Wat is BIM en welke voordelen heeft het voor mij?

Nutzen von BIM

Building Information Modeling (BIM) beschrijft een methode om gebouwen gedurende hun hele levenscyclus in kaart te brengen met al hun relevante informatie. Daarvoor worden alle gebouwgegevens nog voor de eerste spadesteek door middel van software gecombineerd en gekoppeld, zodat er eindelijk een virtueel gebouwmodel ontstaat waarmee alle personen die bij het project betrokken zijn, kunnen werken.

Door deze aanpak kunnen potentiële conflicten en problemen worden vermeden voordat ze op de bouwplaats tot vertragingen en verschuivingen leiden. De ontwerprisico's verminderen, de projectkwaliteit neemt toe en de naleving van planning en kosten wordt geoptimaliseerd door meer transparantie en controle tijdens het hele bouwproces. Het uiteindelijke gebouwgegevensmodel kan ook worden gebruikt voor beheer en exploitatie (facility management).

BIM beschrijft de werkwijze, maar voor de uitvoering hiervan zijn geschikte softwaretools en vooral ook productgegevens van de fabrikanten nodig. Hier biedt REHAU zijn klanten de nodige BIM-content van tal van REHAU-producten die in verschillende BIM-platformen kunnen worden gebruikt.

BIM@REHAU in 90 seconden:

BIM in een paar minuten uitgelegd:

REHAU BIM-Huis

Alle REHAU BIM-content

Meer info

BIM-Portfolio

Voor REHAU producten

Meer info

BIM FAQ

Antwoorden op veelgestelde vragen

Meer info

Engineering progress

Enhancing lives