RAUPIANO PLUS

Beschrijving

Beschrijving

RAUPIANO PLUS voldoet aan de hoogste eisen voor wat betreft de geluidsisolatie en voorkomt zo storende stromingsgeluiden. Met geluidsniveaus van minder dan 2- dB(A) voldoet het systeem vandaag de dag al aan de eisen van morgen.

 • Drie functionele lagen zorgen voor betrouwbare afvoer, absorberen geluid en waarborgen zelfs bij -10 °C een betrouwbare installatie
 • Hydraulisch geoptimaliseerde hulpstukken zorgen voor oprimale afvoercapaciteit en lage stromingsgeluiden
 • Speciaal gepatenteerde bevestigingsbeugels ontkoppelen het contactgeluid effectief
 • Bochten met extra dikke wanden zorgen voor massa op die plek, waar dit voor de geluidsdemping het meest van belang is

Efficiency

 • Geïntegreerde steekmofverbinding en lengten op maat besparen installatietijd: 30 % tijdbesparing t.o.v. conventionele SML-gietbuis
 • Hetzelfde ontwerp als bij de bekende HT (Hoge Temperatuur) -systemen, omdat dezelfde hydraulische afvoercapaciteit van toepassing is
 • Overgang van binnen- naar buitenriolering zonder overgangsstuk mogelijk

Compleet systeem voor eengezinswoningen tot grote objecten

 • Zelfs bij koude temperaturen tot -10 °C breukveilig
 • Breed assortiment van DN 40 - 200
 • Heetwaterbestendig, chemisch bestendig en corrosievrij
 • Als buis voor het centrale stofzuigersysteem inclusief vele toebehoren toepasbaar

Voordelen

Gebouwriolering met RAUPIANO PLUS

RAUPIANO PLUS buizen beschikken over een innovatieve, drielaags wandopbouw:

 • Slijtvaste en zeer gladde binnenlaag van PP
 • Stijve middenlaag van mineraalversterkt PP met geluidabsorberende vulstoffen
 • Slagvast en stootvaste buitenlaag van PP

Met deze eigenschappen realiseert het systeem uitstekende geluidisolerende waarden, is het montageveilig tot -10 °C en heeft het een hoge buisstijfheid (ringstijfheid >4 kN/m² conform NEN EN ISO 9969). RAUPIANO PLUS afvoerbuizen zijn geschikt voor binnenrioleringsinstallaties conform NEN EN 12056 en NEN 3215 binnen gebouwen en voor de ondergrondse installatie binnen en buiten de gebouwstructuur. Van eengezinswoning tot appartementenblok, van nieuwbouw tot renovatie.

De maten van het huisafvoersysteem komen overeen met de NEN EN 1451-1. Daardoor is het systeem compatibel met de conventionele HT- en KG-systemen.

Systeemcomponenten

Systeemcomponenten

Buisfittingen

Een compleet fittingprogramma in de afmetingen DN 40, DN 50, DN 75, DN 90, DN 110, DN 125, DN 160 en DN 200 dekt nagenoeg alle toepassingen af.

Hydraulisch geoptimaliseerde fittingen zorgen voor optimale ontwatering en maken efficiënte en plaatsbesparende oplossingen mogelijk. Speciale enkele aftakkingen met binnenradius hebben bijvoorbeeld een verhoogde afvoercapaciteit en kunnen daarom tot 20 % meer sanitaire installaties ontwateren dan conventionele aftakkingen. RAUPIANO PLUS bochten met nominale doorlaat DN 90 t/m DN 125 zijn voorzien van een wandverdikking in het geluidstechnisch kritieke gebied van de bocht en dragen zo bij aan de geluidsreductie.

Bevestiging

Bij stromingsgeluiden in buizen stond tientallen jaren lang een luchtgeluid op de voorgrond. Om deze te elimineren, werden zware buizen met hoge dichtheid toegepast. Op het gebied van de moderne gebouwisolatie moet ook op een andere geluidscomponent worden gelet: ook het contactgeluid is een wezenlijke factor. De gepenteerde, hoogisolerende klembevestiging, bestaande uit een steun- en fixeerbeugel, minimaliseert de overdracht van het contactgeluid aanzienlijk. Hiermee wordt voldaan aan de geduiddempingsvereisten van DIN 4109 (30dB(A)) en de strengere eisen van de VDI-richtlijn 4100 (20 dB(A)). Het testcertificaat van het Fraunhofer Instituut bevesigt: geluidsisolatie op het hoogste niveau.

Downloads

Downloads