Acibadem Maslak Kinderkrankenhaus in Istanbul, Türkei

Acibadem Maslak kinderziekenhuis in Istanbul, Turkije

De lobby van het kinderziekenhuis oogt visueel verre van steriel. Het interieur is kleurrijk, speels en niet alleen voor kinderogen gemaakt. De Finse meubelfabrikant ISKU Interior speelt in zijn interieurontwerpen met open en uitnodigende elementen.

Maar functioneel draait bij de inrichting van ziekenhuizen ook alles rond hygiëne en veiligheid. Achter Isku+ schuilt een concept waarbij alles gericht is op een antimicrobiële uitvoering van de materialen: meubeloppervlakken, textiel, schilderwerk, lakken en laminaten worden uitgerust met antimicrobiële technologie. Dit bevordert de klassieke schoonmaak- en desinfectieprocessen in de ziekenhuisomgeving.

Klant

ISKU Interior, Finland

Jaar

2019

REHAU-producten

RAUKANTEX health.protect kantenbanden in antibacteriële uitvoering

Daarom worden bij ISKU+ meubelen ook de antibacteriële laserkantenbanden van REHAU gebruikt. De antibacteriële werking van de kantenbanden uit het RAUKANTEX health.protect-assortiment wordt verkregen door speciaal ontwikkelde samenstellingen en coatings. Deze zijn chemisch werkzaam tegen een breed spectrum van schadelijke bacteriën zoals stafylokokken of coliforme bacteriën en neutraliseren tot 99,9 procent van deze ziekteverwekkers.

Bij de toepassing van deze speciale kantenbanden vertrouwt ISKU Interior ook op het gebruik van RAUKANTEX pro – het kantenband voor nulvoegtechnologie. Want alleen met een perfect functionele nulvoeg wordt de kritieke naad tussen kantenband en oppervlak duurzaam zonder voeg gesloten. Hierbij wordt het kantenband met zijn polymere functielaag op geschikte installaties naadloos op de plaat gelast.

ISKU Interior heeft zijn kwaliteits-, milieu- en veiligheidssystemen gecertificeerd overeenkomstig de normen ISO 9001, ISO 14001 en OHSAS 18001. ISKU heeft ook een PEFC-certificaat behaald voor zijn duurzame productie.

Interview met Joonas Vikström

Business Manager, Health & New Markets

Met zijn wereldwijd eerste antimicrobiële collectie ISKU+ realiseerde de Finse meubelfabrikant een voltreffer en zet hij de bakens uit op het vlak van gezondheidsmanagement, technologie en design.

Meneer Vikström, wat was de aanleiding voor dit omvattende hygiënemanagement?

Zeven jaar geleden al begon ISKU met onderzoek en ontwikkeling rond antimicrobiële producten. ISKU+ is het resultaat dat vandaag in al onze standaardproducten wordt aangetroffen. Hygiëne is een waarde op zich. Maar als we kijken naar het verband tussen uitvaltijden en interieuroplossingen met hygiënemanagement, dan was de nieuwe productlijn bij ISKU niet meer dan het logische gevolg en een toekomstgerichte stap.


Joonas_Vikström_1920x1080_DE_11-20202 - 1074146

Wat is de kerncompetentie bij uw materiaalmix?

De essentie van ISKU+ is dat de bescherming onbeperkt werkzaam blijft. Want wie kiest voor een hygiënisch verantwoorde inrichting, wil natuurlijk een duurzame oplossing. De technologie is gebaseerd op zilver- en koperionen, in combinatie met antimicrobiële stoffen, waarbij alle technologieën tijdens het fabricageproces in het materiaal worden geïntegreerd. Dit zorgt voor een doeltreffende en langdurige antimicrobiële werking, zonder dat apart onderhoud of vernieuwing van de actieve bestanddelen nodig is.

Uit welke sectoren komen uw klanten? Uitsluitend uit het milieu van ziekenhuizen en artsenpraktijken?

ISKU+ komt voort uit de ziekenhuissector, waar hygiëne en infectiebestrijdingsmaatregelen altijd al een topprioriteit waren. Geleidelijk groeit ook in andere sectoren het besef dat verontreinigde contactoppervlakken rechtstreeks in verband kunnen staan met productiviteitsverlies. ISKU heeft daar een onderzoek naar gedaan op een school. Uit de resultaten bleek dat het kortetermijnverzuim met 52% daalde door maatregelen op het vlak van hygiënemanagement. Dit was een duidelijke boodschap dat hygiëne niet alleen in de ziekenhuisomgeving belangrijk is, maar in openbare ruimten in het algemeen. Gedeelde ruimten en werkplekken moeten topprioriteit krijgen als het gaat om hygiëne.

U gebruikt voor uw oppervlakken kantenbanden van REHAU. Wat zijn voor u de doorslaggevende argumenten hiervoor?

Onze samenwerking met REHAU loopt al vele jaren. Omdat we hebben gezien dat onze processen goed werken met REHAU kantenbanden. Dit geldt in het bijzonder voor onze productieprocessen, maar ook voor alle andere raakvlakken die wij met REHAU hebben.

Antibacteriële kantenbanden komen pas echt tot hun recht door de voegloze afwerking van de onderdelen. Werkt u alleen voor ISKU+ met de lasertechnologie voor de bewerking van de kantenbanden?

Antimicrobiële kantenbanden zijn een aanvulling op de antimicrobiële contactoppervlakken. Een tafelblad zelf is een groot contactoppervlak, maar ook de rand speelt een belangrijke rol. Zelfs wanneer mensen aan hun bureau zitten te werken, wordt het oppervlak onder het tafelblad blootgesteld aan ziektekiemen. Bovendien helpen de voegloze kantenbanden van REHAU de oppervlakken schoon te houden, omdat ziektekiemen geen plaats vinden om zich te 'verstoppen'. De nulvoegtechnologie wordt echter niet alleen voor ISKU+ gebruikt. Lijm is hierbij namelijk overbodig, waardoor de emissiewaarden dalen en er geen vocht meer in de plaat kan dringen. Dat is ook op onze andere productlijnen een voordeel.


Let op: Het ISKU+ productaanbod omvat ook EPA-goedgekeurde messingproducten waarbij antimicrobieel koper microben elimineert, waaronder ook COVID-19. Voor andere technologieën lopen er nog onderzoeken en tests en waren er al positieve resultaten te noteren binnen dezelfde groep van ziekteverwekkers.

Acibadem Maslak Kinderkrankenhaus in Istanbul, Türkei
Acibadem Maslak Kinderkrankenhaus in Istanbul, Türkei

Engineering progress

Enhancing lives

Maximum cart size of 3 items has been reached!

Your sample cart items:
Type
Decor
Collection