REHAU i kthen mobiljet në një ndërfaqe të përdoruesit

Smart Sense

Panairi ndërkombëtar i arredimit në Këln tashmë pushtoi SMART SENSE në janar 2018, sepse profile polimer me ndjeshmëri prekëse i kthen mobiljet në një ndërfaqe të përdoruesit: Lartësia e tavolinës mund të rregullohet, drita mund të rregullohet dhe korniza e shtruar e shtratit mund të kontrollohet. Risia e produktit jo vetëm që u prit mire nga vizitorët e panairit të tregtisë.

Ideja SMART SENSE lindi si pjesë e një bashkpunimi midis sektorit të Furniture Solution dhe platformës teknologjike „Elektronika në polimere“, e cila është e përfshirë në integrimin e sipërfaqeve me prekje në përbërësit e polimerit që nga viti 2013, në atë kohë akoma në fushën e zhvillimit të teknologjisë „Integrimi i funksioneve eletronike“. „Plastika dhe elektronika shkojnë mirë së bashku sepse polimeret nuk pengon transmetimin e valëve. Për shembull, nëse mbulesa e një smart phone do të ishte tërësisht prej metali, asnjë sinjal nuk do të kalonte“, shpjegon Dr.Ansgar Niehoff, shef i Platformës së teknologjisë „Elektronika në polimere“. Në vitin 2015 dhe 2016 ekipi i Advanced Technologies u mor me teknologjinë dhe iu afrua divizioneve me shembuj të aplikacionit dhe demonstrime. „Ne mennjëher njohëm potencialin e divizionit për Furnitore Solutions“, tha Thornsten Zwenzner, shef i zyrës së menaxhimit të produkteve për Furniture Systems.

Së bashku në fillimet plastik elektronik dhe me prodhuesin e mobiljeve për zyra König + Neurath, SMART SENSE u zhvillua për tryezat e konferencave. Me "Prekjen e Pafund", për shembull, lartësia e tryezës mund të rregullohet nga çdo pozicion.

"Për ne, SMART SENSE është vetëm maja e Eisbergut. Ne dëshirojmë t'u sigurojmë polimereve përfitime shtesë funksionale dhe në këtë mënyrë të krijojmë vlerë të shtuar për klientët tanë. Ne gjithashtu merremi intensivisht me tregjet e reja dhe modelet alternative të biznesit, "thekson Thorsten. Fusha e kujdesi shtëpiak është veçanërisht interesante. Të nxitur nga popullsia në plakje, mungesa e punëtorëve të aftë dhe profesionalizimi i sektorit të kujdesit shtëpiak, këtu ka shumë potencial.

Videoja e kundërt na tregon Laura Steppuhn, Menaxher Produktesh Zyra Sistemi Mobilje, SMART SENSE në veprim.

Engineering progress

Enhancing lives