Noppenplaat Varionova

Efficiënt en zeker

Snel en zeker voor de hoogwaardige bouw

RAUTHERM SPEED met noppenplaat Varionova – de oplossing met een ‘klik’ voor vloerverwarming/-koeling. De uitstekende glijdende eigenschapen van het zorgt ervoor dat de buis moeiteloos kan worden vastgeklikt. De noppenplaat zorgt voor een betrouwbare bevestiging van de RAUTHERM SPEED buis.

New Content Item


Tot wel

20%

snellere buisverlegging

Gereedschaploze

1-mans

verlegging

Be-

loopbaar

robuust


Glijdt optimaal

 De uitstekende glijdende eigenschappen van het buisoppervlak en de perfect afgestemde geometrie tussen buis en plaat, zorgen ervoor dat de buis moeiteloos kan worden vastgeklikt en tot wel 20% sneller kan worden geplaatst dan klassieke vloerverwarmingsbuizen.

Bliksemsnel en eenvoudig

 De plaatsing en bevestiging van de RAUTHERM SPEED buis gebeurt zonder gereedschap. Voor de installateur betekent dit snel en zeer voordelig werken.

Hoge beloopbaarheid

De robuuste noppen zorgen i.c.m. de isolatielaag voor een goede fixatie van de buis. De buis verdwijnt volledig in de noppenplaat. Deze eigenschappen garanderen een zeer goede begaanbaarheid, die bij verdere werkzaamheden van groot belang is om beschadiging te voorkomen. 

Optimaal afgestemd op iedere eis

De noppenplaat Varionova zorgt voor een zekere fixering van de RAUTHERM SPEED buis. Het systeem kan zonder gereedschap door één persoon worden geplaatst. Daarnaast zorgen de robuuste noppen voor een uitstekende begaanbaarheid.

De noppenplaat is een hoogwaardig, beproefd montagesysteem dat verkrijgbaar is met en zonder isolatie. De isolatielaag onder de noppen biedt uitstekende contact- en warmte-isolerende eigenschappen. 

Snel verleggen – zeker beloopbaar

New Content Item


Voordelen

  • Eenvoudige 1-mans montage
  • Zekere buisklemming, ook in de bochten
  • Goede beloopbaarheid door de extreem robuuste noppen
  • Geen perforatie van de isolatielaag bij de buisbevestiging

De nieuwe buisgeneratie

De nieuwe oranje buisgeneratie

De flexibele laagopbouw maakt het mogelijk: de RAUTHERM SPEED buis is tot wel 30% buigzamer in vergelijking met klassieke vloerverwarmingsbuizen en daardoor tot makkelijker te verleggen.

De bewezen voordelen zoals de verwerking tot -10oC, ongevoeligheid voor spanningsscheuren en het gebruik van buisresten dankzij de schuifhulsverbindingstechniek zijn natuurlijk ook bij de RAUHTERM SPEED buizen van toepassing. 

Video