Системи за одвод во домот со RAUSILENTO

Добре дојдовте во нова ера

Брза инсталација, лесно и едноставно ракување, како и атрактивна цена

Асортиманот на цевки, фитинзи и прицврстувачи RAUSILENTO најавува нова ера на системите за одвод во домот, за примена во приватни куќи.


#повеќезапомалку

Непобедлив однос цена-перформанси. Го прави RAUSILENTO прв избор во неговата класа.


#навистинативко

тивко до 20 dB(A) – потврдено од Институтот Фраунхофер. Ги постигнува барањата за зголемена звучна изолација (DIN 4109 / ÖNORM B 8115).


#секогаш одговара

Номинални дијаметри од DN 32 до DN 160, како и асортиман на фитинзи и прицврстувачи. Ова значи дека сте најдобро подготвени за практично секоја ситуација на монтажа.


#сèелесно

Монтажа со 1 човек благодарение на системот за приклучување. За едноставна и лесна инсталација без уреди за заварување.

#повеќезапомалку

HT-цевките се работа од минатото, денес може да создадете места за благосостојба со RAUSILENTO

Досега, звучната изолација за приватни градежни проекти ретко била економски изводлива. HT-цевките без звучна изолација според тоа претставуваа вообичаен избор. Ова се менува со RAUSILENTO. Тој ги обединува звучната изолација и атрактивноста на цената во еден единствен систем.


German_Engineering - 87268

AGI_1224772971_CL - 1099184

Како и сите решенија на REHAU градежната техника, RAUSILENTO е развиен врз основа на долгогодишното искуство на пазарот. Не е ни чудо што професионалците за инсталација ширум светот се потпираат на нашите системи.

#навистинативко

Тивко до 20 dB(A) и нема шанси за бучава што се пренесува од структурата

AGI_1150299230_CL - 1099922

Реномираниот Институт Фраунхофер потврдува: Со звучни прагови од само 20 dB(A)*, RAUSILENTO значително е под законски обврзувачкиот минимален услов за звучна изолација во санитарните инсталации. Исполнета е и заострената VDI-директива 4100.

 

RAUSILENTO тивок до 20 dB(A)

Измерен променлив волуменски проток при 4 l/s

Звучен праг при инсталација во dB(A) LAFeq, nT

RAUSILENTO со конвенционална
стандардна шелна со гумена влошка

20 dB(A) !

Мерења во Институтот Фраунхофер Штутгарт, P-BA 265/2021

*Прицврстување со стандардни шелни, на пр. водечка и фиксна/сигурносна стега од REHAU

#секогаш одговара

Од праксата, за праксата и за уверливи резултати

556-D004_01 - 1100567Совршена опременост
Големата понуда на номинални дијаметри помеѓу DN 32 и DN 160 одговара на различни барања за инсталација како што се собирни водови или помали дијаметри во бањите. Освен тоа, системот е компатибилен со конвенционалните системи од цевки HT и KG.


Лесно прифаќање
Значително помалата тежина во споредба со SML-лиените цевки значително ја зголемува леснотијата на поставување.

 


Долготрајност и робустност

Структурата од неколку слоеви го прави RAUSILENTO прв избор за модерен одвод во домот. Лизгавиот внатрешен слој им пркоси на наслагите и на тој начин обезбедува долготрајност. Доколку, спротивно на очекувањата, дојде до затнувања, светлата боја на внатрешноста го прави одржувањето многу полесно отколку кај темните цевки.

  1. Надворешен слој од PP отпорен на удар и шок
  2. Крут среден слој од PP зајакнат со минерали
  3. Лизгав и отпорен на абразија внатрешен слој од PP

IGT_0666_Web_mitZahlen@2x - 1102104


Engineering progress

Enhancing lives

Maximum cart size of 3 items has been reached!

Your sample cart items:
Type
Decor
Collection