Spaljisten_03_CL - 1085980

De productie van Spaljisten in Aseda, Zweden, is sterk geautomatiseerd en gebruikt de nieuwste technologie.

„Meubelfronten voor de volgende generatie"

Interview met Johan Engström, Business Development Manager, Spaljisten


"Met minstens 50 procent gerecycleerde materialen gebruiken we zo weinig mogelijk nieuwe materialen. Gekoppeld aan het lichtgewichtprincipe besparen we zo op gewicht en vrachtkosten en verbeteren we de CO2-voetafdruk."

Johan Engström, Spaljisten


De firma Spaljisten vervaardigt geraffineerde fronten voor slaapkamer-, keuken- en woonkamermeubelen. Met hun duurzame keukenfront zijn de Zweden een drijvende kracht op hun markten en geven zij een duidelijk signaal voor een grondstoffenbesparende productie. Een integraal onderdeel van het project is de "RAUKANTEX eco" kantenband van REHAU, die voor 50 procent uit post-industriële recyclaten bestaat, aldus Business Development Manager Johan Engström in een interview met HK.

Spaljisten_05_CL - 1085978

Johan Engström, Business Development Manager, Spaljisten

Mijnheer Engström, wat was de impuls voor het holistische duurzaamheidsbeheer dat Spaljisten in de productie heeft ingevoerd?

Begin 2017 ontwikkelden we een nieuwe visie voor ons bedrijf: "Spaljisten is een bedrijf dat eersteklas meubelfronten produceert met het oog op de volgende generatie". Sindsdien hebben wij er daadwerkelijk naar gestreefd om deze slogan als ons merk te vestigen. Wij werken met gerenommeerde en veeleisende klanten en zijn er tot dusver in geslaagd al onze doelstellingen te bereiken en te vervullen. 

Wat is de kerncompetentie in uw productportfolio?

Wij hebben onder de naam "Thinner, Lighter & Recycled" een concept ontwikkeld, zonder toegevingen op kwaliteitsgebied. Dit is echt zinvol voor onze klanten. Met minstens 50 procent gerecycleerde materialen gebruiken we voor onze bouwelementen zo weinig mogelijk nieuwe materialen. Gekoppeld aan het lichtgewichtprincipe besparen we zo voor onze keukenfronten op gewicht en vrachtkosten en verbeteren we de CO2-voetafdruk. We gebruikten gerecycleerd polymeer voor de folie en duurzaam RAUKANTEX eco voor de kanten. 

Waar zijn uw klanten gevestigd?

Wij leveren wereldwijd en geven 25 jaar garantie op onze producten.

Voor de oppervlakken gebruikt u kantenbanden van REHAU, een van de toonaangevende leveranciers op de markt. Wat zijn de doorslaggevende argumenten ten gunste van dit product?

Bij dit project hebben wij, als het gaat om dunner, lichter en gerecycleerd materiaal, daadwerkelijk voldaan aan de doelstellingen en verwachtingen van onszelf en onze klanten. We gebruiken 30 procent minder materiaal en meer dan 50 procent van het materiaal is gerecycleerd. Onze leveranciers moeten onze ideeën in geschikte producten omzetten. De engineeringteams van Spaljisten en REHAU hebben als gelijken samengewerkt om producten te ontwikkelen, tegelijkertijd de productie aan te sturen en de perfecte oplossing te vinden. De nieuwe kantenbandlijn RAUKANTEX eco is een innovatief, hoogwaardig en duurzaam product dat voor 50 procent uit post-industriële materialen bestaat, maar ook voldoet aan de specificaties op het gebied van kleur, oppervlak en verwerkbaarheid.

Duurzame kantenbanden komen volledig tot hun recht bij verwerking zonder voegen. Werkt u met lasertechnologie voor de kantbewerking van de oppervlakken of vertrouwt u op conventionele processen?

Wij werken met PUR hotmelt-technologie. Dit beantwoordt aan de eisen van de klant en zorgt voor de productiesnelheid die wij nodig hebben. 

© HK Magazine, uitgave 4/2021

RAUKANTEX eco.protect

Verantwoordelijkheid voor de toekomst van volgende generaties is een cruciaal element in het DNA van REHAU. Duurzaamheid is daarom een centrale bouwsteen in de bedrijfsstrategie – ook voor RAUKANTEX.

Meer informatie

Engineering progress

Enhancing lives

Maximum cart size of 3 items has been reached!

Your sample cart items:
Type
Decor
Collection