Вентилација на објекти

Слобода на дизајнот
Слобода на дизајнот

Не правете компромиси. Бидејќи со подземните воздушни канали од РЕХАУ, архитектите со големи барања профитираат од максималната слобода на дизајнот за обвивката на градбата и истовремено обезбедуваат хигиенски чист свеж воздух во објектот.

Вентилација на објектот: Брзина
Вентилација на објектот: Брзина

Кажете му збогум на временскиот притисок и откријте го придонесот на РЕХАУ за сигурна усогласеност со времето за градење. Бидејќи, АВАДУКТ Термо цевките се 90 % полесни, па на тој начин за 30 % побрзо се поставуваат од бетонот – и сето тоа без специјален уред.

Здравје
Здравје

Слободно земате длабок здив? Со нашите цевки АВАДУКТ Термо, тоа не е проблем, бидејќи се единствени на пазарот, кои се антимикробно обложени. Тука не може да се создаваат бактерии. Само верувајте и уживајте во хигиенски чистиот воздух во затворен простор.

Gebäudelüftung: Energieeffizienz
Енергетска ефикасност

Играјте на сигурно. Бидејќи, АВАДУКТ Термо не убедува само со свежиот воздух, туку исто така помага и во одржливата заштеда на енергијата. Се разбира, притоа се исполнети сите барања на регулативата за заштеда на енергија (EnEV).

Ние носиме свеж воздух во објектот.

Училишта или градинки, универзитетски институти, едносемејни куќи, болници, општински простории или административни згради: на сите простории, објекти и луѓе им е потребен свеж воздух – и колку што е поголем објектот, колку повеќе луѓе живеат или работат таму, толку повеќе треба воздух.

Затоа важи: Без разлика дали во нова или постоечка градба, објектите се повеќе дихтуваат.

kontrollierte-wohnraumlueftung_mod - 114405

Со АВАДУКТ Термо од РЕХАУ, вложувате во одржливо, енергетски ефикасно и естетски софистицирано решение, за Вентилација на објектот.

Енергетска ефикасност

Ги исполнува сите барања на EnEV

Здравје

Хигиенски чист воздух во просторијата, благодарение на амтимикробeн слој.

Слобода на дизајнот

Речиси невидлива инсталација, за архитектонскa слободa во просторот.

Брзина

30 % побрзо поставување, за сигурна реализација во рокот за градба.

На овој начин функционира Вентилацијато на објектот со АВАДУКТ Термо:

Мора да обрнете внимание на ова, при Вентилација на објектот.

Одлучувачка компонента е цевката

Доводните цевки, од влезната кула до објектот се одговорни за целосен дотур на воздух, во текот на Вентилацијато на објектот. Колку што е погруб внатрешниот ѕид на цевката, толку е поголема опасноста од создавање на бактерии. Внатрешните страни на АВАДУКТ Термо цевките од РЕХАУ, се мазни и – како единствени на пазарот – антимикробно обложени. На тој начин, не може да се создаваат бактерии. И секако, АВАДУКТ Термо цевките за Вентилација на објектот нудат и многу други предности:

AWADUKT Thermo Rohre

 • АВАДУКТ Термо е 90 % полесна = 30 % побрза во поставувањето
   
 • АВАДУКТ Термо е робусна и еластична
   
 • АВАДУКТ Термо има животен век од 100 години
   
 • АВАДУКТ Термо опфаќа DN 200 - DN/ID 3000
   
 •  АВАДУКТ Термо поседува уникатна антимикробна површина


Контакт

Имате прашања? Вработените во нашите канцеларии за продажба со задоволство ќе Ви помогнат.

Барање за контакт

Engineering progress

Enhancing lives

Maximum cart size of 3 items has been reached!

Your sample cart items:
Type
Decor
Collection