RAUGEO PE-Xa

Energjia gjeotermike

Ngrohja me nxehtësi në thellësi

Burimi i lirë i energjisë

Ngrohja me një burim të lirë energjie, pavarësisht nga çmimet e lëndëve të para, zhvillimet politike dhe krizat - dhe gjithashtu të favorshme për mjedisin. Kjo është gjeotermike.

Dy parime: nga sipërfaqja ose nga thellësia

Dy parime: nga sipërfaqja ose nga thellësia

A keni pyetje? Ekspertët tanë do të jenë të lumtur t'ju këshillojnë personalisht

Kontaktoni zyrën e shitjeve


Sistemet tona për energji gjeotermike me një vështrim:

RAUGEO Erdwärmesonde

Sonda gjeotermike RAUGEO

RAUGEO Erdwärmekollektor

Koleksioni gjeotermik RAUGEO

RAUGEO Erdwärmepfahl

Bateri gjeotermike RAUGEO

Sonda Gjeotermale RAUGEO PE - Xa green: Më e qëndrueshme

Instaluar në një thellësi prej 300 m, RAUGEO PE-Xa green përdor në mënyrë efikase temperaturat konstante të tokës më në thellësi për të gjeneruar energji. Plus i madh: shtresa e jashtme e ashpër në kombinim me materialin tonë mbushës siguron një shtrëngim të sistemit që sistemet konvencionale gjeotermike nuk e ofrojnë.

Fushat e aplikimit:

 • Ngrohja dhe ftohja në lidhje me gjeneratorët për ngrohje
 • Ftohje e lirë, d.m.th ftohje pasive e dhomës së ndenjes
 • Mbajtja e ambienteve të hapura pa akull për ngrohësit e urave ose rampave
 • Ruajtja e nxehtësisë në tokë në kombinim me burimet diellore termike ose burimet e tjera të energjisë
 • Ideale për kombinimin me ngrohjen dhe ftohjen e sipërfaqes ose kontrollin e temperaturës së bazës së betonit

Përparësitë tuaja:

 • Sistemi i sondave përmbush rregulloret më të larta të sigurisë
 • Prurje uji më të ulët për efikasitet më të lartë termik
 • Garanci 10 vjeçare (shihni certifikatën e garancisë RAUGEO PE-Xa, shtypni nr. 827510)

RAUGEO mbledh kolektorët PE-Xa gjeotermik të sipërfaqes: Profesionisti

Ky kolektor i nxehtësisë gjeotermike i instaluar në mënyrë horizontale nxjerr nxehtësinë nga zona pa ngrica në një thellësi të tokës prej rreth 1.5 m. Rezistent ndaj dëmtimeve mekanike siç janë ngarkesat në pikë, kolektori RAUGEO PE-Xa bën zëvendësimin e dyshemesë së kushtueshme të panevojshme dhe ul ndjeshëm kostot e instalimit.

REHAU gjithashtu ofron kolektorë gjeotermikë të bërë nga PE100 dhe PE100‑RC për kërkesa më të ulëta në ngarkesën e pikës dhe rezistencën ndaj temperaturës.

Fushat e aplikimit:

 • Për ngrohjen në lidhje me gjeneratorët për ngrohje
 • Mund të përdoret në zona të mëdha duke filluar nga 200 m²
 • Shtrirja e lirë me makineritë e zakonshme të ndërtimit
 • Mund të instalohet në toka me gurë pa shtresa rëre
 • Optimale për kombinimin me ngrohjen e sipërfaqes

Përparësitë tuaja:

 • Mund të instalohet deri në ‑30 °C
 • Efikasitet i përmirësuar përmes ripërdorimit të materialit të gërmuar
 • Nuk i nënshtrohet miratimit

RAUGEO mbledh kolektorët PE-Xa gjeotermik të sipërfaqes

Akumulatorët gjeotermikë ose të energjisë kanë një funksion të dyfishtë në ndërtimin e ndërtesave moderne: ato përdoren si kolona themelesh për një nëntokë me ngarkesë të dobët për të ndërtuar struktura dhe më vonë ato shërbejnë si akumulatorë energjie me linja grumbulluese të integruara për përdorimin e energjisë gjeotermike afër sipërfaqes. Falë vetive shumë rezistente të materialit të tyre dhe rrezes së vogël të lakimit, tubat e kolektorit RAUGEO PEXa janë të përsosura për t’u përdorurnë akumulatorët e energjisë.

Fushat e aplikimit:

 • Mbulimi i ngarkesës bazë të energjisë nga ana energjetike
 • Aktivizimi i kolonave të themeleve që kërkohen në çdo mënyrë
 • Ngrohja dhe ftohja në lidhje me gjeneratorët për ngrohje
 • Ftohje ‑e lirë, d.m.th ftohje pasive e dhomës së ndenjes
 • Ideale për kombinimin me ngrohjen dhe ftohjen e sipërfaqes ose kontrollin e temperaturës së bazës së betonit

Përparësitë tuaja:

 • Instaluar deri në 50% më shpejt falë teknologjisë teleskopike
 • Performanca e tërheqjes u rrit deri në 10%
 • Devijimi i optimizuar i tubit
 • Pa shtresa - pa të meta

Materiali mbushës RAUGEO fill: mbushja profesionale shpimeve nëntokësore

Me një përçueshmëri termike prej përafërsisht 2.0 W/ mK dhe rezistencë ndaj ngricave bazuar në DIN 52104-A, RAUGEO fill është materiali ideal mbushës.

Në dispozicion si:

 • RAUGEO fill në ngjyrë të kuqe
  Materiali mbushës rezistent ndaj ngricave i përmirësuar termikisht me një përçueshmëri termike prej afërsisht 2.0 W/mK dhe një rendiment prej përafërsisht 1.0/m³
 • RAUGEO fill në ngjyrë blu
  Material rezistent ndaj ngricave me një rendiment të lartë prej afërsisht 0.7/m³
 • RAUGEO fill në ngjyrë të bardhë
  Për kërkesa të thjeshta

Kontakti

A keni pyetje? Stafi në zyrat tona të shitjeve do të jetë i lumtur t'ju ndihmojë.

Kërkesë për kontakt

Engineering progress

Enhancing lives

Maximum cart size of 3 items has been reached!

Your sample cart items:
Type
Decor
Collection