BAU-D288 - 17700994

Алати за монтажа

Брза инсталација

Безбедно и сосема едноставно.

Робусните РАУТУЛ системски алати, обезбедуваат едноставна и удобна инсталација, на техниката на спојување со подвижни навлаки .

Оригинал:

Повеќе од 30 години техниката на спојување со подвижни навлаки од РЕХАУ обезбедува хигиенски, безбедни спојувања без создавање на мртви точки. Таа е веднаш отпорна на притисок и заптива, без О-прстен.

Различни области на примена:

  • Инсталации за вода за пиење и греење со РАУТИТАН
  • Површинско греење и ладење со РАУТЕРМ
  • Индустриска примена со РАУПЕКС за компримиран воздух, вода за ладење и многу повеќе.
  • Блиско и далечинско топлоснабдување со РАУТЕРМЕКС и РАУВИТЕРМ
BAU-D383 - 17843192


Installieren im Handumdrehen

Инсталација за миг:

РАУТУЛ A-лајт2 Комби ја оптимизира работата на градилиште. Промената на проширувач на лизгачка преса, се одвива преку едноставно вртење на главата на уредот – без модификација и без да се тргне алатката од рака.

850-D010 - 23498131

Опремен за сите случаи:

Модуларниот концепт на алати, со различни типови на работа обезбедува вистинско решение за секоја потреба. Моќните батерии овозможуваат долг работен век. Рачните РАУТУЛ алати се независни од приклучок за струја, не треба да се одржуваат и се најпрактични за грубото секојдневие на градилиштето.


Дали знаевте?

Уникатна разновидност:  

Ниту еден друг производител не нуди таков широк спектар на алати.

Од мали до големи:

Системските алати РАУТУЛ покриваат димензии во опсег од 10 до 160 mm.

Оптимална инсталација

За максимална ефикасност на градилиште.

Професионалните алати од серијата РАУТУЛ ја прават техниката на спојување со подвижни навлаки детска игра.

Трајно заптивање во само 3 чекори:

Нема никаква потреба од чистење и калибрирање на цевките. Дури и пред испитувањето под притисок, со едноставна визуелна инспекција може да се потврди професионално направената врска.

850-D009 - 23497947

1. Проширување на  крајот на цевката

850-D008 - 23497765

2. Поставување на фитингот

850-D007 - 23497651

3. Навлекување на подвижната навлака

PICGT_0053_Dunkelgrau - 75720

850-D004 - 23497108

Quick Change®: Побрза замена на главите за проширување

Со патентираниот систем за брзо менување, навртувањето и одвртувањето на главите за проширување се редуцира на една четвртина вртење. Спротивно на тоа, кај вообичаените фитинзи со навој се потребни четири вртења.

Со визија

До денес се инсталирани над 800 милиони РЕХАУ подвижни навлаки. За да продолжиме со оваа успешна приказна, постојано развиваме иновации, кои ги прават РАУТУЛ системските алати уште полесни и побрзи.

Удобно инсталирање

BAU-D409 - 19788601


Дури и во тешки ситуации.

Моќни алати, оптимални додатоци и професионални знаења од праксата: Предности на РАУТУЛ и партнерството со РЕХАУ!

Идеално: РАУТУЛ додатоци

РАУТУЛ оригинални додатоци - и за несекојдневни потреби: Двојни и тројни преси за подвижни навлаки, внатрешни спирални пружини за цевки РАУТИТАН стабил, глави за проширување и друго.

Силно: РАУТУЛ батерии

Најновата генерација на LI-Ion батериите гарантираат долг работен век со кратко време на полнење.

Оптимално: РАУТУЛ услуга

Учење на градилиште, изнајмувајте алати и курсеви за професионална обука: Профитирајте од услугите со додадена вредност на РЕХАУ!

PICGT_0055_Dunkelgrau - 75723

Само завртете:

Со тројните преси за подвижни навлаки промената на димензиите е брза и лесна. Димензиите 16, 20 и 25 се обработуваат со еден алат и без надградба. Доволно е само едноставно завртување.

BAU-D282 - 17695957

Брзо и удобно во сите положби:

Без оглед дали станува збор за монтажа над главата на инсталатерот, во тесни шахти или во други неповолни градежни ситуации, лесниот и компактен дизајн на алатите со батерии ја прави инсталацијата исклучително лесна.

Опремени за сите случаи

Во темните работни области, интегрираното LED-осветлување на работниот простор обезбедува доволно светлина.

Преглед на алатите

РАУТУЛ A-лајт2 Комби

Комбиниран алат

Димензии: 16 - 40 mm

battery - 56543

РАУТУЛ A-one

Комбиниран алат

Димензии: 16 - 32 mm

battery - 56543

РАУТУЛ A-лајт2

Алат за подвижни навлаки

Димензии: 16 - 40 mm

battery - 56543

РАУТУЛ Експанд QC

Алат за проширување

Димензии: 16 - 40 mm

battery - 56543

РАУТУЛ A5

Комбиниран алат

Димензии: 40 - 75 mm

battery - 56543


РАУТУЛ Експанд big

Батериски експандер

Димензии: 40 - 75 mm

battery - 56543


РАУТУЛ G2

Алат за подвижни навлаки

Димензии: 40 - 110 mm

battery - 56543

РАУТУЛ K-алати

Комбинирани алати

Димензии: 10, 14, 16 mm

РАУТУЛ M1

Алат за подвижни навлаки

Димензии: 16 - 40 mm

Конфигуратор на алати РАУТУЛ

Со нашиот конфигуратор на алати, најдете го брзо и едноставно соодветниот РАУТУЛ алат.

Стартувај го конфигураторот сега

REHAU Werkzeugkonfigurator

Видеа

Engineering progress

Enhancing lives

Maximum cart size of 3 items has been reached!

Your sample cart items:
Type
Decor
Collection