de bestaande uitdagingen in de industrie kunnen aanpakken? REHAU denkt over digitalisering vanuit het standpunt van zijn klanten. Dit perspectief heeft geresulteerd in oplossingen die voor het eerst op de beurs worden onthuld. Ze vereenvoudigen de verkoop voor partners en ondersteunen hen bij coördinatieprocessen. In een absolute primeur in de industrie, zal een hoogtepunt op de Fensterbau Frontale een digitaal antwoord zijn op het tekort aan vaardigheden, of in dit geval de vraag naar personeel dat bekwaam is in de montage van ramen en deuren.

Onderscheidend ontwerp

Met de designreeks KALEIDO COLOR kunnen kamers en ramen individueel worden ontworpen. Op de Fensterbau Frontale presenteert REHAU zijn veelzijdige reeks kleuren en afwerkingsopties. Een reeks verfafwerkingen, filmcoatings en aluminiumbekledingen bieden tal van mogelijkheden voor een aantrekkelijk raamontwerp. Het vezelversterkte GENEO-raamsysteem van RAU-FIPRO X maakt het ook mogelijk architectonische hoogtepunten te creëren met vleugelhoogtes tot 2,80 m.

Duurzaamheid consequent geïmplementeerd

Het publiek is duidelijk betrokken bij duurzaamheid, een concept dat al meer dan 30 jaar stevig verankerd is in de mindset van REHAU. Het bedrijf produceert zijn raamprofielen met behulp van oud gerecycleerd PVC-raammateriaal in een gesloten materialencyclus. De duurzame raamprofielen, die minstens 40 procent gerecycleerde materialen bevatten, worden op de markt gebracht onder het nieuwe EcoPuls-label van REHAU en bieden partners precies de juiste argumenten die ze nodig hebben voor de verkoop van duurzame ramen.

REHAU EcoPuls-ramen besparen veel grotere hoeveelheden CO2 tijdens de productie dan traditionele ramen, omdat de productie van gerecycled materiaal 90 procent minder uitstoot genereert. Bovendien zijn EcoPuls-ramen zeer energiezuinig in gebruik, waardoor energieverliezen laag blijven.

REHAU zal tijdens Fensterbau Frontale in 2020 opnieuw de focus leggen op nieuwe highlights - ervaar ze allemaal in hal 4A, stand 123.

De REHAU Groep is een polymeerspecialist met een jaaromzet van meer dan € 3,5 miljard. Een onafhankelijk en stabiel familiebedrijf. Ongeveer 20.000 werknemers werken voor het bedrijf op meer dan 170 locaties wereldwijd. In heel Europa werken ongeveer 12.000 werknemers voor REHAU. REHAU produceert oplossingen voor de bouw, de automobielindustrie en de industrie. Al meer dan 70 jaar werkt REHAU eraan plastic producten nog lichter, comfortabeler, veiliger en efficiënter te maken en levert innovatieve producten aan landen over de hele wereld.

Engineering progress

Enhancing lives