REHAU-Return_sRGB - 1101804


GDA22_HO_WINNER_K_RGB - 1098767

Van kantenband kennen wij alles!

RAUKANTEX eco.protect

Verantwoordelijkheid voor de toekomst van volgende generaties is een cruciaal element in het DNA van REHAU. Duurzaamheid is daarom een centrale bouwsteen in de bedrijfsstrategie – ook voor RAUKANTEX. 

RAUKANTEX kantenband is een van de oudste productlijnen bij REHAU en vormt de ruggengraat van ons productaanbod Furniture Solutions. Maar niet alleen in de productie, ook bij onze medewerkers in de afdelingen energie, inkoop tot en met de verpakking, draait veel bij RAUKANTEX om het thema duurzaamheid. Wij streven ernaar het gebruik van niet-fossiele recyclaten en polymeren voortdurend te verhogen en de CO2-uitstoot te verminderen.

Eco-Kreislauf RAUKANTEX_NL_WEB - 1104125

Producten

700 x 500 Px_16-06-2021-2 - 1085131

Duurzaam en 100% perfect design – bij REHAU is dat geen tegenstrijdigheid

RAUKANTEX eco

Met RAUKANTEX eco hebben wij een kantenband ontwikkeld die voor 50 procent uit postindustriële recyclaten bestaat en die wat design, kwaliteit en verwerking betreft niet onderdoet voor een klassieke PP-kantenband.

700 x 500 Px_16-06-2021-1 - 1085130

RAUKANTEX evo

Deze tweede duurzame RAUKANTEX-productlijn bestaat voor 100% uit hernieuwbare grondstoffen, zodat er geen extra behoefte aan aardolie ontstaat. Daardoor is het een absolute innovatie.

Dit betekent dat als deze kantenband wordt gebruikt in plaats van een klassieke polypropyleenkantenband, de ISCC PLUS-certificering garandeert dat bij de PP-productie niet-fossiele grondstoffen worden gebruikt in plaats van aardolie. Het gaat hier om 'renewable feedstock' – namelijk afvalproducten van andere sectoren – die er tegelijk voor zorgen dat er geen waardevolle landbouwgrond in beslag wordt genomen, bv. voor gewassen die speciaal voor de kunststofproductie worden geteeld.

De duurzame kantenband van polypropyleen (PP), waarvoor momenteel het ISCC PLUS-certificeringsproces loopt, kan op dezelfde manier worden verwerkt als een moderne 'standaard PP-kantenband' en heeft dezelfde hoogwaardige eigenschappen. En hij past net zo perfect bij het oppervlak als onze bestaande RAUKANTEX-kantenbanden. Ook hier zijn er nagenoeg onbegrensde toepassingsmogelijkheden.

Eigenschappen van RAUKANTEX eco & evo:

  • Verkrijgbaar als klassieke kantenband met hechtlaag of met polymere functielaag voor laserproductie
  • Verkrijgbaar voor de standaard lakken, Edelmatt-lakken en Mirrorgloss
  • Decorlijnen: RAUKANTEX color, RAUKANTEX decor, RAUKANTEX designo
  • Verkrijgbaar voor alle afwerkingen
  • Eenvoudige verwerking zonder wijziging van de machine-instellingen
  • Hoogwaardig design
  • Lange houdbaarheid
  • 100% kleur- en decorecht
  • Afmetingen: 0,4 mm tot 3,0 mm / 16 mm tot 104 mm
M00-D1262_CL - 89003

RAUKANTEX pro

Onze reeks RAUKANTEX pro is gebaseerd op de milieuvriendelijkere kunststof polypropyleen en een 100% lijmvrije functielaag. Hierdoor hebben we in de loop der jaren al grote hoeveelheden lijm bespaard.

Onzichtbaar en toch onmisbaar

RAUKANTEX basic edge

In de meubelbouw worden tegenwoordig overwegend spaanplaat en MDF gebruikt. Deze verbruiken aanzienlijke hoeveelheden grondstoffen (bv. hout of vervoer). Het milieuvriendelijke alternatief is een lichtgewicht constructie. Hier worden panelen met honingraatkernen gebruikt, die aanzienlijk lichter zijn en grondstoffen sparen. De RAUKANTEX base edge is een functionele kantenband die speciaal werd ontworpen voor de productie van dergelijke lichte constructies.

De functionele kantenband wordt onder de eigenlijke decorkantenband aangebracht in de plaat en stabiliseert de dunne toplagen van de honingraatplaten ter hoogte van de radius. RAUKANTEX base edge wordt voor 100% uit productieafval vervaardigd, zogenaamde recyclaten.

Recyclage van productieafval

Oud wordt nieuw – recycling van productieafval

Tijdens het verwerkingsproces bij onze klanten ontstaat afval door het frezen en snijden van de kantenbanden. Maar dit belandt niet bij het vuilnis. De spanen en afgesneden stukken worden afgezogen, opgewerkt en in het kader van een proefproject terug aan ons bezorgd. In onze fabrieken worden dan bijvoorbeeld weer nieuwe RAUKANTEX basic edge kantenbanden geproduceerd.

Werknemers

Wij inspireren mensen en onze medewerkers inspireren REHAU: dat is al decennialang een vast gegeven. Zo creëren wij in al onze vestigingen en voor al onze werknemers een respectvolle werkomgeving die vrij is van lageloonproductie, uitbuiting en kinderarbeid (Supplier Code of Conduct). Indien mogelijk houden wij rekening met de persoonlijke levenssituatie.

Wij garanderen in alle vestigingen een aantrekkelijk loon en stimuleren diversiteit en culturele verscheidenheid.

En ook op het vlak van inclusie geven wij het goede voorbeeld, door bijvoorbeeld mee te werken aan regionale en nationale campagnes in verband met de mogelijkheden en kansen voor mensen met een handicap in hun directe werkomgeving.

Bekijk de filmclip "Du kannst WIR”

energie

energie

Wij beperken ons energie- en grondstoffengebruik tot het haalbare minimum en investeren voortdurend in moderne technologieën en uitrusting. Gas-, elektriciteits- en waterverbruik in onze fabrieken wordt gecontroleerd door moderne monitoringsystemen. En er is meer: met behulp van monitoring in de hele fabriek en gedetailleerde, routespecifieke observatie met behulp van moderne sensortechnologie werd een elektriciteitsbesparing van 17% (kWh/kg) gerealiseerd (2018 vergeleken met 2009).

Ons doel: wij willen alle besparingsmogelijkheden benutten en CO2-neutraliteit bereiken. In onze fabrieken zien wij erop toe dat de recentste internationale normen worden nageleefd. Zo zijn onze fabrieken in Visbek, Rehau en Tortosa gecertificeerd volgens ISO 50001 en draait onze volledige Europese kantenbandproductie al op 100% klimaatneutrale elektriciteit.

Productie

Naast onze inspanningen om het aandeel van gerecycleerd retourmateriaal en postindustriële recyclaten in onze productieafdelingen voortdurend te verhogen, streven wij naar een maximale eliminatie van schadelijke stoffen in onze producten. Zo gebruiken wij bijvoorbeeld geen loodhoudende pigmenten en zo goed als geen chloorhoudende verbindingen in hechtmiddelen en drukinkten.

Productieafval wordt waar mogelijk geregenereerd en gerecycleerd (ISO 14001-gecertificeerd milieumanagementsysteem). De hoge duurzaamheidsnormen gelden voor onszelf en onze leveranciers (Supplier Code of Conduct). Wij kopen gecertificeerde grondstoffen, zowel op product- als op verpakkingsniveau.

RAUKANTEX basic edge

Inkoop

Samen met ons inkoopbedrijf Meraxis doen wij er daarom alles aan om stabiele en duurzame bevoorradingsbronnen te vinden en veilig te stellen. Op die manier willen wij het aandeel van onze productlijnen met een hoog gehalte aan recyclingmateriaal steeds verder blijven uitbreiden. Uiteindelijk leidt dit tot lichtgewicht onderdelen met componenten van gerecycleerde materialen.

Verpakkingsoplossingen

Indien mogelijk kiezen wij voor duurzame verpakkingen of verpakkingen van recyclingmateriaal. Wij werken samen met partners die eveneens het 'reduce – reuse – recycle' principe hanteren. Want iedereen weet: de beste verpakking is de verpakking die niet nodig is. Ook onze leveranciers drukken wij dit op het hart in onze Supplier Code of Conduct. Met onze klanten gaan wij op zoek naar passende duurzame verpakkingsoplossingen op maat. Voor de hele REHAU-groep bedroeg het aandeel verpakkingen uit duurzame materialen in 2019 al 65 %.
Zo worden in onze fabrieken op grote schaal Europallets gebruikt, en zijn de gebruikte houten platen nu reeds als duurzaam verklaard. Bovendien worden in bepaalde afdelingen ook folies en omsnoeringsbanden gebruikt die tot 100% uit gerecycleerd materiaal bestaan.

Verpakking

M00600_Green_Fact_Book_Illu_Seite_23_NL - 1104124

“Meubelfronten voor de volgende generatie”

Interview met Johan Engström, Business Development Manager, Spaljisten

De firma Spaljisten vervaardigt geraffineerde fronten voor slaapkamer-, keuken- en woonkamermeubelen. Met hun duurzame keukenfront zijn de Zweden een drijvende kracht op hun markten en geven zij een duidelijk signaal voor een grondstoffenbesparende productie. Een integraal onderdeel van het project is de "RAUKANTEX eco" kantenband van REHAU, die voor 50 procent uit postindustriële recyclaten bestaat, aldus Business Development Manager Johan Engström in een interview met HK.

Meer informatie

Spaljisten_04_CL - 1085979


German Design Award:
RAUKANTEX eco en evo overtuigen de jury!

Duurzaamheid speelt een centrale rol bij REHAU en voor het product kantenbanden Vooral de twee productontwikkelingen RAUKANTEX eco en evo overtuigden de vakjury van de German Design Award. Beide productlijnen werden bekroond in de categorie "Excellent Product Design - Eco Design".

GDA22_HO_WINNER_K_RGB - 1098767Kanten om aan te raken.

Laat u inspireren door onze RAUKANTEX kantenbanden en bestel gratis kleurstalen.

Kleurstalen aanvragen
 

Engineering progress

Enhancing lives

Stalen aanvragen

Maximum cart size of 3 items has been reached!

Your sample cart items:
Type
Decor
Collection