The REHAU Way

75 vite vlera, ndryshime dhe vizione

17.01.2024

75-Jahre-REHAU_Signet - 1124195

  • REHAU e feston përvjetorin e 75 -të të kompanisë 
  • Nga një biznes familjar në familje kompanish
  • Investime ndërkombëtare në rritje të qëndrueshme


"Engineering progress. Enhancing lives." është deklarata e REHAU. Me produktet dhe zgjidhjet e saj inovative të sistemit, kompania përmirëson jetën e njerëzve. REHAU tani po feston përvjetorin e saj të 75-të. Së bashku me punonjësit e saj, REHAU po shikon prapa, por mbi të gjitha, grupi po shikon përpara."

Qoftë raketa Ariane për hulumtim të gjithësisë, ngrohje e fushës në stadiumin olimpik të Berlinit apo metroja në Kajro: REHAU know-how dhe ekspertiza teknike mund të gjenden në të gjitha ato. Përshtatshmëria dhe një fondacion i fortë i bazuar në vlerë e kanë bërë kompaninë familjare në familjen e sotme të kompanive që do të vazhdojnë të investojnë në një rritje të qëndrueshme. Përqëndrimi është në tregjet tërheqëse me potencial rritjeje. Të përmendim dy shembuj: kompania po zgjerohet aktualisht në Afrikë, ku kohët e fundit bleu një kompani Afrikano-jugore, dhe në Meksikë: Si një piketë e mëtejshme në ndërkombëtarizim, REHAU do të hapë një strukturë prodhimi për industrinë e mobiljeve në Dhjetor në mënyrë që të plotësojë kërkesën në rritje për REHAU produktet në Amerikën Veriore dhe Qendrore.

DIM00128_02 - 1094418

Themeli për historinë e suksesit REHAU u hodh nga themeluesi i kompanisë Helmut Wagner në vitin 1948 në qytetin bavarez me të njëjtin emër, kur në mjediset e fabrikës frankone të lëkurës ai, dy burra dhe një makinë filluan të zëvendësonin materialet konvencionale me polimerë, duke i përmirësuar në këtë mënyrë. Duke u mbështetur në vlerat e besimit, besueshmërisë dhe inovacionit, ai krijoi një biznes të suksesshëm. Në vitin 2000, djemtë e tij Jobst Wagner dhe Dr. Veit Wagner morën përsipër pasurinë e kompanisë si President respektivisht si Zëvendëspresident, dhe vazhdimisht e zhvilluan atë më tej në drejtim të nëngrupeve të sotme. Në vitin 2021, Jobst Wagner ia dorëzoi presidencën Dr. Veit Wagner dhe u transferua në zëvendëspresident. Me Nils Wagner si Kreu i REHAU New Ventures, gjenerata e tretë përfaqësohet në një pozitë udhëheqëse brenda grupit. Në vitin 2021, pionieri dhe vizionari Helmut Wagner ndrroi jetë në moshën 95-vjeçare.

Sot, REHAU Group është një familje ndërkombëtare kompanish me 190 lokacione në mbarë botën, me më shumë se 20,000 punonjës dhe një qarkullim vjetor prej më shumë se 4.5 miliardë euro. Me Meraxis, REHAU New Ventures, RAUMEDIC, REHAU Automotive dhe REHAU Industries, kompania bashkon pesë nëngrupe nën një kulm. Receta e suksesit është një frymë pioniere, një themel i fortë dhe i bazuar në vlerë dhe aftësia për t'u përshtatur. Përveç të menduarit jashtë kutisë, ADN-ja e Grupit përfshin një ekuilibër midis përvojës dhe guximit për të marrë rreziqe dhe, e fundit, por jo më pak e rëndësishme, gatishmëria për t'u zhvilluar vazhdimisht më tej.

Dr. Veit Wagner, President i Grupit REHAU, është i bindur: "Ndryshimi ofron fushë pjellore për ide dhe risi të reja që na bëjnë konkurrues në afat të gjatë."

MA-D1034_CL - 1085011

REHAU nxori profilin e parë të dritares së polimerit në vitin 1958. Në vitin 1987, kompania prezantoi teknologjinë e parë të mëngëve rrëshqitëse për lidhjen e tubave dhe që atëherë ka shitur një miliardë njësi. Sot, çdo e treta e makinave në Evropë përmban përbërës nga specialisti i polimerit. 400.000 kilometra të kanaleve mikro kabllore REHAU lidhin njerëzit në të gjithë botën. Dhe duke depozituar rreth 100 patenta në vit, REHAU është një nga aplikantët më të mirë për patenta në Gjermani.

Në këtë mënyrë, kompania po modelon të ardhmen në mënyrë më të qëndrueshme të mundur, sepse qëndrueshmëria është e ankoruar fortë në procesin strategjik të vendimmarrjes. Që nga vitet 1950, REHAU rifuti mbeturinat e polimerit në proceset e saj të prodhimit. Në fund të viteve 1980, kompania inicioi edhe zhvillimin e koncepteve për asgjësimin. Sot, ekonomia cirkulare, furnizimi me energji i orientuar në të ardhmen dhe nxitja e diversitetit janë temat kryesore të korporatave për t'u bërë edhe më të qëndrueshme. Për shembull, REHAU po synon të rrisë sasinë e riciklimeve në prodhim në 20 për qind deri në vitin 2025. Më shumë se gjysma e profileve të dritareve REHAU tashmë përmbajnë deri në 75 përqind granula të ricikluara. Dhe deri në vitin 2035, kompania synon të ketë një prodhim neutral ndaj CO2 në mbarë botën. Kjo është zbatuar tashmë në disa vende. Kështu, për brezat e ardhshëm, REHAU po punon me një busullë të fortë përtej kufijve të kompanisë drejt një të ardhmeje të qëndrueshme dhe inovatore – në përputhje me pretendimin "Engineering progress. Enhancing lives."

Festojmë 75 vjetorin e REHAU

Engineering progress

Enhancing lives

Maximum cart size of 3 items has been reached!

Your sample cart items:
Type
Decor
Collection