Temperatuurregeling: FAQ

Nog vragen? Hier vind je antwoorden over temperatuurregeling met NEA SMART 2.0.

Temperatuurregeling: FAQ

Voor welke toepassingen is NEA SMART 2.0 geschikt?

NEA SMART 2.0 is een modern en efficiënt regelsysteem voor oppervlakteverwarmings- en -koelsystemen met een brede waaier aan functies. Dankzij de standaard geïntegreerde LAN/WLAN-interface van het centrale basisstation is het systeem eenvoudig van thuis uit of onderweg te bedienen via smartphone, tablet of pc. Doordat het systeem verbonden is met de cloud, zijn onderhoud op afstand, optimalisatie en analyse mogelijk.

Belangrijke kenmerken zijn:

 • Strak en hoogwaardig design van de kamerthermostaten
 • Volautomatische regeling van de hele installatie
 • Standaard met LAN/WLAN-interface voor bediening via webbrowser of app
 • Slimme functies die een hoog comfort en een efficiënte werking garanderen
 • Geschikt voor nieuwe installaties en retrofitting

Wat kan NEA SMART 2.0?

De voornaamste functie van het systeem is het comfortabel en voordelig verwarmen van de vertrekken volgens jouw wensen. Afhankelijk van het geïnstalleerde systeem zijn er echter nog veel andere functies mogelijk:

 • Koeling van de vertrekken via de gecombineerde verwarmings-/koeloppervlakken
 • Automatisch of handmatig omschakelen tussen verwarmen, neutraal en koelen
 • Regeling van de optimale temperatuur voor de verwarmings-/koeloppervlakken ('regeling van de aanvoertemperatuur')
 • Luchtontvochtiging in de vertrekken

De instelwaarden voor de kamertemperatuur – respectievelijk voor verwarmen en koelen – kunnen via tijdschakelprogramma's of app-functies worden omgeschakeld tussen een comforttemperatuur (normale werking) en een ecotemperatuur (gereduceerde werking).

Hoe kan het NEA SMART 2.0-systeem worden bediend?

Je kunt het systeem als volgt bedienen:

 • rechtstreeks via de ruimtethermostaat (gewenste temperatuur instellen, bedrijfsmodus wijzigen),
 • lokaal via de browser van je smartphone, tablet of pc (alleen in de woning, gebruik van de geïntegreerde webpagina's) of via de cloud en de NEA SMART 2.0 app – ongeacht waar je bent

De NEA SMART 2.0 app is niet alleen eenvoudig en handig in gebruik, maar biedt ook tal van functies waardoor het systeem effectief een slim systeem wordt.

Wat is een ruimtethermostaat?

Dankzij een ruimtethermostaat kan de kamertemperatuur voor elke kamer afzonderlijk worden ingesteld. Daarbij stuurt de ruimtethermostaat de kleppen van de betreffende verwarmingskring aan. Het gebruik van afzonderlijke kamerthermostaten wordt momenteel in Duitsland voorgeschreven door de energiebesparingsverordening (EnEV).

Is NEA SMART 2.0 ook geschikt voor retrofitting?

Ja, NEA SMART 2.0 kan ook in bestaande gebouwen worden toegepast. De kamerthermostaten in draadloze uitvoering zijn dan ideaal, omdat er geen kabels moeten worden aangelegd tussen de kamerthermostaten en het centrale basisstation. Dit bespaart je breek- en pleisterwerk.

Maar NEA SMART 2.0 kan ook een reeds bestaande, bekabelde regelinstallatie vervangen. In de meeste gevallen kunnen gewoon de bestaande leidingen worden gebruikt van het regelsysteem dat moet worden vervangen.

Wat zijn de mogelijkheden van de NEA SMART 2.0 app?

De NEA SMART 2.0 app biedt tal van mogelijkheden voor de bediening en monitoring van je installatie – ongeacht waar je je bevindt.

Je kunt:

 • de kamers een naam geven en de gewenste temperaturen instellen.
 • tijdprogramma's voor de gewenste temperaturen opstellen en toewijzen aan de kamers.
 • de bedrijfsmodi 'normale werking' en 'gereduceerde werking' selecteren voor alle of slechts enkele kamers.
 • de vakantiefunctie gebruiken.
 • automatisch energie besparen wanneer er niemand thuis is.
 • omschakelen tussen verwarming en koeling.
 • analyses en statistieken raadplegen.
 • meldingen ontvangen over aankomende onderhoudswerkzaamheden.

Met welke smartphones kan de NEA SMART 2.0 app worden bediend?

De app ondersteunt momenteel smartphones met de besturingssystemen Android 4.1 en hoger of iOS 9 en hoger en kan in de recentste versie worden gedownload in de Apple App Store (iOS) of Google Play Store (Android).

Kan NEA SMART 2.0 ook zonder internetverbinding worden gebruikt?

NEA SMART 2.0 kan ook zonder internetverbinding als ruimtethermostaat worden gebruikt. De daarvoor noodzakelijke basisfuncties zijn aanwezig. Het volledige scala aan functies, zoals de slimme functies en de bediening via de app, is echter alleen beschikbaar wanneer het NEA SMART 2.0-systeem verbonden is met het internet.

Voor de internetverbinding beschikt het centrale NEA SMART 2.0 basisstation standaard over een LAN- en WLAN-interface.

Waar kan ik het NEA SMART 2.0-systeem krijgen?

NEA SMART 2.0 wordt aangeboden en geïnstalleerd door gespecialiseerde SVK-bedrijven. Hier vind je snel en eenvoudig een bekwame installateur voor je REHAU vloerverwarming.

Kan NEA SMART 2.0 in Smart Home-systemen worden geïntegreerd?

NEA SMART 2.0 kan via de Alexa-spraakbesturing ook worden geïntegreerd in Smart Home-systemen.

Wat is de functie van het lichtframe op de kamerthermostaten?

Het lichtframe heeft de volgende functies:

 • bevestiging van de invoerwaarden
 • discrete achtergrondverlichting, bv. als oriëntatie- of babylicht

Hoe werkt geofencing en wat is het voordeel voor mij?

Dankzij geofencing ontvangt het NEA SMART 2.0 basisstation de positie van je smartphone. De verwarming wordt dan automatisch lager geschakeld wanneer alle bewoners vertrokken zijn en tijdig weer hoger gezet voordat de eerste weer thuiskomt. De locatieafhankelijke regeling kan dus ook bij oppervlakteverwarming/-koeling voor extra besparingen zorgen.

Welke instellingen op de NEA SMART 2.0 ruimtethermostaat kunnen met de Alexa-spraakbesturing worden uitgevoerd?

 • Kamertemperatuur opvragen per kamer
 • Gewenste temperatuur instellen per kamer
 • Kamer per kamer in-/uitschakelen van het lichtframe op de NEA SMART 2.0
 • Kamerthermostaten in busuitvoering

Welke skills zijn er beschikbaar voor de spraakbesturing met Amazon Alexa?

Voor de besturing van de NEA SMART 2.0 ruimtethermostaat is de gelijknamige skill beschikbaar, die in de Alexa-app kan worden geladen.

In welke talen kan de spraakbesturing Amazon Alexa worden gebruikt?

Vanaf april 2019 kan de Alexa spraakbesturing worden gebruikt in het Engels, Frans, Italiaans en Spaans.

Waar kan ik hulp krijgen voor het installeren van de Amazon-apparaten of het instellen van de Alexa spraakbesturingsservice?

Alle relevante informatie hierover is op het internet te vinden op de pagina's van Amazon. Ga hiervoor via het hoofdmenu naar "Alle categorieën -> Echo & Alexa -> Kennismaking met Alexa". Hier vind je nuttige achtergrondinformatie over de apparaten en diensten van Amazon Alexa. Als je daarna nog vragen hebt, kun je rechtstreeks contact opnemen met de klantenservice van Amazon. Langs deze weg krijg je professionele informatie over de Alexa spraakbesturingsservice.

Waar kan ik de apparaten kopen waarmee ik de Alexa spraakbesturingsservice kan gebruiken?

De slimme Amazon Echo speaker of een van de vele andere apparaten van Amazon die de Alexa spraakbesturingsservice ondersteunen, zijn verkrijgbaar via een van vele verkoopkanalen van Amazon of de officiële Amazon webshop. Als je niet zeker bent, neem dan rechtstreeks contact op met de klantenservice van Amazon. Hier krijg je deskundige informatie over de Alexa spraakbesturingsservice of koopadvies over compatibele Amazon-apparaten.

Kan NEA SMART 2.0 met elke oppervlakteverwarming/-koeling worden gecombineerd?

In principe kan de NEA SMART 2.0 ruimtethermostaat worden gecombineerd met elke oppervlakteverwarming-/koeling met water. Ook vloerverwarmingssystemen in bestaande gebouwen kunnen er achteraf mee worden uitgerust. Houd er echter rekening mee dat het NEA SMART 2.0 regelsysteem op zichzelf staat. Dit betekent dat een combinatie met regelcomponenten van andere systemen/fabrikanten niet mogelijk is.

Hoe helpt NEA SMART 2.0 mij te besparen op energiekosten?

Het NEA SMART 2.0 systeem maakt een energiebesparing mogelijk tot 20 %, doordat de zeer nauwkeurige en slimme regeling overmatige verwarming en dus ook onnodig energieverbruik doeltreffend voorkomt. Zo neemt bijvoorbeeld de open-raam-detectie een plotselinge daling van de kamertemperatuur waar wanneer een raam wordt geopend, waarna ze de verwarming tijdelijk uitschakelt om energie te besparen. En dankzij de geofencing-technologie verwarmt NEA SMART 2.0 alleen wanneer je ook effectief thuis bent – of onderweg daar naartoe.

Hoe kan NEA SMART 2.0 het wooncomfort verhogen?

Comfort betekent dat je overal precies de gewenste temperatuur hebt. Echt comfort houdt in dat je er niet naar hoeft om te kijken. Daarom leert NEA SMART 2.0 van je verwarmings- en gebruiksgedrag en past hij zich automatisch aan – zonder dat jij iets hoeft te doen.

Wat wordt er bedoeld met 'over-the-air' updates?

Systemen die via internet met de cloud verbonden zijn, ontvangen zo nodig en zonder tussenkomst van de gebruiker de recentste versie van de software.

Zijn mijn gegevens veilig bij REHAU?

Voor REHAU heeft de bescherming van gebruikersgegevens de hoogste prioriteit. Wij houden ons aan de wettelijke voorschriften voor de bescherming van persoonsgegevens. Alle relevante communicatiekanalen zijn versleuteld, net als de persoonsgegevens van de gebruikers op de server. De toegangsbevoegdheid tot de app en de daarin opgenomen gegevens worden gecontroleerd via een REHAU-service die speciaal daarvoor is uitgewerkt.

Ik heb NEA SMART 2.0 in de vakhandel gekocht. Waar kan ik terecht in geval van een garantieclaim?

Uiteraard kun je in het onwaarschijnlijke geval van gebreken van het product je wettelijke en contractuele rechten laten gelden tegenover je contractpartner.

Meer informatie:Contact

Heb je vragen over NEA SMART 2.0? Vul dan gewoon de velden met een * in en klik vervolgens op "Verzenden".

Hartelijk dank voor je contactaanvraag. Wij zullen zo snel mogelijk contact met je opnemen.

Je aanvraag kon niet worden verzonden. Controleer de verplichte velden.

An error occured, please try again later. (Form was not sent!)

Engineering progress

Enhancing lives

Maximum cart size of 3 items has been reached!

Your sample cart items:
Type
Decor
Collection