RAUTHERM SPEED

Het snelle 1-mansysteem

RAUTHERM SPEED

Uitermate efficiënt voor één-, twee- en meergezinswoningen

RAUTHERM SPEED K – de plaatsing van vloerverwarming opnieuw uitgevonden. Bijzonder kenmerk: de verbinding van de buis met de 3 mm vlakke zelfklevende mat biedt de perfecte oplossing voor uw bouwproject, met een duidelijke scheiding van de vakgebieden. RAUTHERM SPEED K – kleven en klaar!

REHAU – Mijn veiligste keuze bij vloerverwarming

Profiteer van perfect op elkaar afgestemde oplossingen. Van installatiesysteem over buizen en verdeeltechnieke tot regeling.

RAUTHERM SPEED – Dé vloerverwarmingsbuis

Snelle plaatsing, flexibel en kwaliteit zonder compromis.

Tot

30 %

snellere plaatsing

Tot

6 %

meer hechtoppervlakte voor betrouwbare bevestiging

Gereedschapsloze

1-mans-

plaatsing


Supersnel:

Tot 30% kortere plaatsingstijd in vergelijking met klassieke systemen: de directe verlijming van den mat en de bevestiging van de buis gebeuren makkelijk en zonder grote krachtinspanning. Correcties zijn zeer eenvoudig mogelijk.


Betrouwbare hechting:

Het grote hechtoppervlak garandeert een nauwkeurige plaatsing en een betere bevestiging van de buis – dankzij zijn vuilafstotende eigenschap, ook onder moeilijke omstandigheden.


Heel eenvoudig:

De klassieke plaatsing en bevestiging van de RAUTHERM SPEED buis gebeurt zonder gereedschap. Voor de installateurs betekent dit snel en rugsparend werken.

Plaatsingsondergrond

RAUTHERM SPEED Klettsystem

Bijzonder kenmerk: 3 mm vlakke zelfklevende mat voor een duidelijke scheiding van de vakgebieden

RAUTHERM SPEED wordt gewoon over de ter plaatse voorziene isolatie afgerold en met de zelfklevende rug in één keer op de ondergrond vastgelijmd: meteen is alles klaar voor de plaatsing van de buizen. Verder is de slechts 3 mm dunne zelfklevende mat met haar tot 90% kleinere volume zeer interessant tijdens transport en opslag.

Op rollen voor grote ruimtes

RAUTHERM SPEED


Als platen voor kleine ruimtes

RAUTHERM SPEED


Natuurlijk ook beschikbaar: de RAUTHERM SPEED zelfklevende mat, inclusief isolatie:

De RAUTHERM SPEED zelfklevende mat is een met klittenband beklede polystyrolplaat die het mogelijk maakt de verwarmingsbuizen zonder gereedschap te bevestigen. De optimale thermische en akoestische eigenschappen van de isolatie blijven volledig behouden, daar de isolatielaag niet doorboord wordt door bijkomende bevestigingen.

RAUTHERM SPEED plus Voordelen

  • Geschikt voor verschillende isolatiematerialen en ondergronden
  • Geen extra verlijming van de plaatnaden
  • Duidelijke scheiding van de vakgebieden
  • Snelle positionering door lijmlaag op de rug

Systeem met geringe opbouwhoogte

Wanneer elke millimeter telt

De nieuwe RAUTHERM SPEED K buis met afmeting 10 mm vormt samen met de 3 mm dikke RAUTHERM SPEED plus zelfklevende mat en de Knauf nivelleringsstrook N 440 het eerste systeem met geringe opbouwhoogte op basis van klittenband.

Dit maakt een 30% lagere dekvloer mogelijk in vergelijking met traditionele systemen voor dekvloeren.

Hier komen alle voordelen van de RAUTHERM SPEED plus mat bovenop. Een snelle en eenvoudige plaatsing, uit te voeren door slechts 1 persoon: afrollen, kleven, klaar. Bijkomend verkleven van de plaatranden is niet nodig. Door het bewust afzien van de isolatie onderaan, zorgt de mat voor een opbouwhoogte van slechts 3 millimeter. Dit wordt ook weerspiegeld in het tot 90% kleinere productvolume. Op zijn beurt leidt dit tot een verminderde opslagruimte en ruimtebesparend transport.  Ook resthoeveelheden van de mat kunnen heel gemakkelijk verwerkt worden.

Uw voordelen in een oogopslag:

10 mm buis met klittenband

Dit vindt u enkel bij REHAU. De eerste en einige buis met klittinband met afmeting 10 mm met alle voordelen van plaatsing met klittenband.

Geringe opbouwhoogtes tot 41 mm

De 3 mm dunne zelfklevende mat en de RAUTHERM SPEED K buis met afmeting 10 mm maken lage opbouwhoogtes mogelijk.

Reeds na 5 uur beloopbaar

Tegenwoordig is een snelle vooruitgang op de werf belangrijker dan ooit. Met het
RAUTHERM SPEED plus systeem voor geringe opbouwhoogte blijft uw op schema.

30 % minder dekvloerafdekking

In vergelijking met een traditionele dekvloer, kan u de afdekking van de dekvvloer, en daarmee ook de opbouwhoogte, aanzienlijk reduceren.

Geschikt voor alle gangbare ondergronden

Ideaal voor renovatie. Dekvloer, tegels of isolatie: het nieuwe systeem met geringe opbouwhoogte maakt het mogelijk.
 

Flexibiliteit

Een stap verder gedacht

De flexibele laagopbouw maakt het mogelijk. De RAUTHERM SPEED K buis is tot 30% buigzamer in vergelijking met klassieke oppervlakteverwarmingsbuizen en is daardoor makkelijker te plaatsen. Deze materialencombinatie is speciaal ontwikkeld voor gebruik bij vloerverwarming- en koeling. Dankzij de korte wikkel van de klittenband ontstaat een hechtoppervlak dat 6% groter is.

Dit garandeert een nauwkeurige plaatsing en een sterkere bevestiging van de buis, dankzij de vuilafstotende eigenschap, ook onder moeilijke omstandigheden. De beproefde voordelen zoals de verwerking tot -10°C, ongevoeligheid voor spanningsscheuren en het gebruik van buisresten dankzij de schuifhulstechniek, zijn natuurlijk ook bij de RAUTHERM SPEED K-buizen vanzelfsprekend.

Videos