Кантови кои се лакираат

Опис

Опис

Примената на лакирани површини има големи предности за производителите на мебел посебно кај мали серии на производство. Пред се со лакирање на познати шпан плочи во споредба со МДФ може да се добие заштеда на трошоци во процесот на производство. Тука почнува областа на примена на РАУКАНТЕКС кант траката која може да се лакира со специјално развиена рецептура за оптимално лакирање.

Предности

Предности

  • Оптичка разновидност
  • Абсолутно усогласување на боите и степенот на сјајност помеѓу плочата и кантот
  • Нема фуга помеѓу плочата и кантот
  • Подобра цврстина на површината од ламинат
  • Мала потреба од лагерување (1 фронт и 1 кант трака за x бои)
  • Го има и како РАУКАНТЕКС ласер еџ

Downloads

Downloads

Печати