RAU-FIPRO X – Denk in nieuwe dimensies

Ontwikkeld voor vliegtuigen. Perfect voor uw ramen.

Met RAU-FIPRO bracht REHAU in 2008 een revolutie teweeg in de ramensector. Voor het eerst werd het principe van vezelversterkte composietmaterialen – tot dan vooral bekend uit de racesport of vliegtuigbouw – ook bij ramen toegepast om de beste eigenschappen van kunststof en glasvezel te combineren tot een nieuw materiaal.

Het is tijd om verder te schrijven aan het succesverhaal van RAU-FIPRO...

RAU-FIPRO X


RAU‑FIPRO X

Met ruim 50 % meer glasvezel in het vleugelprofiel, is RAU‑FIPRO X het kwaliteits­materiaal bij uitstek voor een brede waaier aan mogelijkheden, dat de bekende voordelen van RAU‑FIPRO nog uitbreidt met de X‑factor:

X-tra grote elementen

Meer licht, meer ontwerpvrijheid, meer welzijn
 

X-tra hoge energie-efficiëntie

Uitstekende warmte-isolatie en voordelig
 

X-tra veelzijdige mogelijkheden

Maximale ontwerpvrijheid, veiligheid en maximaal comfort


10 % grotere elementen

Beste licht- en zichtomstandigheden. RAU-FIPRO X legt dankzij ruim 50% meer glasvezels in de raamvleugels de basis voor ongekende raamafmetingen. Zo zijn zelfs plafondhoge raamelementen tot 2,80 m mogelijk – helemaal zonder extra bovenlichten.

Dit resulteert in nog meer natuurlijk licht en meer architecturale vrijheid voor een unieke woonbeleving. Buitengewoon slanke profielen maken de raamoppervlakken nog groter.


10 % grotere elementen

RAU-FIPRO X: 76 % energiebesparing

76 % energiebesparing

90 % van alle ramen uit RAU-FIPRO X hebben geen metalen versterking nodig, zodat vervelende koudebruggen gewoon niet kunnen optreden. En in combinatie met drievoudige isolerende beglazing halen ze uitstekende Uw-waarden tot wel 0,60 W/m2K, waarmee ze tot 76 % energie besparen.

Icon_Geld_sparen_grau_Online - 67322

Subsidie aanvragen

Raamprofielen uit RAU‑FIPRO X zijn gecertificeerd door het Passivhaus Institut in Darmstadt. Bouwcomponenten met dit keurmerk zijn over het algemeen twee tot vier keer zo efficiënt als conventionele producten.

 
24-voudige geluiddemping

24-voudige geluiddemping

Lawaai geeft stress – en dat wil niemand in zijn woning. Door de 24-voudige geluidsreductie wordt uw huis een oase van rust.


700-D083 - 61889

400 verschillende designs

Rond of vierkant, met of zonder glasverdeling: met RAU-FIPRO X zijn zelfs de lastige raamvormen makkelijk realiseerbaar. Bovendien biedt het KALEIDO COLOR-programma een enorme keuze aan kleur- en designvarianten. Afhankelijk van de gewenste look en oppervlaktestructuur kunnen er verschillende technieken worden gebruikt, zoals lakken (KALEIDO PAINT) of een foliebekleding (KALEIDO FOIL).

Dit geeft samen meer dan 400 ontwerpmogelijkheden. Bovendien kunnen binnen en buiten natuurlijk verschillende looks met elkaar worden gecombineerd.

KALEIDO COVER

Perfecte aluminiumlook

De KALEIDO COVER aluminium voorzetschaal geeft de ramen een hoogwaardige aluminiumlook dankzij het volledig antracietkleurige profiel zelfs bij het openen.

MFF_M_FBF_18_D197 - 47585

Natuurlijke look met KALEIDO WOODEC

Het volgende niveau van houten look en feel: de matte oppervlakken zijn niet alleen mooi om naar te kijken, ze voelen ook bijzonder echt aan.

 
 
Duurzaamheid in de praktijk

Duurzaamheid in de praktijk

Oude ramen worden verwerkt tot nieuwe, innovatieve en duurzame raamsystemen – met dezelfde kwaliteit als REHAU ramen van nieuw materiaal. Het materiaal wordt gereinigd, fijngemalen, gesorteerd, veredeld en uiteindelijk gerecycleerd in de binnenkern van nieuwe raamprofielen.

Daardoor halen wij nu reeds een CO2‑besparing van wel 97.000 ton per jaar.


Een sterk team: GENEO en RAU‑FIPRO X

Het succes van RAU-FIPRO is nauw verbonden met ons raamsysteem GENEO. Het logische gevolg daarvan is dat GENEO ook het eerste REHAU-systeem is dat met RAU-FIPRO X verkrijgbaar is.

De belangrijkste cijfers op een rij:

700-D082_numbers_Be-NL - 69155


Installateurs in uw buurt

Vind nu een raamspecialist en maak uw droomramen waar.


Downloads

Engineering progress

Enhancing lives