RAUVISIO CRYSTAL
RAUVISIO CRYSTAL

Het nieuwe kleurenspectrum van RAUVISIO crystal

Achter elke nieuwe kleurcollectie gaan creatievelingen schuil. De gerenommeerde kleurwetenschapper, designer en kleurkunstenaar, professor Axel Venn uit Berlijn was vanaf het eerste moment betrokken bij de uitbreiding van de kleurcollectie RAUVISIO crystal.

Het doel van REHAU voor de nieuwe kleurenrange was al snel duidelijk. De kleuren moeten tijdloos zijn en eindeloos meegaan. Ze moeten geschikt zijn voor een breed toepassingsgebied variërend van privévertrekken zoals de badkamer, keuken en het interieur tot het projectterrein voor hotel en kantoor en natuurlijk ook in elk land bruikbaar zijn.

Professor Venn heeft in het totaal vijf kleurreeksen ontwikkeld die vervolgens in een marktonderzoek aan een breed publiek zijn voorgelegd. Wereldwijd kregen meer dan 2.400 deelnemers het verzoek, de kleurreeksen naar aantrekkelijkheid in te delen en alle afzonderlijke tinten te beoordelen. De meerderheid koos voor de serie bestaande uit de kleuren Corniola, Menta, Azzurro, Sabbia en Fumo.

De vijf nieuwe kleuren voor het glaslaminaat RAUVISIO crystal onderscheiden zich door hun tijdloze karakter dat zowel voor privé- als zakelijke omgeving inzetbaar is. Alle kleuren zijn uitstekend met elkaar of met andere kleuren en materialen te combineren. Ze zijn zowel verkrijgbaar in een matte als glanzende uitvoering.

Farbe Menta

Menta
zakelijk
licht
fris

Farbe Azzurro

Azzurro
cool
divers
open

Farbe Sabbia

Sabbia
betrouwbaar
stabiel
onderhoudsvriendelijk

Farbe Fumo

Fumo
harmonieus
ingetogen
serieus

Engineering progress

Enhancing lives