0000FB1A_8369_1 - 8369

Технологија на пречистителни станици за отпадни води

Системи за аерација, кои штедат енергија

Повеќе ефикасност за најголемите потрошувачи на енергија

Суштински важна компонента во биолошките пречистителни станици, е системот за аерација. Со удел од околу 70 %, тој е најголемиот потрошувач на енергија. Нашите системи на аератори на цевки и плочни аератори помагаат во заштедата – со до 30 % пониски трошоци за енергија. Нивниот долг животен век ги намалува тендерските трошоци.

Варијанти на производот

Системи за аерација се погодни за општински и индустриски пречистителни станици.

За аерација со фини меурчиња, на отпадните води/мешавината на активирана тиња во фази на биолошко прочистување, може да се приклучи четириаголна цевка од не`рѓосувачки челик, со и без повратен вентил

РАУБИОКСОН ПЛУС (RAUBIOXON PLUS)

За аерација со фини меурчиња на отпадните води/мешавината на активирана тиња во фази на биолошко прочистување, може да се поврзе со цевки од не`рѓосувачки челик и со ПВЦ-цевки, со и без повратен вентил

РАУБИОКСОН ДУО ПЛУС (RAUBIOXON DUO PLUS)

За аерација со фини меурчиња на отпадните води во фази на биолошко прочистување, може да се поврзе со цевки од не'рѓосувачки челик и со ПВЦ-цевки, со и без повратен вентил

РАУБИОКСОН  (RAUBIOXON) плочест аератор

Предности

  • Ниски трошоци за санирање, благодарение на брза и едноставна монтажа
  • До 30 % заштеда на трошоците за енергија, благодарение на малиот пораст на загуба на притисок
  • Добра оксигенизација
  • Погоден за континуирана и наизменична работа
  • Погоден за индустриски отпадни води
  • Може да се користи дури и во тешки услови на проток

Преглед на аератори на цевки и плочни аератори

Аератор на цевки

Аератор на цевки РАУБИОКСОН ПЛУС (RAUBIOXON PLUS)

За аерација со фини меурчиња, на отпадните води/мешавината на активирана тиња во фази на биолошко прочистување, може да се приклучи четириаголна цевка од не`рѓосувачки челик 80 x 80 mm, 100 x 100 mm и 120 x 120 mm, со и без повратен вентил. За комунални и индустриски пречистителни станици.

Аератор на цевки РАУБИОКСОН ДУО ПЛУС (RAUBIOXON DUO PLUS)

За аерација со фини меурчиња, на отпадните води/мешавината на активирана тиња во фази на биолошко прочистување, со приклучок на подлога за цевки од не'рѓосувачки челик d 88,9 и d 114,3, како и со ПВЦ-цевки d 90 и d 110, со и без повратен вентил. За комунални и индустриски пречистителни станици.

Плочен аератор

РАУБИОКСОН (RAUBIOXON) плочест аератор

За аерација со фини меурчиња, на отпадните води во фази на биолошко прочистување, може да се поврзе со цевки од не'рѓосувачки челик d 88,9 и d 114,3, како и со ПВЦ-цевки d 90 и d 110, со и без повратен вентил. За комунални и индустриски пречистителни станици.

Ausschreibungstexte

Тендерски спецификации

За да го добиете производот што го сакате, ние пружаме поддршка со детални тендерски спецификации.

Стапете во контакт со нас доколку Ви се потребни нашите тендерски спецификации како Word или GAEB-датотеки.

Кон тендерските спецификации

Контакт

Имате прашања или интереси? Контактирајте со нашата канцеларија за продажба во Ваша близина.

Побарај канцеларија за продажба

Engineering progress

Enhancing lives

Maximum cart size of 3 items has been reached!

Your sample cart items:
Type
Decor
Collection