Het onderdelenbeheersysteem

Bauteilmanagement-System

Het database-gestuurde onderdelenbeheersysteem (OBS) van BIMsystems GmbH biedt de volledige BIM-content van REHAU als plug-in voor uw softwareoplossing. De plug-in draait op de gangbare BIM-platformen Revit, Allplan en ArchiCAD.

Met het OBS bieden wij meer dan alleen een objectbibliotheek. Door het geïntegreerde logica- en regelsysteem worden de REHAU BIM-content of de objecten buitengewoon 'slim'. De verschillende producten kunnen met behulp van de plug-in volledig worden voorgeconfigureerd, voordat op het einde de geometrische weergave met alle bijbehorende parameters en attributen naar uw object wordt overgebracht. Dit garandeert een eenvoudige dataverwerking en u hoeft het gewenste product niet tussen een heleboel verschillende objecten te gaan zoeken.

Maar het OBS kan nog meer: gebruik bijvoorbeeld bij de REHAU-ramen de validatiefunctie om zeker te zijn dat de ramen die u ontworpen hebt ook haalbaar en uitvoerbaar zijn. Als dit wordt bevestigd, kunt u de raamgegevens meteen doorgeven aan de ramenbouwer, die zo onmiddellijk alle relevante gegevens ter beschikking heeft in zijn raambouwsoftware. Dit zijn de echte voordelen van de digitalisering in de bouwsector: efficiënter werken door slimme gegevensoverdracht.

De toekomstvisie van BIMsystems is de invoering van de 'open BIM'-methode. Interfaceproblemen moeten en zullen worden opgelost om de talrijke voordelen en mogelijkheden van BIM ten volle te benutten. REHAU ondersteunt dit idee en is ervan overtuigd dat de database-gedreven aanpak van het OBS een belangrijke stap in die richting is.

Voor het gebruik van het OBS is een eenmalige registratie vereist.

REHAU BIM-Huis

Alle REHAU BIM-content

Meer info

BIM Portfolio

Voor REHAU producten

Meer info

Uw feedback

Help BIM@REHAU te verbeteren

Ondersteun ons

Engineering progress

Enhancing lives