Veelgestelde vragen

Nog vragen? Hier vindt u de antwoorden op vragen over oppervlakteverwarming.

Veelgestelde vragen

Hoeveel ruimte hebben oppervlakteverwarmingen nodig?

Oppervlakteverwarming- en koelsystemen zijn nagenoeg onzichtbaar. Ze worden ruimtebesparend geïnstalleerd in de vloer, muur of het plafond. Optisch gezien verdwijnen ze volledig op de plaats waar ze zijn geïnstalleerd. Dat levert een schat aan speelruimte op voor de inrichting van uw eigen huis, en dankzij speciale renovatiesystemen met bijzonder lage opbouwhoogte ook in geval van een verbouwing.

Kan oppervlakteverwarming/-koeling in alle objecten worden ingebouwd?

Oppervlakteverwarmings- en koelsystemen zijn voor nagenoeg alle toepassingsterreinen thuis geschikt. Ongeacht of het een nieuwbouw-, verbouw- of een speciaal project zoals het installeren van een dakkapel is: oppervlakteverwarming is altijd een goede keuze. De meeste mogelijkheden hebt u natuurlijk bij nieuwbouw omdat daar elke kamer afzonderlijk ingericht kan worden. Vloerverwarming in de badkamer, plafondverwarming in de slaapkamer en muurverwarming in de woonkamer, alles is mogelijk.

Kost de installatie van oppervlakteverwarmingen veel tijd?

De installatie van de oppervlakteverwarming/-koeling is voor uw installateur snel, veilig en eenvoudig. Alle onderdelen zijn ontwikkeld voor de harde dagelijkse praktijk op de bouwplaats, waardoor er helemaal geen problemen op zullen treden. REHAU biedt een totaalsysteem waarbij alle onderdelen op elkaar afgestemd zijn, een voordeel bij het inbouwen en de werking!

Welke inbouwsoorten zijn er?

De oppervlakteverwarming/-koeling van REHAU kan op verschillende manieren bij u thuis worden geïnstalleerd. Te beginnen met de klassieker, de vloerverwarming, via installatie in de muur tot plafondsystemen. Ongeacht voor welke installatievorm u ook kiest: Er zijn altijd speciale systemen voor nieuwbouw en verbouwing, voor nat- en droogbouw. Zo past de oppervlakteverwarming van REHAU zich aan uw behoeften aan, en niet andersom!

Zijn oppervlakteverwarmingen geschikt voor mensen die allergisch zijn?

Ja, oppervlakteverwarmingen zijn zelfs zeer geschikt voor mensen die allergisch zijn. Want door de gelijkmatige warmteverdeling in de kamer waaien stof en huisstofmijt niet op zoals bij radiatoren. Oppervlakteverwarmingen laten de lucht tot rust komen en verlagen zo het gehalte huisstofmijt in de lucht. Daardoor nemen de klachten van mensen die allergisch zijn voor huisstofmijt aanzienlijk af.

Welke leidingen worden er gebruikt voor de oppervlakteverwarming van REHAU?

REHAU gebruikt voor zijn oppervlakte- en koelsysteem de beproefde RAUTHERM S leidingen. Deze zijn door de hightech werkzame stof PE-Xa drukbestendig, zuurstofdicht en robuust. In combinatie met de beproefde verbindingstechniek met behulp van schuifbuizen ontstaat een veilig systeem voor uw oppervlakteverwarming. Daarnaast wordt ook het nieuwe systeem RAUTHERM SPEED gebruikt. Deze heeft dezelfde eigenschappen als de RAUTHERM S buis (PE-Xa, drukbestendig, zuurstofdicht, identieke warmteoverdracht), maar is lichter en goedkoper.   

Welke typen vloer kan ik combineren met oppervlakteverwarming/-koeling?

In principe kunt u elk type vloer kiezen. Keramische tegels, vaste vloerbedekking, parket of kunststof vloerbedekking zijn mogelijke opties. Maar stenen, tegel- of keramische vloeren zijn het meest geschikt voor de combinatie met oppervlakteverwarmingen.
Omdat de vloer geschikt is voor vloerverwarming/-koeling, mogen er alleen vloerbedekkingen worden gebruikt die door de fabrikant hiervoor zijn goedgekeurd.

Hebben oppervlakteverwarmingen hoge watertemperaturen nodig?

Nee! In tegenstelling tot radiatorsystemen heeft de oppervlakteverwarming van REHAU duidelijk lagere watertemperaturen nodig om een ruimte behaaglijk te verwarmen. Radiatorsystemen hebben een temperatuur van ongeveer 70 °C nodig, maar oppervlakteverwarming maar een temperatuur van ongeveer 35 °C. Het principe is duidelijk: een groter te verwarmen oppervlak heeft minder warm water nodig. Dat bespaart niet alleen energie, maar is ook goed voor het milieu en verhoogt bovendien het wooncomfort! Vanwege de gematigde voorlooptemperaturen is de oppervlakteverwarming/-koeling zeer goed te combineren met gangbare warmtegeneratoren.

Levert REHAU ook de benodigde toebehoren voor de oppervlakteverwarming?

Ja. REHAU als systeemaanbieder heeft een uitgebreid aanbod aan oppervlakteverwarming. Van de leidingen via diverse installatiesystemen tot aan de thermostaat kan REHAU alles wat u nodig heeft voor een optimaal gebruik van de oppervlakteverwarming/-koeling leveren.

Kan ik in elke ruimte mijn eigen feelgood temperatuur instellen? 

Ja, dat is heel eenvoudig. Met de nieuwe thermostaat NEA van REHAU en de op maat gemaakte verdeel- en regeltechniek kunt u zelf in elke afzonderlijke ruimte de gewenste temperatuur instellen. De thermostaat is eenvoudig en intuïtief te bedienen. Het aantrekkelijke design van de thermostaat, werd in 2013 onderscheiden met de 'red dot design award'.

Tot wie kan ik mij wenden als ik geïnteresseerd ben in oppervlakteverwarming van REHAU?

Neem contact op met REHAU en dan zoeken wij een installateur bij u in de buurt, hij en wij helpen u graag!

Engineering progress

Enhancing lives