BAU-D329 - 17796810

Kullimi i ndërtesave

Me një shikim

Një sistem i plotë për shtëpi me një familje dhe objekte të mëdha

Gama jonë e tubave, pajisjeve dhe aksesorëve RAUPIANO PLUS, mund të përdoret në mënyrë universale dhe përputhet me sistemet konvencionale HT dhe KG në të gjitha dimensionet nga DN 32 deri DN 200 - me zhurmë optimale dhe mbrojtje nga zjarri.

17 dB

Instaloni në mënyrë të qetë
me RAUPIANO PLUS

F90

E mbrojtur nga zjarri
me RAUPIANO PLUS

30 %

Instalim më i shpejtë
me RAUPIANO PLUS

Tub premium me mbrojtje akustike -
konfirmuar nga Instituti Fraunhofer

RAUPIANO PLUS, si shumë i qetë bie ndjeshëm nën kërkesat minimale të detyrueshme për izolimin e zërit në instalimet sanitare. Edhe udhëzimi më i rreptë VDI 4100 është shkelur për shkak të gjatësisë.

Mbrojtja nga zjarri: i shpejtë, i lehtë dhe në përputhje me standardet
Edhe nëse gjërat duhet të shkojnë shpejt në vendin e ndërtimit, nuk mund të ndodhë asnjë gabim kur bëhet fjalë për mbrojtjen nga zjarri. Zgjidhjet tona për mbrojtjen nga zjarri janë të projektuara për planifikim të thjeshtë, montim të thjeshtë dhe kështu për pranim pa komplikime të ndërtimeve.

Koha e montimit është reduktuar në minimum
Përjashtimi i burimeve të gabimeve në planifikim dhe instalim dhe reduktimi i kostove të montimit kursen deri në 30% të kohës së punës në krahasim me tubat SML prej gize.

Mbrojtja nga zhurmat konfirmuar nga Instituti-Fraunhofer:

Sistemi i kullimit pa zhurma

Sistemi ynë i tubave me izolim akustik RAUPIANO PLUS me nivele zhurme prej vetëm 17 dB (A)* është shumë më poshtë se vlerat e kërkuara të udhëzimit të izolimit akustik VDI 4100. Më i qetë se një pëshpëritje, sepse të gjithë përbërësit - tubat, pajisjet dhe teknologjia e lidhjes - ndihmojnë në sigurimin që RAUPIANO PLUS të funksionojë pa ndonjë zhurmë.

Raupiano

Teknologjia jonë me shumë shtresa që përthithë tingujt
Shtresa e mesme shumë e ngurtë e gypave tanë arrin një densitet tubi prej 1.9 g/cm³ përmes mbushësve që përthithin tingullin. Kjo redukton shumë nivelin e tingullit.

Raupiano

Më pak zhurmë ndikuese në zonën e devijimit
Optimizimi masiv i synuar në zonën e ndikimit të kthesave DN 90 deri DN 160 redukton zhvillimin e zhurmës. Skajet e brendshme të optimizuara hidraulike të degëve në të njëjtën kohë reduktojnë zhurmën e rrjedhës.

Raupiano

Më pak zhurmë e ngarkuar nga struktura falë shtrëngimit të lidhjes zhurmë-mbytëse
Lidhja e patentuar e shtrënguesve siguron edhe më shumë qetësi. Ajo redukton ndjeshëm transmetimin e zhurmës së krijuar nga struktura në murin e instalimit.


* Mbërthim me anë të lidhjes së patentuar për reduktimin e zhurmës së krijuar prej strukturës nga REHAU (P-BA 274/2016)

A e dini?

Edhe më e qetë falë izolimit të zhurmës të krijuar nga struktura

Pjesa e shtrëngimit të lidhjes zhurmë-mbytëse izolon zhurmën e krijuar nga struktura. Përbëhet nga një kapëse mbështetëse dhe fiksuese, redukton ndjeshëm transmetimin e zhurmës së krijuar nga struktura në murin e instalimit. Rrotulluesit e saktë shtrëngues të kapëseve drejtuese përcaktohen nga bllokimi praktik i kapëseve dhe nga një ndarës. Përveç kësaj, gjeometria e veçantë e përfshirjes së gomës siguron që tubi të jetë i përqendruar me të njëjtën distancë në të gjitha anët e kapëses.

Mbrojtja nga zjarri: F90 me distancë zero

Kërkesat minimale të hapësirës me sigurinë maksimale të planifikimit

Sistemi i tubave me izolim akustik, RAUPIANO PLUS, gjithashtu llogarit mbrojtjen nga zjarri. Në kombinim me tubat tanë RAUTITAN për ujë të pijshëm dhe ngrohje, inspektimi që kërkon kohë lidhur me pastrimet minimale që duhen zbatuar është eliminuar plotësisht. Ne i kemi vlerësuar të dyja sistemet në rrjet dhe opinioni i ekspertit konfirmon distancën zero për pothuajse të gjitha kombinimet. Kjo vlen edhe për kombinimin e RAUPIANO PLUS me linja metalike jo të ndezshme.

Zgjidhjet tona për mbrojtjen nga zjarri miratohen nga autoritetet e ndërtimit dhe kanë një kohëzgjatje rezistence ndaj zjarrit prej së paku 90 minuta.

100% mbrojtje termike

Pa lënë pas dore izolimin termik, zgjidhjet tona për mbrojtjen nga zjarri mund të përdoren gjithashtu në tavanet me izolim termik, si psh. në garazhet nëntokësore.

Kursim i hapësirës dhe i sigurt

Raupiano plus grafik - 56538

Mbrojtja nga zjarri

Shirit për mbrojtjen nga zjarri që kursen hapësirën nga DN 40 deri 110
I projektuar për të kursyer hapësirë, me mbulesë të fiksuar në tavan, dhe shirit mbrojtës nga zjarri është zgjidhja inteligjente për instalim me vetëm një person - pa shpime dhe kunja. Prisni, ngjisni, dhe u përfundua.

Mbrojtja nga zjarri

Manikotat për mbrojtjen nga zjarri DN 50 deri 125 dhe 40 deri 200 DN
Pavarësisht nëse montohen në tavan ose në mur, manikotat kompakte për mbrojtjen nga zjarri bëjnë përshtypje me lartësinë e tyre veçanërisht të ulët të instalimit prej vetëm 30 mm. Manikotat e mëdha për mbrojtjen nga zjarri- Plus- janë gjithashtu të përshtatshme për instalim në tavan ose mur.

Mbrojtja nga zjarri

Manikotat me kënd prej DN 75 deri 125
Duke menduar rreth qoshes: manikotat me kënd për mbrojtjen nga zjarri janë zgjidhja ideale në hapësira veçanërisht të mbyllura dhe për kabllot që e kanë daljen këndore. Është instaluar nën tavan.

Qëndrueshmëria ekonomike: pa kompromise

Qëndrueshmëria ekonomike


Hapësirë e fituar prej 35%
Fitoni hapësirë ​​deri në 35%: në krahasim me SML, RAUPIANO PLUS krijon hapësirë ​​më të vlefshme jetese përmes kërkesave të matshme për më pak hapësirë. Zgjidhjet për mbrojtjen nga zjarri REHAU kursejnë veçanërisht hapësirën. Për më tepër, mbështetësit e poshtëm të tubit që konsumojnë hapësirë, të cilët janë të detyrueshëm për gypat prej gize SML, nuk janë më të nevojshëm. Mbërthimi elegant RAUPIANO PLUS ofron shumë liri instalimi - edhe kur gjërat ngushtohen.

9 në vend të 5 banjove
Sepse aty ky për gypat e gomës SML është përcaktuar dimensioni 80, dimensioni 90 është zgjedhja për RAUPIANO PLUS. Me norma të rrjedhjes deri në 20% më të larta, 9 banjë në vend të 5 banjave mund të lidhen me një gyp të poshtëm.

Montim 30% më i shpejtë
Në krahasim me gypat SML prej gize, ju kurseni deri në 30% kohë pune me tubat tona me mbrojtje ndaj zhurmave. Kjo është bërë e mundur duke eliminuar burimet e gabimeve në planifikim dhe instalim, si dhe me reduktimin e kostove të montimit.


Plus kosto më të ulëta materiale RAUPIANO PLUS redukton kostot e materialit - krahasuar me kombinimin klasik të tubave SML prej gize dhe HT plastike - deri në një të tretën. Së bashku me instalimin e ruajtur, kjo gjithashtu ju shërben si një instalues.

Avantazhet e kostos për montimin dhe materialin mund të demonstrohen në bazë të një projekti të madh me 313 njësi banimi, në të cilin investitori dhe shoqëria ekzekutuese e vlerësuan instalimin me SML dhe HT. Llogaritja bazohej në ekstraktin e materialit. Kohëzgjatja e montimit vjen nga një studim i jashtëm, i pavarur nga Shoqata e Hidraulikëve, Teknologjia Sanitare dhe e Ngrohjes, në Munih.

wirtschaftlichkeit - 113702

Video

Shkarkime

Engineering progress

Enhancing lives

KONTAKTI

Maximum cart size of 3 items has been reached!

Your sample cart items:
Type
Decor
Collection