Vliegtuigbouw

Vliegtuigbouw

Producten voor de vliegtuigbouw: kunststof hoogvlieger

Voor de vliegtuigindustrie is REHAU al tientallen jaren een erkende partner, die de ontwikkelingen binnen de vliegtuigbouw ondersteunt en actief stimuleert. Op onze referentielijst staan de grootste fabrikanten in de branche zoals Airbus S.A.S., Fokker Aircraft, Eurocopter, FACC, Diehl Aircabin of Lufthansa Technik.

Veiligheid, betrouwbaarheid en efficiency zijn belangrijke factoren, waarmee wij al bij de materiaalkeuze en ontwikkeling van al onze productoplossingen rekening houden. Onze knowhow bij de verwerking van lichte bouwmaterialen en het innovatieve, baanbrekend lichte materiaal RAU-FLIGHT wordt naadloos opgenomen in de uitvoering van onze lichte profiel-, vormdeel- en systeemconstructies.

Het gebruik van REHAU-vliegtuigcomponenten en materialen zorgt voor een vermindering van het energieverbruik, draagt binnen de luchtvaart bij aan de verbetering van de efficiency en levert tevens een duurzame ecologische bijdrage.

Stoelrailafdekkingen van RAU-FLIGHT

Stoelrailafdekkingen van RAU-FLIGHT

De materiaalinnovatie binnen de vliegtuigbouw

Omdat lichte constructies al langere tijd binnen de luchtvaart een belangrijke plaats innemen, heeft REHAU het innovatieve lichte constructiemateriaal RAU-FLIGHT ontwikkeld. Het polymere materiaal zorgt bij vliegtuigcomponenten voor een gewichtsreductie tot 10%, een mijlpaal binnen de branche, waar elke gram bijdraagt aan het rendement en de energiebalans.

Naast de economische en ecologische voordelen voldoet RAU-FLIGHT ook voor wat betreft de engineering en het design aan de hoogste eisen. Het lichte constructiemateriaal bereikt de mechanische waarden van de toegelaten basismaterialen en maakt de technische implementatie in standaardiseerbare eindproducten mogelijk. Het lichte constructiemateriaal kan speciaal op de wensen van de klanten worden aangepast, bijvoorbeeld in het kader van hogetemperatuurtoepassingen. De geldende brandbeveiligingsvoorschriften worden in het kader van de ontwikkeling en ook de kwalificatie aangetoond.

Polyamidemateriaal RAU-FLIGHT PA

Op het gebied van polyamide is het REHAU met RAU-FLIGHT PA gelukt, een optimaal PA-recept te ontwikkelen, welke door AIRBUS conform AIMS 04-01-025 en BOEING conform BMS8-270 is toegelaten. Het materiaal zorgt op het gebied van optiek en haptonomie voor geheel nieuwe maatstaven: Een oppervlaktebehandeling achteraf van de doorgekleurde profielen komt volledig te vervallen dankzij het matte en gelijkmatige oppervlak.

RAU-FLIGHT PA oppervlakken kunnen optimaal met andere componenten worden gecombineerd, welke bijzonder dunwandig bij ongewijzigde belastbaarheid bovendien aan de gewichtsoptimalisatie bijdragen. Toepassingsgebied van het lichte constructiemateriaal RAU-FLIGHT PA binnen de vliegtuigbouw zijn stootlijsten, kabelkanalen, stoelrailafdekkingen en vloerafsluitlijsten.

Rekenkundige kerosinebesparing

AIRBUS berekent voor een A320 een jaarlijkse brandstofbesparing van 1.970 liter per 10 kg leeggewichtbesparing. Kerosinebesparing door gewichtsreductie tot 10% van bestaande kunststof onderdelen met een aangenomen totaalgewicht van 100 kg per machine:

Kerosinebesparing van een A320 gedurende 1 jaar:ca 2.000 liter
Kerosinebesparing van een A320 gedurende 15 jaar:ca. 30.000 liter
Kerosinebesparing van een A320-vloot bestaande uit 150 machines gedurende 15 jaar:  ca. 4.500.000 liter
Vormstukken

Afsluiten van sandwichcomponenten

Vormdelen voor de vliegtuigbouw

Op basis van omvangrijke materiaal-, productie- en procescompetenties realiseert REHAU robuuste en tegelijkertijd lichte vormdeeloplossingen voor vliegtuigen.

Hierbij horen met spuitgietprocessen van polycarbonaat, polyamide en polyurethaan gefabriceerde randbeschermingsvormdelen, bedoeld als bescherming van sandwichcomponenten in het vliegtuiginterieur.

Voor mechanisch belaste toepassingen worden vezelversterkte hogetemperatuurthermoplasten gebruikt.

Greeplijsten voor het vliegtuiginterieur

Greeplijsten voor het vliegtuiginterieur

Greeplijsten voor het vliegtuiginterieur

REHAU-handgrepen voldoen in vliegtuigen aan alle eisen betreffende ergonomie en functionele bescherming.

De van hoogkwalitatieve polyeterimide-thermoplasten gefabriceerde handgrepen kenmerken zich door een laag gewicht en een hoge belastbaarheid. Deze voldoen aan de benodigde brand- en OSU-Heat-Release-testen.

In de nabewerking past REHAU vele mogelijkheden toe zoals confectie, lakken en oppervlakteveredeling.

Geleidingsrail voor het vliegtuiginterieur

Geleidingsrail voor het vliegtuiginterieur

Houders voor schuifgeleidingen voor het vliegtuiginterieur

De REHAU-houders en schuifgeleidingen voor vliegtuigraamsystemen en -zijwanden omvatten geleidingen voor vensters, klemrails en een geleidingsrail voor zijwanden. Zo kunnen de producten binnen de vliegtuigbouw onder andere worden ingezet om binnendelen bij de nooduitgang of zijwanden op de romp te fixeren en ook vensterschuifsystemen te completeren.

De lichte en tegelijkertijd belastbare houders en schuifgeleidingen worden gefabriceerd van licht constructiemateriaal zoals glasvezelweefsel met polyetherimide en koolstofvezels met polyetherimide.

Luchtkanalen voor het vliegtuiginterieur

Luchtkanalen voor het vliegtuiginterieur

Luchtkanalen voor het vliegtuiginterieur

De van hoogkwalitatief polyetherimide-thermoplast gefabriceerde REHAU-luchtkanaalsystemen zorgen in het vliegtuig voor een aangenaam en hygiënisch klimaat.

Naast het met extrusieprocessen gefabriceerde luchtgeleidingsprofiel bestaan de systemen uit spuitgietonderdelen en siliconenafdichtingen.

Voor het completeren van het systeem gebruikt REHAU vele mogelijkheden zoals confectie, lakken en oppervlakteveredeling.

Stoelrailafdekkingen

Stoelrailafdekkingen

Profielen voor het vliegtuiginterieur

Deze profielen omvatten een hele serie componenten voor de cabineruimte zoals afdekprofielen, afdichtingsprofielen en stootlijsten.

De met een mat geborsteld aluminium draagprofiel beplakte afdekprofielen zijn geschikt voor afdekking van stoelrails en ook voor de afdekking van de overgang tussen tapijt- en kunststof-vloerbedekking in de keuken- en wasruimtesecties.

Bovendien levert REHAU van polycarbonaat gefabriceerde transparante lichtbandafdekkingen, welke opvallen door het bijzonder elegante uiterlijk.

ABS-siliconenprofiel

ABS-siliconenprofiel


Siliconenprofielen en -slangen voor het vliegtuiginterieur

REHAU siliconenprofielen en -slangen hebben in het interieur van vliegtuigen, deels verborgen voor het oog van de passagiers, vele taken.

Bij de siliconenprofielen horen afdekprofielen en afdichtingsprofielen, die in het vliegtuiginterieur onder andere voor spleetafdekking van wanden en als bevestigingshulpmiddelen worden gebruikt. Ook als handgrepen voor deuren, bevestiging voor componenten en vliegtuiginstrumenten en klapperbescherming worden REHAU-siliconenprofielen toegepast.

De gewapende RAUSILAM siliconenslangen worden voor de fabricage van vezelversterkte componenten toegepast. De door de luchtvaartindustrie beproefde siliconenslangen kenmerken zich met de temperatuur- en drukbestendigheid, de flexibiliteit en de goede glijeigenschappen. Ten opzichte van andere flexibele slangsystemen zijn RAUSILAM-slangen vrij van weekmakers.

Natuurlijk voldoen de gecertificeerde REHAU-siliconenrecepten aan de strenge brandbeveiligingsvoorschriften van de luchtvaartindustrie.

Downloads

Engineering progress

Enhancing lives

Maximum cart size of 3 items has been reached!

Your sample cart items:
Type
Decor
Collection