Perspektiva pa kufij

Dritare me përcaktim të ri – me RAU‑FIPRO X

Me RAU‑FIPRO, në 2008 REHAU revolucionoi tregun e dritareve. Parimi i komponimeve të përforcuara me fibra optike –deri në atë kohë ishte i njohur, në radhë të parë, në garat sportive ose në konstruksionin e avionëve – u përdor për herë të parë te dritaret dhe kombinoi vetitë më të mira nga bota e PVC-së dhe fibrave optike.

RECETA E SUKSESIT


 • Madhësi maksimale dritaresh
  nëpërmjet një qëndrueshmërie dy herë më të madhe sesa dritaret vetëm me PVC
    
 • Efiçienca më e mirë energjetike
  falë urave termike shumë më të pakta

   
 • Forma individuale
  për herë i realizueshëm plotësisht i armuar – pa çelik deri në qoshe

Që atëherë shumë gjëra kanë ndryshuar: që nga stile arkitekturore të parapëlqyeshme, duke vazhduar me kërkesa individuale për dizajnin e dritareve dhe ‑funksione, deri te dëshira për më shumë qëndrueshmëri.

REHAU nuk do të ishte REHAU nëse nuk do të vazhdonin të punonim më tej për të realizuar dritare, të cilat bashkojnë në mënyrë perfekte stilin aktual të jetesës, trendet arkitekturore dhe kërkesat e tyre.

Është në kohën për të vazhduar shkrimin e historisë së suksesit të RAU‑FIPRO…

RAU-FIPRO XMe përqindjen e mbi 50 % të rritur të fibrave optike në profilin e kanateve, RAU‑FIPRO X është materiali me përformancë të lartë për mundësi të ndryshme. Nga tetori është i disponueshëm sistemi ynë premium GENEO me RAU‑FIPRO X dhe zgjeron avantazhet e njohura për faktorin X:

X-TRA I MADH

RAU-FIPRO X

Me RAU‑FIPRO X realizon me funksion të sigurt edhe elemente dritaresh me lartësi kati – plotësisht pa baxho shtesë.

Rezultati: edhe më shumë dritë natyrale dhe madhësi elementesh për kërkesa arkitektonike në përputhje me kohën.

10% elemente të mëdha:

 • I bardhë: deri në lartësinë 280 cm

 • I bardhë i paarmuar: deri në lartësinë 230 cm

 • Me ngjyrë i paarmuar: deri në lartësinë 220 cm

X-TRA I QËNDRUESHËM

Profile prej RAU‑FIPRO X janë plotësisht të armuara, pa çelik deri në qoshte, pa ngjitje shtesë. Shpërndarja e peshës bëhet në të gjitha drejtimet.

Rezistenca më e madhe e temperaturës ofron qëndrueshmëri maksimale – veçanërisht e rëndësishme në lidhje me numrin e rritur të profileve të fshehura dhe me ngjyrë.

X-TRA I FORTË

Me më shumë se 50% më shumë komponente statike të fibrave optike në profile, mbështeten edhe peshat e kanateve deri në 150 kg, duke mundësuar integrimin e izolimit të fortë të zhurmës dhe mbulimin me xhama sigurie.

Edhe vetë profilet janë deri në 40% më të lehta  se sistemet e konkurrencës. Kjo lehtëson përpunimin dhe montimin.

Dritaret me profile RAU‑FIPRO X e reduktojnë zhurmën deri në 47 dB.

RAU-FIPRO X

Dritaret me profile RAU‑FIPRO X arrijnë pa problem klasën e rezistencës RC 2. Edhe kërkesat e klasës së rezistencës RC 3 mund të realizohen lehtësish me masa  përkatëse.

X-TRA EFIÇENT

90% të kornizave të prodhuara prej RAU‑FIPRO X vijnë nga armim metali. Urat termike të pafavorshme shmangen. Dhomat e lira mund të përdoren për masa të tjera të izolimit termik. Dhe e kombinuar me një izolim të trefishtë arrihen vlera Uw‑deri në 0,60 W/m2K.

Profilet e dritareve prej RAU‑FIPRO X janë certifikuara nga Instituti Passivhaus në Darmstadt.

X-TRA DIZAJN

Programi KALEIDO COLOR ju ofron një gamë të madhe variante ngjyrash dhe dizajni. Në varësi të pamjes së dëshiruar dhe strukturës së sipërfaqes, përdoren procese të ndryshme, të tilla si llakimi (KALEIDO PAINT) ose mbulimi i fletëve (KALEIDO FOIL). Rezultati: mbi 400 mundësi dizajni. Kuptohet se mund të kombinohen pamje të ndryshme me njëra-tjetrën.

KALEIDO COVER

Pamje perfekte alumini: zgjidhja më e mirë nga ana ekonomike

RAU-FIPRO X bën të mundur madhësi dritaresh që deri tani ishin të rezervuara për aluminin. Por jo vetëm kjo: me veshjen sipërfaqësore alumini KALEIDO COVER, dritaret mund të mahnitin edhe me pamje alumini me vlerë të lartë – falë profilit me ngjyra të vazhdueshme antraciti edhe gjatë hapjes. Përveç veshjes sipërfaqësore disponohen edhe mbulime në dekore Metallic dhe llakime për sipërfaqe të strukturuara dhe me lustër.

KALEIDO WOODEC

Pamje dhe ndjenjë natyrale me KALEIDO WOODEC


Zbuloni nivelin e ardhshëm të pamjes dhe ‑ndjenjës drusore të dritareve REHAU. Sepse, sipërfaqet mat  të KALEIDO WOODEC jo vetëm janë të bukura  për t'u parë, por edhe ndjehen  vërtetë reale.

Një ekip i fortë: sistem dritaresh GENEO dhe RAU-FIPRO X

Suksesi i RAU‑FIPRO është i lidhur ngushtë me sistemin tonë të dritareve GENEO. Pasoja logjike: GENEO është sistemi i parë REHAU që do të disponohet me RAU‑FIPRO X.

Zbuloni GENEO RAU‑FIPRO X:


EcoPuls

Si sipërmarrje që prodhon globalisht, ne mbajmë një përgjegjësi të veçantë për njerëzit dhe mjedisin. Ne përdorim me përgjegjësi lëndë të para dhe përdorimin e materialeve e vërejmë gjatë të gjithë ciklit të jetës së produktit. Dritaret REHAU ECO PULS kursejnë energji gjatë të gjithë ciklit të jetës së produktit, jo vetë kur montohen. Ne i marrim të gjitha dritaret plastike dhe i riciklojmë. Te ne, materiali grumbullohet, pastrohet, copëtohet, seleksionohet, pjesërisht rafinohet dhe në fund përdoret sërish për prodhimin e profileve të reja të dritareve. Kështu, dritaret e vjetra bëhen sërish sisteme dritaresh të reja, inovative dhe të qëndrueshme – në cilësi të njëjtë si dritaret nga materiali i freskët.

Printo